Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, April 12, 2005

ProtestWarriors, fighting the left, do it right

Ik kwam op de website van ProtestWarriors terecht door een link op Indymedia. Er stond een oproep voor een demonstratie tegen George W.Bush in.

Aanvankelijk leek het een grappig initiatief omdat er mensen op staan die midden in een anti-Bush demonstratie durven te gaan staan en borden omhoog houden met de tekst: " Stop de verspreiding van vrijheid, democratie en welvaart". De demonstranten waren er niet blij mee.

Ik meldde me aan op het forum en las enkele artikelen. Aanvankelijk was ik zelfs zo enthousiast, dat ik de banner van de ProtestWarriors op mijn site zette.

Maar toen ik op het forum verder las, bleek dat er rechtse mensen in geschreven hadden die de diktatuur van Pinochet in Chili goed praatten. Er stond zelfs een artikel over de incidenten in Venray bij, waarin werd beschreven hoe een moskee werd aangevallen.

Dus daarmee was de zaak meteen weer afgelopen. Ik heb het banner verwijderd en doe er natuurlijk niet aan mee.

24 comments:

sebas said...

eerst dacht ik dat je gewoon een idioot was maar het schijnt mee te vallen. en dat met die protesten je hebt me op een idee gebracht ik denk dat ik dat voor de lol ook is ga doen als ik niks te doen heb alleen ik denk dat me vriendin het er dan niet echt mee eens gaat zijn (bang dat me iets overkomt ofzo) maar ik hou het in gedachte

Rogier said...

"Aanvankelijk leek het een grappig initiatief omdat er mensen op staan die midden in een anti-Bush demonstratie durven te gaan staan en borden omhoog houden met de tekst: " Stop de verspreiding van vrijheid, democratie en welvaart". De demonstranten waren er niet blij mee."

Hoe kan je zeggen dat de demonstranten er niet blij mee WAREN, terwijl onze demonstratie nog moet komen....

keesjemaduraatje said...

op de website van ProtestWarriors staan ook videos van eerder acties. Onder andere in de Verenigde Staten. De anti-Bush-demonstranten zeggen op de video zeer terecht:" wij hebben toestemming voor deze demo. Als je een andere mening hebt, kan je zelf een demo aanvragen."

Rogier said...

"Stop de verspreiding van vrijheid, democratie en welvaart".

Dus jij wil zeggen dat ze die leus hebben gebruikt in Amerika?
Je bent een beetje aan het jokken he, je verdraait het verhaal, die leus is van ProtestWarrior.nl en niet van de Amerikaanse ProtestWarriors, en jij zegt dat dus wel in jouw zinsverband, gaarne een rectificatie.

keesjemaduraatje said...

http://www.protestwarrior.nl/nl/pdfsigns/poster_bush.pdf

keesjemaduraatje said...

niet zo beledigd doen hé
hier is de link

http://www.protestwarrior.nl/nl/pdfsigns/poster_bush.pdf
[urlhttp://www.protestwarrior.nl/nl/pdfsigns/poster_bush.pdf[/url]]

Rogier said...

Wat wil je met je reactie zeggen?

keesjemaduraatje said...

Ik vind het idee om midden in een demonstratie met borden te gaan lopen met de tekst "stop de verspreiding van Democratie, vrijheid en welvaart" wel leuk. En ik vind ook dat de organisatoren daar niet zo moeilijk over moeten gaan doen. Maar ik begrijp niet hoe andere mensen, op de website van ProtestWarriors.com in de VS , de diktatuur van Pinochet kunnen goedpraten en het eens zijn met de vechtpartijen in Venray. Dan compromiteer je jezelf

Rogier said...

Kan je mij een link geven naar het topic waar zij de diktatuur van Pinochet goed praten en ook de link naar het topic van de vechtpartijen van Venray?

keesjemaduraatje said...

dat ga ik proberen te vinden

Rogier said...

Dat is mooi, kijken of je de waarheid spreekt. ;)

keesjemaduraatje said...

wat is dat nou weer voor wantrouwige bullshit!!!

keesjemaduraatje said...

http://forum.protestwarrior.com/viewtopic.php?t=72766&highlight=chile+pinochet

keesjemaduraatje said...

hier dus

http://forum.protestwarrior.com/viewtopic.php?t=72599&highlight=holland

en hier

[ url]http://forum.protestwarrior.com/viewtopic.php?t=72766&highlight=chile+pinochet [ /url]

Patrick said...

Tsjah, die mensen hebben ook gewoon recht op een mening, daar zijn klassiek-liberalen nogal vrij in. Of dat wat Pinochet had gedaan echt gebeurd is weet ik niet en zal ik ook nooit weten. Ik weet alleen dat hij nogal wat symphatie in rechtse kringen heeft vanwege zijn economisch beleid, dat heel succesvol was, wat van Chilli het meest welvarende land van Zuid-Amerika heeft gemaakt, en wat uiteindelijk voor zijn eigen val heeft gezorgd (welvarende mensen willen ook meer vrijheid, zul je waarschijnlijk ook in China gaan zien)

Je zult altijd zien dat een aantal rechtse mensen wel een rechtse dicator zullen verdedigen, net zoals ik in discussies al vaak genoeg linksen ben tegen gekomen die Fidel Castro, Mao, Lenin, Ho Chi Minh en Stalin verdedigen, die nog veel meer bloed aan hun handen hebben. Daarnaast heb je ook natuurlijk ook genoeg linksen die niks met die dictators te maken willen hebben.

keesjemaduraatje said...

waar waren de protestwarriors nou ?

Patrick said...

We waren op het museumplein, ergens aan het begin van de demonstratie...maar al snel werden de antifa's agressief en waren we gedwongen om weg te gaan omdat het anders tot vechten zou gaan komen, wij zijn tegen geweld ;)

http://forum.protestwarrior.com/viewtopic.php?t=73703&start=12

keesjemaduraatje said...

ik geloof het niet meteen omdat er geen fotos gemaakt zijn. Het verhaal van de hippies die dreigen te vechten, is onwaarschijnlijk voor mij. Er stond niets over op Indymedia, die anders staan te popelen om dit soort heldenverhalen te vertellen.

Patrick said...

We waren er toch,
http://www.indymedia.nl/nl/2005/05/27379.shtml

kijk bij de comments....er staat dat nieuwrechts er ook bij was maar da´s niet waar....er werden trouwens een flink aantal foto´s gemaakt.....we zijn nog bezig met een filmpje maken.

En die hippies dreigde wel om te gaan vechten, geloof mij nou maar, ze waren niet blij toen wij daar aankwamen.

Overigens nog even over dat Pinochet gebeuren, de reply van C.D. was zeer sarcastisch, danneskjold is een inwoner van Chilli (en in Chilli is Pinochet nog altijd vrij populair) verder zijn de protestwarrior over het algemeen anti-pincohet....er zijn natuurlijk verschillende meningen tussen de protestwarrior, een voorbeeld is dat je zowel christelijke en atheistische protestwarriors hebt....

keesjemaduraatje said...

ja, geweldig, ik heb het bekeken. Wat ik dus echt erg vind, is dat mensen meteen beginnen te gillen van "fascisten".
Wat betreft Pinochet: als je tegen diktatuur bent en vóór democratie, dan moet je dat zo consequent mogelijk volhouden. Dan hoort Pinochet zeker niet in het lijstje helden "helden van de tolerantie". De andere kant is natuurlijk dat mensen allerlei dingen op een forum kunnen schrijven. Daar hoef je niet een hele beweging op af te rekenen. Dat haat ik ook aan Indymedia. Dat ze hen welgevallige commentaren wel laten staan.

keesjemaduraatje said...

Hoera!, ik wordt ook al als racist uitgescholden, net als de ProtestWarriors in het filmpje op www.protestwarrior.com. Ik, als zoon van één van de jongste helden van het verzet, notabene. Klaas Norel zou geen boeken meer schrijven als mijn vader er niet was geweest. Maar hier ist ie dan:
http://www.indymedia.nl/nl/2005/04/26549.shtml

Golda said...

Puber

Tja... said...

Als zoon van een verzetsheld kun je best een racist zijn.

Sterker nog, in je geschiedenisje van WO2-verzet zeg je zelf dat je oma ooit in het verzet tegen nazi's heeft gezeten maar nu racist is. Racisme zal dan wel in de familie zitten.

keesjemaduraatje said...

ik laat deze reactie van "Tja" staan als voorbeeld van laf reageren. Zonder website, zonder email, en beweringen die persoonlijk kwetsend zijn en op niéts gebaseerd.
Op weblogs als "Springstof", Meulenbelt, Indymedia etc wordt elke discussie meteen verwijderd, maar ik had gezegd dat ik dat niet zou doen. Vandaar: Schaam je.