Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 11, 2005

Arafat en de Nazis

De nazi wortels van Arafat

Katholiek Nieuwsblad, 26 september 2003.

Yasser Arafat was in zijn jeugd de oogappel van de groot-moefti van Jerusalem, Al-Husseini. Arafats eigen achternaam luidt ook Al-Husseini. Hoewel zijn bloedverwantschap met de moefti niet vaststaat, noemde hij hem wel 'oom'.

Nog in 2002 noemde Arafat in een interview met de Palestijnse krant Al Quds zijn oom "onze held" en vergeleek zijn eigen overlevingskunst met die van de Arabische nationaal-socialistische collaborateur.
"Wij zijn geen Afghanistan" zei Arafat bij die gelegenheid. "Wij zijn een groot volk. Kon men destijds onze held Hajj Amin Al-Husseini vervangen? Er waren een aantal pogingen om van hem af te komen, omdat men hem als een collaborateur van de nazi's beschouwde. Maar evengoed woonde hij in Cairo en nam hij deel aan de oorlog van 1948; ik was één van zijn soldaten."

Wie was Hajj Amin al-Husseini? De groot-moefti van Jerusalem was voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog een overtuigde medestander van de nationaal-socialisten. Hij was een groot voorstander van de Duitse massamoord op de joden. Hij werd in feite een Duitse agent die de Engelsen verscheidene malen hebben gepoogd te arresteren.


Op de foto met Anja Meulenbelt (SP)

Een van de 'grootste' prestaties van de moefti is het werven van tienduizenden moslims uit de Balkan voor de SS. Zijn moslimlegioenen namen later deel aan de massamoorden op duizenden Servische partisanen, joden en zigeuners.

Op 1 maart 1944 deed Arafats held in Berlijn een dramatische oproep op de radio: "Arabieren! Sta op als één man en vecht voor jullie heilige rechten. Dood de joden waar je ze ook maar vinden kunt. Dit behaagt aan God, de geschiedenis en de godsdienst. Dit kan jullie eer redden."

De moefti bezocht meerdere concentratiekampen en moedigde Hitler aan om de Endlösung ook toe te passen op de joden van Noord-Afrika en Palestina. Zijn enige voorwaarden voor het werven van de moslimlegioenen op de Balkan was de belofte van Hitler na de oorlog ook de joden van het Midden-Oosten aan te pakken. Deze moefti was Arafats mentor en spirituele 'peetoom'.


Mein Kampf

Een Arabische vertaling van Adolf Hitlers Mein Kampf is enige jaren te koop in de gebieden die vallen onder de Palestijnse autoriteit. Het bereikte in korte tijd de Palestijnse boeken-toptien. Het gaat om de heruitgave van een oorspronkelijke Libanese editie uit 1963 en 1995. Vertaler Luis Al-Haj merkt in de inleiding onder andere op:
"Deze vertaling van Mein Kampf is ongewijzigd gelaten door de censuur. We zorgden ervoor Hitlers opvattingen en theorieen over nationalisme, regimes en etniciteit zonder enige verandering door te geven omdat zij nog niet verouderd zijn en omdat wij, in de Arabische wereld, nog altijd lukraak op al die drie gebieden te werk gaan."


1 comment:

Steady Freddy said...

Leuk voor in deze serie is weer de serie artikelen met de titel: Bush, de nazi's en Soestdijk BV te vinden op de website: www.stelling.nl/followup/