Maar daar hoor je het Allochtonen.web-log nooit over!! Violetta Ayala en Dan Fallshaw uit Australië bezochten met een filmploeg de door Polisario gerunde vluchtelingenkampen in de West-Sahara met een geheim doel, namelijk het vastleggen van de nog steeds voorkomende slavernijpraktijken van Arabieren. Zwarte Afrikanen worden als slaaf gehouden en zelfs verkocht. Zwarte vrouwen worden in Arabische families gehouden als sexslaaf om voor de vader en zoons kinderen voort te brengen. Keihard bewijs in de film: Stolen die te zien is op het IDFA Documentaire-festival in Amsterdam.
Zodra de strijders van de Polisario er achter komen dat de filmmakers vooral zwarte vluchtelingen filmen en portretteren, worden ze bedreigd en vluchten met behulp van de Marokkaanse geheime dienst naar het Marokkaanse deel van de West-Sahara. Natuurlijk vindt de Marokkaanse overheid het prachtig om Polisario in een kwaad daglicht te stellen.
Aan de Marokkaanse kant van de Afscheidingsmuur in de West-Sahara filmen de Australiërs echter verder en komen erachter, dat daar ook nog steeds slavermij voorkomt, waar zwarte Afrikanen het slachtoffer van zijn. Ook daar worden ze bedreigd. Er wordt ingebroken in hun appartement en materiaal gestolen. Uiteindelijk hebben ze van het overgebleven filmmateriaal een film geproduceerd: Stolen.
blog over Palestijnen, terrorisme, Islam, Israël, misstanden en persoonlijke belevenissen.
Je zou beter je huiswerk moeten doen. De Australische filmmakers hebben gefilmd in Tindouf vluchtelingen kamp in Algerije. Daar zou slavernij heersen. Dit was paar maanden geleden wereldnieuws
ReplyDeleteJe titel en je tekst is lulkoek.
Marokko heeft er niks mee te maken.
het gehele artikel uit de Volkskrant staat hier. Lees en oordeel zelf. Maar dat oordeel had je al snel klaar:
ReplyDeletehttp://www.cinema.nl/idfa-2009/artikelen/5560488/alleen-trouwen-met-toestemming-van-je-meester
De volkskrant artikel haalt dingen door elkaar.
ReplyDeleteDe Australische ploeg heeft gefilmd in Tindouf (Algerije) daar zou slavernij heersen en ze zijn toen opgepakt door de Polisario.
Er is geen slavernij in Marokko.
Lees de echte bron in het Engels maar:
http://www.rsf.org/Polisario-Front-briefly-detains.html
http://www.ifex.org/algeria/2007/05/10/polisario_front_briefly_detains/
Polisario zit in Algerije en niet in Marokko.
ReplyDeleteDe vluchtelingenkamp Tindouf zit in Algerije en niet in Marokko.
Citaat:
TWO AUSTRALIAN FILMMAKERS SHOWED THE WORLD
SOME PRACTICES OF SLAVERY IN TINDOUF CAMPS RUN
BY POLISARIO
Two Australian film makers Violeta Ayala and Dan fallshaw , who had
originally gone to Tindouf camps to make a documentary about a UN –
supervised family reunion program, over a period of two and a half
month, discovered that the refugee camps run and supervised by
Polisario tolerates and allows slavery practices .
http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.maghreb/2009-07/msg00002.html
In de jaren tachtig hoorde ik al verhalen over slavernij in Marokko van iemand die daar een tijd gewoond had. Hoe zwarter, hoe lager op de sociale schaal. Een heel erg donkere Algerijn die ik kende bevestigde dat ook, in Algerije komt het ook voor. Altijd zwarte mensen in eigendom (dat kan diverse vormen aannemen, van heel direct tot meer indirect) van niet-zwarte mensen.
ReplyDeleteDe film Stolen is een merkwaardig product. Er zou slavernij zijn in de vluchtelingenkampen bij Tindouf in Zuid Algerije. Om dat te constateren moet je heel erg je best doen want die vluchtelingenkampen worden jaarlijks door duizenden mensen uit de hele wereld bezocht. (Vorige maand was er zelfs nog een Hollander.) Al die mensen hebben al die jaren niet geconstateerd wat die Australiers in twee weken wel zagen.
ReplyDeleteWat ook een beetje raar aandoet is dat er geen gebrek aan arbeidskracht is, het zijn immers vluchtelingenkampen in een onvruchtbare woestijn en geen suiker of cacao-plantages.
Maar het raarste is wel dat de hoofdpersoon in de film op de premiere in Australie aanwezig was en daar heeft ontkent dat zij slavin is. De Australische subsidievertrekkers hebben hun geld terug gevraagd.
Meer informatie over het merkwaardige product staat bij de Australische steungroep voor West Sahara: http://awsa.org.au/?cat=8
zoals je misschien weet, heb ik Cultureel Antropologisch onderzoek in Tunesie gedaan, dus ik weet iets van de Maghreb en ik geloofde het verhaal meteen. Slavernij is nog niet uitgebannen in de Sahara.
ReplyDeleteMarokko kent geen slavernij, ik ben vaak in Marokko geweest en ik heb geen slavernij gezien. Marokkaanse bevolking kent veel zwarte mensen die worden behandeld als ieder ander.
ReplyDeleteIn het verleden waren sommige Marokkaanse sultans zwart. Marokko heeft een hele goede en sterke band donker Afrika. Je heb heel veel mensen uit sub-Sahara die studeren in Marokko.
Waar slavernij wel voorkomt is in Mauretanie.
In Marokko heb je zwarten op alle functies, men kijkt daar niet naar huidskleur.
ReplyDeleteDe moeder van koning Hassan 2 was zwart en kwam uit Senegal.
Een van de machtigste families in Marokko de glaouis zijn zwart.
http://www.ouarzazate.com/fr2/glaoui_fils.html
http://www.magharebia.com/cocoon/awi/xhtml1/en_GB/features/awi/features/2008/07/02/feature-01
De Glaouis, daar zeg je wat, deze warlords van de atlas ene vele stammen naast hen waren meesters in het zwarte slaven wereld. In !912 had men in Marrakesh nog slaven markten!Ze lieten slaven, met berber vrouwen slapen om zo meerdere kinderen te kunnen baren. Om hen vervolgens zelf te houden of te verkopen. Alle sultan's van de Allaouite dynasty hebben en hadden enkel alleen maar slaven in dienst, het hele leger bestond bijna uit zwarte Sudan en west-Afrikaanse slaven. Dit omdat de omringende berber stammen de Sultan vaak niet erkennen. Lees hoe gruwelijk Moulay Ismail was jegens zwarte en witte(Christelijke) slaven. Bijna alle donkeren mensen in het huidige Marokko zijn nazaten van zwarte slaven. Kijk maar naar de foto's van het huidige staf van de nutteloze dictator Mohamed Allaouite M6.
ReplyDeletelees deze boeken over zwarte slaven in het land dat pas sinds 1912 Marokko heet en sinds 1956 een vazalstaat is van Frankrijk.
•Lords of the Atlas van Galvin Maxwell.
•History of the Reign of Muley Ismael, the Present King of Morocco, van Dominick Busnot.
•Black Morocco: A History of Slavery, Race, and Islam, van Professor Chouki El Hamel.