Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 02, 2005

Afscheid van de Indiërs

door KeesjeMaduraatje

vandaag zijn de Indiërs voor het laatst bij ons op het werk geweest. Om 15.00 namen ze afscheid en vanochtend om 3.00 vertrekken ze weer en gaan terug naar Mumbai. Ze zijn in totaal 6 weken geweest. Eén van hen is hier zelfs 12 weken geweest. Vanaf 1 Maart gaan ze ons werk overnemen.
Ze waren blij weer terug naar huis te mogen. Het was ze ze hier toch wel te koud geworden.

Ik hoop binnenkort naar Mumbai te mogen gaan om een tegenbezoek te brengen en hoop dan vanuit India op dit webloh te kunnen berichten over de zegeningen en nadelen van de offshoring.

9 comments:

Steady Freddy said...

Nou bereidt je maar goed voor Keesje waant ik ben in Mumbai geweest en het is een enorme 'culture shock' de verschillen tussen arm en rijk zie je als je de stad uit gaat en je link van de weg kinderen in de goot ziet poepen terwij je rechts wordt ingehaald door een Rolls

keesjemaduraatje said...

ja, dat heb ik op foto's ook gezien, dat ze een modern kantoorgebouw hebben en ernaast wonen de mensen in een hutje.

Dylan said...

mooi he

zo'n kapitalistische utopie :)

keesjemaduraatje said...

@Dylan: dat heeft natuurlijk weer niemand gezegd dat armoede goed is. India is booming, dat is wel gezegd en omdat het een democratisch land is, vind ik het veel beter dan China.

Dylan said...

vind ik china goed dan?!?!

die zijn zo kapitalistisch als maar zijn kan.

keesjemaduraatje said...

oh ja, dat was ik ff vergeten: jij noemt alles wat fout is kapitalistisch en alles wat goed is socialistisch. Helaas hoef je dan niet zoveel te noemen dat goed is.

Dylan said...

en sowiesow; tuurlijk is al wat draait om winst, hebzucht enz fout, en al wat draait om solidariteit, mensenliefde, gerechtigheid goed.

Dylan said...

misschien omdat al het goede, al dat in opstand komt tegen het kapitalisme wordt vernietigd?

Trouwes:
Venezuela is op de goede weg, en de zapatistas doen het ook goed.

keesjemaduraatje said...

ja je hebt gelijk: solidariteit, mensenliefde, gerechtigheid