Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 09, 2005

Kedichem

Herinneringen aan Kedichem
door Keesjemaduraatje

nadat de Vrij Nederland deze week een negatief maar buitengewoon verhelderend artikel geschreven heeft over Louis Seveke, waarin onthuld werd hoe Seveke een ontmaskerde AIVD informant ondervraagde, raken de gemoederen in de extreem-linkse restanten aardig verhit.
Op de anti-globalisten site Indymedia worden de oude kameraden opgeroepen niets tegen de journalisten van Vrij Nederland meer te vertellen.

Waarom wil Vrij Nederland nu zo graag iets weten over Kedichem? De reden is, dat aangenomen wordt dat Louis Seveke een grote rol heeft gespeeld in het aanvallen van een vergadering van Centrum-democraten diein een Kedichems hotel vergaderden onder leiding van de Centrumpartij parlementarier Hans Janmaat. Mogelijkerwijze vermoedt Vrij Nederland een motief -of een relatie tussen de moord op Seveke en de aanslag in Kedichem.

De extreem-linkse actievoerders roepen op tot stilte omdat intussen een geheel andere kant van Seveke bekend geworden is. Hij was niet alleen een goede jurist, maar ook een ijskoude ondervrager en onthuller van AIVD-informanten. Volgens mij is het onverstandig nu niets tegen de pers te willen zeggen. Het is nu al weer zo lang geleden en wie van de oude krakers is nu nog actief in de restanten van de kraakbeweging?

Het artikel onthult een hele gewelddadige kant van de top van Groen-Links. Niet alleen de oppositietijger Wijnand Duijvendak heeft zoals bekend een gewelddadig verleden maar ook de ex-voorzitter Mirjam de Rijk en haar broer Peer de Rijk. Peer werd aangehouden op verdenking van het mishandelen van een ontmaskerde AIVD-informant.

Nu even de roddel en achterklap, voordat ik het vergeet. Mijn vrouw heeft zich volkomen afzijdig gehouden van dit Seveke-gedoe en keek alleen een keer naar de foto op de TV. Haar commentaar: dat is zeker een moord in de relationele sfeer. "Was Louis homo?". Ik vond dat aanvankelijk belachelijk, maar wat staat er deze week in de Vrij Nederland? "Ook Frank Schoenmaekers, de levenspartner van Seveke en medeauteur van Operatie Homerus, wenst geen publieke reactie te geven". Dus toch. Het zesde motief. Je moet niets uitsluiten.

24 comments:

keesjemaduraatje said...

Hier het verhaal van de kant van de kraakbeweging

Dylan said...

ik vind die seveke steeds cooler te vinden

en what the fuck doen AIVD hufters overal? Fucking big brother, blegh

keesjemaduraatje said...

maar wel dood hè. Ik zou toch wel ff willen weten wie hem omgelegd heeft en in opdracht van wie. Ziet er steeds meer naar uit dat het iemand uit de kraakbeweging zelf was.

Dylan said...

hoezo?

lijkt me sterk

keesjemaduraatje said...

omdat ze eerst een hele tijd niets zeggen en nu oproepen dat iedereen zijn mond moet houden.

Dylan said...

mjah omdat het enige wat de media aan het doen is redenen proberen te zoeken waarom het toch maar een hufter was en het dus niet zo erg is dat ie dood is.

keesjemaduraatje said...

nou ja, het was misschien een hufter, maar dan mag je em nog niet omleggen. Dan kan je in Nederland wel bezig blijven.

Dylan said...

vind ik ook

alleen dat is wat de media probeert te doen, of ook al proberen ze het niet, dat bereiken ze

keesjemaduraatje said...

wij hebben toch ook media? Er zijn weblogs, Indymedia, Eurodusnie. Die meningen zijn op dit moment niet tegen te houden.

Dylan said...

ja
mooi
maar die bereiken niet zoveel mensen, en hebben minder gezag

keesjemaduraatje said...

Hoeveel mensen lezen Vrij Nederland? Toch alleen de elite van Nederland?

Dylan said...

ik heb het hier niet alleen over de Vrij Nederland, want als er wat "sappigs" in de vrij nederland staat neemt de telegraaf dat ook over, en het sbs 6 nieuws.

en toevallig, ik lees de vrij nederland :P

Norman said...

Waarom zijn mensen na zoveel jaren zo angestig. Hebben ze soms spijt of is het in Kedichem gewoon uit de hand gelopen?

keesjemaduraatje said...

allebei

alf said...

Wijnand Duijvendak wordt steeds genoemd, maar mijn theorie is dat alleen allochtonen bij Groen Links worden geloosd.
De volgende zal Farah Karimi wel zijn wegens lidmaatschap van een terroristisch beweging: Mujahedien Khalq, valsheid in geschrifte, verzwijgen van essentiele gegevens bij de sollicitatie voor een functie bij de Rijksuniversiteit Groningen, verzwijgen lidmaatschap en verlenen van allerlei diensten aan een terreurbeweging toen ze in 1998 een verkiesbare plaats kreeg toebedeeld door Groen Links, en als ergste misschien wel dat Karimi nog steeds loyaal is aan Masud Rajavi (bron:Laleh Tarighi)en vertrouwelijke informatie vanuit de Tweede Kamer commissie Buitenland aan deze door de Amerikanen en Irakezen gezochte terreur leider door zou spelen.

Arie said...

Accepteer toch net als de naasten van Louis dat er geen dader noch een motief bekend is. Hoe pijnlijk ook.

Dit land heeft een groot strijder verloren, maar vooral ook een lief mens.

- Een kraker uit Nijmegen.

keesjemaduraatje said...

@Arie: hoe weet je dat zo zeker Mijnheer Arie? Misschien weten bepaalde kringen wel wie de dader is.

Arie said...

Kan zijn maar hopelijk ziet u dat niet gezegd kan worden gebaseerd op dit dossier. Dus het blijft pure speculatie voor iedereen buiten deze 'bepaalde kringen'.
Dat deze moord een politieke bijsmaakt heeft is voor mij wel bewezen door de honderden smakeloze reacties die verschenen na Louis zijn dood. (Met dank aan oa. de LPF daarvoor) Dat hij een 'linkse' achtergrond had was voor velen al genoeg om te dansen op zijn graf.

Maar ik blijf erbij dat de Nijmeegse scene respect verdient door haar opstelling niet met een vinger te gaan wijzen. Velen vinden dit verdacht maar dat is het niet. Het geeft teken van respect en wijsheid.

alf said...

Als jij denkt dat de Nijmeegse actiewereld schone handen heeft en niets te verbergen, dan ben je wel heel naief.
Iemand als Peter Siebelt heeft uitgebreid en zeer gedocumenteerd verslag gedaan van de misdaden en het geweld van de linkse actiewereld in Nederland, en hun politieke handlangers in de Tweede kamer en in de Gerechtelijke Macht.
De handen van Jean Louis dropen van het bloed en het is een zegen dat deze man naar een betere wereld is.
De medestanders in zijn umfeld houden de kaken stijf op elkaar. Wat te verbergen jongens?
Geen respect voor anti-democratisch geweld!!

Arie said...

Haha en dat durft zich zelf alf te noemen.
De gene die geweld predikt ben jij alf anders had je wel een andere alias gekozen en als je je paranoia waanbeelden is zou laten varen zou je zien dat Louis vreedzamer is dan jij ooit zult zijn met je leugens en laster.
En als je dat wilt zien als anti democratisch geweld dan denk ik dat het tijd voor je medicijnen wordt.
Een man als Louis was meer maatschappelijk betrokken en heeft meer betekend voor Nederland dan jij dat in je hele leven zult doen alf. Moeilijk he dat accepteren?

Arie said...

@alf

En dan nog over Nijmegen. Geef is wat feiten in plaat van je eigen generalizerende mening op te dringen die gebaseerd is op fantasieen, je eigen corrupte ideologie en zoals ik al zei waanbeelden. Je mag me zeker naief noemen maar ik noem jouw leugenaar als je beweerd dat er bloed kleeft aan elke Nijmeegse activist. Ik zal de laatste zijn die wil beweren dat er nooit geweld heeft voor gevallen in Nijmegen (vanuit beiden kanten dat is) maar dat het huidige klimaat nog zo is bestrijd ik ten zeerste.

Maar kennelijk ziet Nijmegen er in jouw ideologie uit als een stad die dagelijks geteisterd wordt door aanslagen van de RAF en RaRa3. En dan noem je ons hatelijk?

Dus kom op met je feiten die bewijzen dat elke Nijmeegse activist een terrorist is of geef toe dat je ze niet op een rijtje hebt. En dan wil ik je er nog op wijzen dat je standpunt op de moord op Louis Seveke duidt op een haat waar Atilla de Hun zich niet voor had hoeven te schamen.

En nee er is niks te verbergen er is alleen te rouwen.

Arie said...

Beste Kees

Ik kan veel hebben maar hopelijk laat je dit weblog niet gebruiken door alf om moord goed te praten.
Alsjeblieft neem afstand hiervan.

Arie.

alf said...

In Nederland sterven elk jaar 120.000 mensen. Bourgeois onderkruiper Jean Louis Seveke was er in 2005 ook bij. Nou en. Veel mensen waren hier blij om. Mogen ze?
Jij ziet misschien liever de krokodilletranen van Guusje ter Horst en andere huichelaars van de gevestigde orde, maar de meeste mensen waren gewoonweg heel opgelucht dat Nederland weer een sozialist armer was.
Iemand die geweld tegen politieke tegenstanders aanmoedigde en faciliteerde.

Op zich een goeie grap dat de man die altijd zei dat "extreem geweld soms gerechtvaardigd en noodzakelijk was voor het bereiken van grotere doelen" zelf blijkbaar ook onderworpen was aan zijn eigen wet.

keesjemaduraatje said...

mijn standpunt is duidelijk: ik wil graag weten wie Louis Seveke heeft vermoord en waarom. Bij de moorden op Fortuijn en van Gogh hebben we ons geergerd aan mensen die de moord op de een of andere menaier vergoeilijken of zelfs goedpraten. Dat doen we nu ook natuurlijk. We keuren moord absoluut af.