Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 13, 2005

Nieuw Rechts

zoals jullie op mijn bekende reactionnaire weblog kunnen lezen, woonde ik een lange tijd in Duitsland en heb gezien wat politici daar moeten doen om verkiesbaar te zijn op een kandidatenlijst. Eerst een tijdlang in in je eigen regio politiek actief zijn en dan als kandidaat gekozen worden door partijleden. Daarom verbaas ik mij erover hoe snel je in Nederland in de Tweede Kamer kan komen als je maar de juiste mensen kent (Wijnand Duijvendak) , of de juiste publiciteit weet te maken (LPF) . Dat zal nu met Pastors ook weer zo zijn. De Volkskrant is al met het het propaganda offensief begonnen. Dat zou opgelost kunnen worden, door met een ander kiesstelsel er voor te zorgen dat je ook stemmen uit een kiesdistrict moet krijgen om in de Tweede Kamer te komen. Die veranderingen worden nu tegen gehouden door de zittende partijen, en dat is begrijpelijk als je op de kandidatenlijst van de partijen kijkt. De meeste D66-ers komen uit de Grachtengordel. De meeste Groenlinksers komen uit Amsterdam en met name de Oosterparkbuurt.

RARA hoe kan dat?
De PvdA lost dit op door de kandidaten te laten solliciteren naar een plaats op de kandidatenlijst. Het resultaat is een verzameling kleurloze Parlementariërs die niets durven zeggen, uit angst niet weer verkiesbaar te zijn.
Het valt me ook op dat als één persoon haar levenshouding veranderd en liberaler wordt, zoals nu Femke Halsema, dat dan de hele partij opschuift naar de liberale kant. Ze wil dat de WW nog maar een jaar duurt. Mijn commentaar is, dat de meeste Groen-Linksers op kosten van de Bijstandswet actie hebben gevoerd en op die manier de politiek ingerold zijn. Wees dus dankbaar voor het sociale stelsel in Nederland zou ik zeggen, en breek het niet af op het moment dat je het zelf niet meer nodig hebt.

Is er in politieke stelsel plaats voor een liberaal Groen-Links?
Naast de VVD en D66 is geen plaats meer. Dus is het onverstandig om achter Femke aan te gaan in die politieke richting. Laat Femke zelf maar lid van de VVD worden net als haar vriendin Ayaan, in plaats van een hele partij mee in het verderf te storten.

4 comments:

Ariël Bruéns said...

Ik denk ook niet dat je de plannen van GroenNiks op de juiste waarde schat, want ze zijn alles behalve liberaal ! Mijn visie op het geheel kun je hier lezen.

Dylan said...

hahahaha

mooi hoe je PVDA en groenlinks onder nieuw rechts flikkert, en nog waar ook!

keesjemaduraatje said...

misschien heb ik het niet helemaal zo bedoeld. Ik bedoelde te zeggen, dat er mensen zijn, die zichzelf altijd als maatstaf nemen. als ze zelf rechtser worden, is dat opeens de juiste weg. De hele partij moet meegaan. Je kan ook op een gegeven moment zelf een andere weg gaan en je oude kameraden lekker bezig laten zijn.

Ariël Bruéns said...

Jammer dat de zwing van Halsema opgevat word als rechtser, terwijl ze in feite veel ultra linkser is dan ervoor.