Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, December 06, 2005

Gespleten Tong

De Voorzitter van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas spreekt met gespleten tong

door Keesjemaduraatje

Na de zelfmoordaanslag door de Palestijnse Islamitische Jihad van afgelopen week sprak voorzitter Mahmoud Abbas weliswaar zijn afschuw uit, maar hij betreurde in feite alleen dat het vredesproces verstoord wordt.

"President Abu Mazen stresses his sharp condemnation of this act of terror... Today's terror attack against civilians causes great damage to our commitment to the peace process," he said, adding that those responsible would be arrested. [PA Web site, December 5, 2005]

De doden en hun nabestaanden kunnen hem niet veel schelen. Dat blijkt ook wel als je de Arabische teksten, die op de Palestijnse TV uitgezonden worden, goed leest en beluistert.

De opening van de grenspost tussen de Gazastrook en Egypte, "Rafah crossing", wordt door velen gezien als een stap op de weg naar vrede. Door de Palestijnse Autoriteit wordt het gezien als een extra mogelijkhied een moordenaar te eren. De grenspost wordt de "Shahid (martelaar) Al-Agha" grenspost genoemd en daarmee wordt een zelfmoordterrorist geëerd. De Palestijnse bevolking wordt op die manier nog eens duidelijk gemaakt dat zelfmoordenaars helden zijn, die vereerd moeten worden.

De Palestijnse Autoriteiten bouwen een hele infrastructuur van helden op. Zomerkampen en kleuterscholen worden naar zelfmoordterroristen genoemd.

Dit is de CNN reportage over de grenspost. Let op de foto van de heldhaftige "strijder"


Dit is de website van de "Fatah Falcons". Let op de gelijkenis van de foto.

Zie ook Palestinian Media Watch

2 comments:

Steady Freddy said...

Tweeling zelfmoord commando's? Het mot niet gekker worden....

keesjemaduraatje said...

ik bedoelde dus dat ze een grote grensovergang naar een zelfmoordterrorist vernoemen.