Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 06, 2005

mr.drs. J.J. v.d. Gulik

weledel gestrenge heer mr.drs. J.J. v.d. Gulik,

je bent werkelijk de eerste persoon die een ban krijgt op mijn weblog. Ik heb nog nooit een reactie verwijderd en heb nog nooit een ban opgelegd. Je mag mijn weblog nog wel lezen, maar geen reacties schrijven en ik zal ook uitleggen waarom.

Ten eerste vind ik het erg juist iemand uit Andijk te weren van mijn weblog, omdat mijn vader uit Andijk komt. Bovendien heb ik gezien dat je oud materiaal verzameld over Andijk en ik waardeer dat.
Mijn familie in Andijk verstopte joden in de oorlog. Er was verraad en huisdoorzoekingen.

Dat je mij als krakerstuig uitscheld en allerlei andere scheldwoorden, vind ik niet erg. Ik wordt zowel door "links" als door "rechts" uitgescholden.

Je bijdrages zijn in hoge mate antisemitisch. Veel erger dan het antisemitisme van Anja Meulenbelt.
Ik wist niet dat het NSB gedachtegoed nog zo levend was in Nederland. Tenminste is dat bij jou het geval.

Met name de zinloze en ongefundeerde beschuldigingen over de vermeende Joodse wereldmacht en de beschuldigingen over spionage die op geen enkele manier worden hard gemaakt, zijn voor mij duidellijke vormen van antisemitisme. en dat wil ik niet op mijn website hebben.

Misschien is het beter zelf een weblog te maken en duidelijk te maken wat je vind. Op dit moment kan ik moeilijk inschatten waar deze haat vandaan komt. Is je familie ook uit Andijk? Misschien moet ik eens aan mijn vader vragen of hij de naam Gulit kent.

keesjemaduraatje

Reactie van mr.drs. J.J. v.d. Gulik:

"Ja ik ken jouw soort. Het tuig heeft al heel lang de macht in Nederland. Pas als jullie op de vuilnisbelt van de geschiedenis beland zijn, zal er een basis zijn voor gezonde genormaliseerde verhoudingen.

Jullie zijn ook verantoordelijk voor het afbranden van een hotel in Kedichem. Jullie zijn ervoor verantwoordelijk, dat de vrouw van Janmaat haar been verloor. Jullie zij ervoor verantwoordelijk, dat Nederland in de afgelopen decennia feitelijk een totalitaire staat was zonder vrijheid van meningsuiting. En jullie dansen op het graf van Van Gogh. Het zij zo. Veel succes verder met je prosemitisme. En jullie zijn er verantwoordelijk voor, dat er in Nederland al bijna een miljoen moslims zijn. Waar dat naar toe gaat, is in Frankrijk te zien. Jullie kunnen wat mij betreft doodvallen.

Er zit overigens wel een wat treurig tragikomisch kantje aan. Jullie zijn voor het overgrote deel te dom voor de politiek en zo dom op dat vlak, dat jullie dat niet doorhebben. Kennis doorgaans nul komma nul, maar praatjes voor tien. "

8 comments:

buurman said...

gezelig hier

J.J. v.d. Gulik said...

Mijn artikel over het bestaansrecht van de AEL, nog actueel onder meer vanwege het optreden van Abu Jahjah gisteren in Buitenhof en de grote rellen in Frankrijk en Denemarken, staat al bijna anderhalf jaar stijf bovenaan bij google.nl en surfboard. nl (combineert beste zoekmachines) onder de trefwooren 'verbod' en 'ÁEL'.

Kortgeleden stond een artikel van mij onder de trefwoorden 'vrijheid' en 'meningsuiting' bij yahoo nr. 5 bij 500.000 tref'fers. Het is de laatste tijd aan het afzakken, maar gisteren stond het bijvoorbeeld bij altavista nog nr. 25 bij 430.000 treffers. Een ander zeer uitgebreid artikel stond gisteren onder dezelfde trefwoorden nog nr. 26 bij ilse.nl, maar ook dat artikel is wat aan het wegzakken.

keesjemaduraatje said...

Ik heb nog even bij mijn vader gechecked, maar die kent geen familie van der Gulik uit Andijk. Terwijl het wel een West-Friese naam is. Dus waarschijnlijk van de "Are Kant".
Dat kan betekenen, van de andere kant van de dijk, vande andere kant van het langgerekte dorp, of meer waarschijnlijk: van een andere geloofgemeenschap in Andijk. Zo zie je maar weer. Bij deze gelegenheid vertelde mijn vader ook dat er in Andijk haast geen NSB-ers waren. Die twee families die daarmee iets te maken hadden, zijn na de oorlog vertrokken.

keesjemaduraatje said...

Ik had even gehoopt dat de weledelgestrenge heer mr.drs. J.J. v.d. Gulik, in zijn gewaardeerde artikel over de AEL zou pleiten voor een toelating van de AEL tot de Nederlandse politiek, omdat de Centrum Partij destijds ook zo veel onrecht is aangedaan. Dat zou heel mooi in mijn straatje hebben gepast, want dan had ik zowel van extreem-linkse zijde een AEL aanhanger, namelijk de beruchte apostel van Marx, Engels en hun enig geboren zoon Lenin en Internationale Socialisten voorganger, Peter Storm, als van extreem rechte zijde, namelijk de Andijk historicus mr.drs. J.J. v.d. Gulik. Dat had me er weer toe kunnen brengen een uitéénzetting te geven over het feit dat links en rechts antisemitisme heel dicht bij elkaar liggen en dat er al verschillende extreem linksen overgelopen zijn naar het kamp van de nationalisten. Maar het mocht niet zo zijn. De geeerde heer mr.drs. J.J. v.d. Gulik, wijst het bestaan van de AEL af. Dat doet hij in het blad Heemland, dat zoals we weten een blad uit de hoek van de Centrum Partij is.

Joop said...

Hoe kan nou onze Gulikje een ip-ban (6 nov.)hebben en toch nog posten (7 nov)?
Verder heeft-ie wel eeb morbide soort humor, ik herken veel in zijn 'strijd', ik ben inmiddels ook al tot prosemiet gebombardeerd door hem op de Ayaanlog, waar hij ook een tijdje huis hield tot Sylvia hem een IP-ban aan zijn broek hing.
Ik verdenk hem trouwens van het hebben van een Kedichemdrama, hij was er waarschijnlijk bij. Niet leuk!
Dat antisemitisme heeft ie gewoon van Janmaat geerfd

Wl humor allemaal zo, die IP-banvloeken !!

keesjemaduraatje said...

de weledelgestrenge heer van der Gulik werd weer toegelaten tot dit weblog, nadat hij mij per email had uitgescholden voor "links tuig". Dat vond ik zo grappig dat ik hem per email heb medegedeeld, dat hij geen antisemitische uitlatingen meer mag doen, maar dat hoij wel weer mag posten. Heel tolerant van mij.
Misschien kan hij hier als reactie zelf iets over Kedichem zeggen.

keesjemaduraatje said...

De reacties van J.J.van der Gulik zijn om twee redenen interessant : Hij mag wel reacties op Anja Meulenbelt haar site plaatsen, omdat hij tegen Ayaan Hirsi Ali ingaat; zie hieronder: http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/09/07/protest-aan-de-uva/ .
Bovendien laat het zien dat extreem-links qua antisemitisme heel dicht bij extreem-rechts komt. Behalve bij het thema Islam. Daarover bestaat verwarring, want het krankzinnige feit doet zich voor dat de Centrumpartij aanhangers tegen de AEL ingaan, terwijl de zich links noemende krachten juist de AEL nog eens extra willen knuffelen.

Cor Spaans said...

Extreemrechts recruteert zelfs Hollandse jongens om aan de zijde van de moslims tegen de duivelse Amerikanen te vechten in onder andere Irak. Ze lopen allemaal met Arafatshawls: extreem links en extreem rechts.

Het zijn feitelijk identieke antidemocraten:
http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=577