Wednesday, August 18, 2010

Paul Rosenmöller moet zijn excuses aanbieden

Opmerkelijke televisie vier jaar geleden. Louis Seveke was net doodgeschoten en Paul Rosenmöller was net TV presentator geworden. Je moet toch wat. De krakers zijn er heilig van overtuigd, dat de Nijmeegse politie niet de echte dader op gaat sporen. Een Ikon uitzending van Spraakmakende Zaken wordt er aan gewijd. Paul Rosenmöller, objectief als hij is, zegt dan niet zoiets van: "Is dat niet een beetje erg paranoïde jongens?". Nee hij haalt er een "politiewoordvoerder" bij. Klaas Wilting. Beroepsvoorlieger zoals we intussen weten. Ooit politievoorlichter in Amsterdam. Niet Nijmegen.

Logisch dat het vertrouwen in de rechtstaat door dit optreden niet echt bevorderd wordt. Maar evengoed moet Paul Rosenmöller de Nijmeegse politie wel zijn excuses aanbieden. Want wat blijkt? 
De dader kwam uit de hoek van de krakers zelf. Marcel Teunissen, ex-kraker uit Nijmegen, heeft Louis Seveke doodgeschoten. De politie is dus geheel ten onrechte gewantrouwd.

Daarna trouwens nooit meer iets van de "onderzoeksjournalisten" van de OBIV of Jansen en Jansen over deze moord gehoord. Is het niet interessant voor ze om te weten te komen waarom en hoe en in welke samenhang? Of hebben ze zelf te veel boter op hun hoofd?

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

2 comments:

  1. "De krakers zijn er heilig van overtuigd, dat de Nijmeegse politie niet de echte dader op gaat sporen."

    ....

    De Nijmeegse politie HEEFT i.d.d. niet de dader gevonden. Met 30(?) agenten op de zaak weken lang nix, en een (1!) agent in Den Haag heeft bij toeval de zaak opgelost.
    Ik lees hier nix over in je stukje. Ben je met journalistiek bezig, of tiep je gewoon maar wat?

    ReplyDelete
  2. Hein Maassen00:46

    Beste Kees,

    Ook ik heb destijds met verbijstering kennis genomen van de reacties uit de Nijmeegse krakerswereld: het principiële wantrouwen tegen de politie (het Absolute Kwaad immers) en de woeste, totaal uit de duim gezogen complottheorieën, waaraan toch een heilig geloof werd gehecht. En natuurlijk bezondigen Paul Rosenmoller en de IKON zich hier aan een stukje riooljournalistiek dat de Telegraaf niet zou hebben willen publiceren. Dat mocht omdat ze het absolute Ware en Goede vertegenwoordigen (met als Louis Séveke) en daarom boven zoiets burgerlijks als journalistieke fatsoensregels staan. Maar: waarom kom je nu pas met dit stukje? Of heb ik de link met de actualiteit gemist?

    ReplyDelete

Bedankt voor jouw reactie. We beoordelen of de reactie geplaatst kan worden.