Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 16, 2005

Sorry Democratie

De Sorry Democratie van Rita Verdonk
door KeesjeMaduraatje

Nederland is weer een treedje gedaald op de trap van de mate democratie. Als een Minister liegt tegen het parlement en een motie van wantrouwen wordt niet eens aangenomen, dan is het parlement niet meer de controlerende instantie die het ooit was.

Ik heb ook nog een persoonlijk motief dat me deed hopen op aftreden van Rita Verdonk. Onze achterbuurjongen Dani is één van de 26.000 asielzoekers die het land moeten verlaten. Een Syrische Christelijke familie met 6 kinderen en een oma, die al jaren in Nederland verblijft. Dani gaat net als mijn jongste zoon naar het VWO en wil graag zijn school hier afmaken.
Ik heb nog geprobeerd uit te zoeken of christenen in Syrië vervolgd worden, maar dat is (helaas) niet het geval. Er vluchten nu juist christenen náár Syrië. dus dat helpt ook niet. Als Rita nu afgetreden was, hadden ze weer een kans gezien.

Maar afgezien van dat verhaal, is het voorliegen van het parlement ook geen mooie politieke daad.

(was dit politiek correct genoeg Anja?)

17 comments:

keesjemaduraatje said...

Waar komen mijn bezoekers vandaan?

1. keesjemaduraatje.web-log.nl 27
2. rooieravotr.web-log.nl 14
3. hoeiboei.web-log.nl 14
4. www.web-log.nl 10
5. www.peterbreedveld.com 8
6. vetvetvet.web-log.nl 6
7. www.livejournal.com 5

Dylan said...

ben je nou sown fucking zielige sukkel of lijkt dat maar zo?

rot op en blijf weg

keesjemaduraatje said...

voor diegenen onder de geachte weblog lezers, die Dylan missen: Dylan heeft nu een eigen weblog met de naam:
http://www.livejournal.com/users/feeltherage17/
laat even een berichtje achter op zijn weblog om hem de groeten te doen en hem te bedanken voor maandenlange socialistische gedachtes te bloggen op dit weblog.

Steady Freddy said...

Ondertussen zijn we het toch wel gewend dat politici het eene zegge en het andere doen? Of het nu om uitspraken gaat over de hypotheekrente aftrek, Irak of het nieuwe zorgstelsel. Ook Verdonk praat graag voor haar beurt
( schipholbrand) en dan nu weer dit. Je vraagt je af of stemmen überhaupt nog iets uitmaakt en zin heeft.
Voor een ieder die denkt dat deze minister de orthodoxe
islam aanpakt lees dit eens
www.trouw.nl/deverdieping/religie_filosofie/article43710.ece/%26rsquo%3BVerdonk+bedondert+ons%26rsquo%3B+++

Steady Freddy said...

url loopt onder het plaatje door en is te copieeren

keesjemaduraatje said...

oh in rechte haakjes met [] []

keesjemaduraatje said...

je kan de url dus zo in de comment zetten:
" www.defuckinggoodcompany.com ]"

keesjemaduraatje said...

http://www.trouw.nl/deverdieping/religie_filosofie/article43710.ece/%26rsquo%3BVerdonk+bedondert+ons%26rsquo%3B+++

Arie said...

[http://www.foksuk.nl/imggif.php?i=/upload/d1013.gif]

keesjemaduraatje said...

je moet dus aan het einde van de link [/url] en aan het begin van de link [url] zetten. Zo dus

keesjemaduraatje said...

http://www.foksuk.nl/imggif.php?i=/upload/d1013.gif

keesjemaduraatje said...

om nog even het duidelijk te stellen: ik was helemaal niet tegen het beleid van Verdonk, maar ik vin dat ze niet tegen de kamer moet liegen.
En over de orthodoxe Islam: de Minister kan niet bepalen hoe imams worden opgeleid, dat moeten de Islamitische moskkeën zelf uitzoeken. Maar ze kan wel verbieden dat haatzaaiende imams uit andere landen hier de boel op komen stoken.

Arie said...

Als u zegt 'ik was helemaal niet tegen het beleid van Verdonk' dan wekt dat bij mij wel een beetje de indruk dat er naast het verkeerd voorlichten van de kamer niet meer aan de hand is.

Afgezien van de 26.000 die naar mijn idee meer dan lang genoeg deel hebben gemaakt van de Nederlandse maatschappij om ze hier voorgoed tot te rekenen is het beleid veel onhumaner dan alleen dat.

Niet zo maar gaat een mensenrechten organisatie zoals Amnesty International (niet de eerste de beste zou ik stellen) ver in haar kritiek. Schoolgaande kinderen, mensen die behoefte hebben aan medische hulp en velen anderen worden zonder pardon het land uitgezet. Geen enkel onderscheid wordt er gemaakt in het Nederlandse uitzettingsbeleid. Als mensen die behoedt hebben aan psychische of medische hulp al zo worden behandelt dan vraag ik me serieus af wat er met die anderen niet economische vluchtelingen gebeurd. Juist ja de politieke vluchtelingen.

Ik heb geen bloed aan m'n handen zei mevrouw Verdonk tegen de kamer. Nou daar valt over te twisten en dan druk ik me zelf erg voorzichtig uit.
Minister Verdonk minister van deportatie.

Kritiek op het beleid van minister Verdonk wordt dan ook niet zo best getolereerd. Kijk maar is naar de burgemeester van Haarlem die een spandoek met de tekst Rita rot op liet verwijderen.

Tot een kort geding die de heer Pop het niet komen. Ondanks dat hij de tekst niet fatsoenlijk genoeg vond voor zijn brave gemeente heeft de heer Pop zelf niet het fatsoen om de wet te volgen en teminste een procesverbaal uit te laten schrijven zodat de zaak zijn juridisch verloop kon krijgen. Nu inmiddels het spandoek weer op z'n plaats hangt dmv een kort geding aangespannen tegen zijn persoon horen we gelukkig de heer Pop niet meer over fatsoen spreken.
Democratie niet echt op z'n best zal ik maar cynisch opmerken.

keesjemaduraatje said...

Minister Verdonk voerde het beleid uit, dat drie jaar geleden door een meerderheid van de Nederlandse bevolking werd ondersteund. Ook nu nog vinden veel mensen dat Rita Verdonk een goede minister is. In die zin is het beleid democratisch.
De spandoeken affaire vind ik ook merkwaardig. Laat die paar spandoeken toch hangen.

Arie said...

En de overtreding van mensenrechten is niet 'merkwaardig'? Als je dit beleid wilt noemen best maar ik noem het misdadig.

keesjemaduraatje said...

jij overdrijft altijd meteen weer zo. Je gebruikt woorden als misdadig, deportatie, fascisme etc. Wat voor woorden ga je gebruiken als er echt eens iets aan de hand is? Ga je dan weer aan de leiband van de Sovjet-Unie, met zijn niet aanvalspakt, niks zitten doen. Ofzo?

Overtredingen van mensenrechten gebeurd in heel andere landen zoals China, Iran, Syrië, Cuba, Saoudi-Arabië. Ga je daar ook tegen protesteren?

Arie said...

Het woord fascisme heb ik in deze niet in me mond genomen dat je dat associeerd met het Nederlandse asielbeleid zegt naar mijn mening meer over het beleid dan over mij.

Misdadig is het zeker ook al hebben onze geweldige ministers beperkte onschendbaarheid misdaden tegen de menselijkheid vallen hier niet onder.
En 'als er echt iets aan de hand is' (alsof er nu niks aan de hand is) dan zal ik dat ook het etiket geven dat het naar mijn mening verdient. Tenslotte: overtreding van mensen rechten verdient altijd aandacht en dat heeft niks te maken met waar het zich plaatsvind.