Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, January 09, 2006

Zhao Jing

Microsoft verwijdert kritische Chinese blog
Microsoft heeft de weblog van de Chinese blogger Zhao Jing verwijderd op verzoek van de Chinese regering. Jing uitte op zijn weblog kritiek op het beleid van de Chinese overheid.


Jing publiceerde op zijn blog informatie over een recente staking bij de krant The Beijing News. Deze vond plaats uit protest tegen het ontslag van een redactiechef. Ook waren er kritische artikelen over het Chinese regeringsbeleid te lezen.

Microsoft stelt zich te houden aan 'lokale wetgeving en voorschriften'. De weblogservice van Microsoft filtert op last van de Chinese overheid alle berichten waarin onder meer de termen democratie en mensenrechten staan.


Rian van Heur

9 comments:

Steady Freddy said...

O.a. daarom geen microsoft meer voor deze jongen, geen explorer maar mozilla, binnenkort geen pc meer maar een apple

Arie said...

@Freddy

En Apple heeft wel schone handen wil je beweren of vanwaar de omschakeling? Ik denk dat je dan pas echt overgeleverd bent aan een monopolist. Dat vertellen de prijzen mij iig. wel.

Denk je dat met een Apple of door de Mozilla browser te steunen de communicatie-revolutie echt in China zal los barsten of zou het toch van andere dingen moeten komen?

Ik geef toe bij computerfabrikanten is het vaak kiezen tussen twee kwaden. (Steun ik de beroerde arbeidsomstandigheden bij die moederborden maker of ga ik voor de milieu vervuilende zware metalen van dat bedrijf) maar een beetje keus is nog altijd beter dan geen keus.

En als je werkelijk je keuze door idealisme wilt laten beinvloeden installeer dan een Linux distrubutie op een gerecyclede PC.

Dylan said...

hmm

je moet wel van die monopolistische kapitalistische bedrijven houden die een dealtje maken met een fascistische regering

but then again
fascisme is dé meest winstgevende manier van mensen eronder houden...dus ja had je kunne verwachte keesje

keesjemaduraatje said...

je hebt het weer helemaal niet begrepen Dylan. China is communistisch en niet fascistisch. Of heb je communisme op school nog niet gehad?

Dylan said...

hebben er laatst nog een proefwerk over gehad keesje

En de overeenkomsten tussen "communistisch" China en fascistisch/nazistisch duitsland waren gemakkelijk te zien.

Stalinisme (+kleinere broertje maoïsme) en Nazisme/Fascisme lijken heel veel op elkaar

<img src="http://www.destfor.de/defor_root/defor_deutsch/aktuelles_und_presse/2004/2004_08_hitler_stalin_pakt/hitler-stalin-pakt_karikature.jpg">

keesjemaduraatje said...

oh

keesjemaduraatje said...

je moet

keesjemaduraatje said...

dat vind ik interessant, dat je dat op school geleerd hebt, dat diktaturen op elkaar lijken.

Dylan said...

ik had sowiesow zelf die link al gelegd

en er is een hele paragraaf achteraan dat over china geplakt over de overeenkomsten van totalitaire regimes

en sowiesow ik heb een goede leraar voor dat vak dus ja.