Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 18, 2005

Seveke en Mohammed B.

door KeesjeMaduraatje

de moord op Seveke kan iets met Volkert van der G. te maken hebben. Er is ook een onverwacht verband met de dood van van Gogh. Louis Seveke was bezig een proces voor te bereiden om de gevangenisomstandigheden van Mohammed B. te verbeteren.

Een ander verband is de belangstelling van Louis Seveke voor de BVD en de AIVD. Mogelijk is, dat hij eracter is gekomen hoe Mohammed B. aan de AIVD documenten, over hemzelf, gekomen is, die hij al voor de moord op van Gogh gelezen zou kunnen hebben. Zeker is, dat Seveke een artikel heeft geschreven over de handgranaten die de Hofstadgroep in zijn bezit had.

De drie politieke moorden die de laatste vier jaar gepleegd zijn: Fortuyn, van Gogh en Seveke hebben dus op verschillende manieren mogelijk met elkaar te maken.

3 comments:

david said...

Best wel interessant deze theorieën, maar het blijft toch allemaal tamelijk vergezocht. Het "onverwachte verband" dat je ziet met de dood van Van Gogh is wel zeer flinterdun. En over dat schrijven over de BVD/AIVD: er zijn zoveel mensen in Nederland die dat doen. De geheime dienst ligt echt niet wakker van iemand die af en toe een artikel schrijft over de AIVD.
Dan is er de zgn. link met de moord op Fortuyn, die bestaat uit een stukje op de site "geenstijl" (op zich al geen reuze betrouwbare bron), die weer verwijst naar een interview met ene Pieter Vleming (niet Vlemming) bij 2 Vandaag. Ik heb dat interview gezien en was er niet erg van onder de indruk. Ik denk dat ze niemand anders konden krijgen bij 2vandaag en kwamen daarom maar bij dit randfiguur uit. Vleming presenteert zich als vriend van Sévèke maar slaat een hoop wartaal uit, zo zou er volgens hem een soort oorlog zijn tussen extreem links en extreem rechts, wat echt nergens op slaat. Misschien kijkt hij alleen naar wat heethoofden die stukjes plaatsen op internet, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets. Dat Volkert van der Graaf en Sévèke elkaar gekend zouden hebben, dat moeten we dan maar van hem aannemen. Maar waarom eigenlijk?

Kortom, afgezien van wat zeer marginale mogelijke verbanden valt er gewoon nog niets te zeggen over het motief voor deze moord.

keesjemaduraatje said...

@David: het was eigenlijk de bedoeling dat je hier nog meer spekulaties in de comments zou schrijven. Tegenwoordig is alles vergezocht. als je in 2000 had verteld dat AL Quaida twee torens in New York en het Pentagon tegelijk in de lucht zou blazen, zou dat ook vergezocht zijn.
Als je ha voorspeld dat een doorgedraaide dierenactivist een Nederlandse politicus zou vermoorden, zou je dat ook vergezocht hebben gevonden. Dus alles is mogelijk. Ik heb niet gezegd dat een bepaalde spekulatie waar zou zijn, maar ik noem ze allemaal. Vooraal omdat er op de populaire anti-globalistische hetze website, Indymedia wordt opgeroepen vooral niet te spekuleren.

alf said...

Ik maak ernstig bezwaar tegen het feit dat je Volkert van der Graaf als een dolgedraaide probeert af te schilderen. Hij was gewoon een calculerende extreem linkse terrorist. : "Ik schiet de toekomstige MP van Nederland dood en dan moet ik een jaar of 10 zitten." (werd 11 jaar )

Blijkbaar zijn er nu mensen die ook calculeren aan de andere kant.