Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 18, 2006

Minderjarige Vluchtelingen in Detentie

Minderjarige asielzoekers en afgewezen asielzoekers in vluchtelingendetentie
door KeesjeMaduraatje

zoals jullie weten ben ik een rechts reactionaire neo-liberale zak, maar nu moet me wel even iets van het hart. De manier waarop op dit moment afgewezen minderjarige vluchtelingen in Nederland worden behandeld is honds en onmenselijk.

Afgewezen asielzoekers worden naar twee uitzetcentra, in Vught en Ter Apel, gebracht. Daar moeten ze gedurende 12 weken aan papieren zien te komen om naar het land van herkomst gebracht te worden. Lukt ze dat niet, dan worden ze in de gevangenissen op Schiphol-Oost of de bajesboot in Rotterdam ondergebracht. Daardoor zitten er minderjarige asielzoekers in gevangenissen.

Ik ken nu al meer als drie jongeren uit Eindhoven, die hier al 5 jaar en langer wonen en die op de HAVO of VWO zaten en niet hun school af mochten maken, maar gewoon opgesloten zijn.

Vandaar mijn vraag of jullie je hand over je politiek incorrecte hart willen strijken en de onderstaande enquete willen invullen en opsturen naar de Raad van Kerken.

20 comments:

Dylan said...

hmmm

en voor jou is het dan zo dat als iemand 18 wordt ie wel klote mag worden behandeld omdat ie nie meer minderjarig is?

Laten we er gewoon voor zorgen dat niemand klote wordt behandeld

r.k.h said...

Een goed mens.
Maar ik denk dat je af en toe eens de andere kant op moet kijken, want anders komen we tot niets.

keesjemaduraatje said...

welke kant op?

r.k.h said...

De verkeerde kant, natuurlijk. Het is op micro-niveau uiteraard een drama.

keesjemaduraatje said...

het is me. ook na het lezen van je politiek correcte weblog niet duidelijk wat je bedoeld met "andere kant" en "verkeerde kant"

r.k.h said...

We gaan aardig naar de verdommenis. Om erger te voorkomen moeten maatregelen worden genomen en worden uitgevoerd. Daar staat met name Verdonk voor.
Ik zie dat steeds weer allerlei mensen de uitvoering willen dwarsbomen met een beroep op emotie/ onderbuikgevoelens. Hele kleuterklassen worden naar Den Haag gedirigeerd en ontvangen door juffrouw Marijke Vos. Tegen die beelden is geen beleid bestand. Maar er moet wel wat gebeuren.

Het is allemaal erg wat er gebeurt . Dat ontkent echt niemand. Maar er moet iets gebeuren. Dus als het gebeurt dan maar even de andere kant opkijken.

Nu, dit verhaal is dus niet zo PC.


n.b.: Ook Den Uyl is ook van eenvoudige komaf. Maar die zou nooit directeur van KLM willen worden.

keesjemaduraatje said...

dus je denkt dat als je een 19-jarige Syrische Christen die in mei eindexamen VWO had moeten doen en die nu in Ter Apel zit om uitgewezen te worden en geen uitstel mocht krijgen om even zijn examen te doen en die geen papieren van de Syrische ambassade kan krijgen en daardoor over een paar weken op Schiphol Oost beland dat we daardoor, door dat beleid allemaal een beetje beter erop worden? Is dat ongeveer wat je mij op mijn politiek incorrecte weblog recht in mijn gezicht wil zeggen?

keesjemaduraatje said...

ik denk dat we een onderscheid moeten maken tussen Marokkaanse jochies die hun VMBO niet eens af willen maken en rotzooi trappen aan de ene kant en kinderen van vluchtelingen, die hun HAVO of VWO willen afmaken, Nederlands spreken en door schuld van hun ouders in deze uitzichtloze situatie terecht komen. en dat is niet alleen beleid van de VVD of Verdonk. Reeds aan het einde van de 90-er jaren werd ik op een anarchistisch camping te Appelscha door een PvdA parlementarier aangesproken en gevraagd of ik een idee had hoe we precies dit probleem van zwervende minderjarige asielzoekers aan konden pakken. De PvdA was toen nog aan de macht en de Minister van Vluchtelingenzaken was Job Cohen. Ik had toen geen antwoord op deze vraag.

keesjemaduraatje said...

het leven zelf is soms krankzinniger dan ik het zelf kan bedenken

Dylan said...

dat onderscheid moeten we juist niet maken

doen we met de "nederlandse" kinderen toch ook niet?

Waar is de pubertijd anders goed voor dan rotzooi trappen.

hoe op te lossen?
legaliseer ze.

door de schuld van hun ouders?
ZONDER HUN OUDERS HADDEN ZE NOG IN DE ELLENDE IN SYRIE OFZO GEZETEN

ey jij kankert toch altijd over hoe ongelofelijk klote het is in al die landen....(wat ook zo is)...maar je wilt ze wel terugsturen?
aardig van je

keesjemaduraatje said...

niet terugsturen dus

r.k.h said...

"Is dat ongeveer wat je mij op mijn politiek incorrecte weblog recht in mijn gezicht wil zeggen? "

Ja (hoewel u geen gezicht voor mij hebt), en dat u volgende keer over een herexamen begint of over een tante die wel is toegelaten of over een verliefd vriendje dat moet worden achtergelaten. En zo is er altijd wel wat.
Sorry.

keesjemaduraatje said...

de vraag was of we als Nederlanders daar allemaal een beetje beter van worden. Het andere probleem is, dat deze familie juist niet terug gestuurd gaat worden, maar uiteindelijk in de illegaliteit gaat belanden. Als ze naar 12 weken geen papieren weten te bemachtigen, worden ze ofwel naar Schiphol-Oost gebracht of gewoon in Ter Apel pardoes op straat gezet.

Steady Freddy said...

Tja Keesje het moet eerst naar je voordeur komen voordat je inziet dat het echt is.. Das wel wat laat maar fijn dat je inziet wat al een tijdje aan de gang is onder de dictatuur van Verdonk...

Arie said...

Goh toen ik in december meer worden van deze strekking hier uitte (de strekking dat het nederlandse uitzetting beleid beleid misdadig is) toen moest dat bestreden worden. En nam je zelfs het woord fascisme in de mond. (Op eigen titel nogwel.)

Woorden als deportatie en misdadig konden echt niet.

Vanwaar de plotselinge inkeer? Een paar maanden geleden was het nog: 'Ik was helemaal niet tegen het beleid van Verdonk'. Nu dus wel? En is het werkelijk dat je op humane gronden tegen je eigen VVD minister in gaat?
Heb je de haatzaaiende laster politiek toch maar opgegeven nu het wellicht verboden word of is dit meer propaganda?

pascalle said...

in de metro beweerde verdonk vandaag dat zij het aantal uitzonderingen op de regel die wel een verblijfsvergunning krijgen van haar heeft ver-tienvoudigd ten opzichte van al haar voorgangers. Weet iemand of dit echt waar is?... Kan het dan heel misschien zo zijn dan verdonk het slachtoffer wordt van een hype van de media? omdat alle uitzonderingen die geen verrblijfsvergunning krijgen wel het nieuws halen? Ik heb zelf namelijk geen idee wat nu waar is....ik heb geen inzicht in het precieze aantal asielaanvragen die afgewezen worden en waarom en welke worden toegwezen en waarom....en hoe dit in verhouding staat met de rest van europa, of het verleden.. jullie wel?

keesjemaduraatje said...

Minister Verdonk wilde 27.000 asielzoekers uitwijzen en ze heeft er 700 toch nog toegelaten. Dat kan je heel moeilijk vergelijken, omdat je niet weet hoeveel de vorige ministers, waaronder Cohen, er eigenlijk uit wilden zetten. Ik denk dat Verdonk met een publicitair tegenoffensief bezig is. De verkiezingen komen er aan. Mij ging het met name over de vele scholieren die eigenlijk alleen Nederlands kunnen schrijven, die hier al 6 jaar en langer zijn en die hier hun school willen afmaken. Soms zijn dat mensen die al in de examenklas zitten. Vaak belanden die in de cel of uiteindelijk in de illigaliteit.

Arie said...

Je kan er ook niet op in gaan natuurlijk. Verbazen doet het me niet.

keesjemaduraatje said...

@Arie: ik heb het nog even nagekeken en op 15 december heb ik al geschreven dat ik het beleid van Verdonk te ver vind gaan.

pascalle said...

toch raar dat niemand dus de precieze aantallen heeft, op basis van welke informatie kunnen wij dan een objectieve meningsvorming krijgen???