Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, February 16, 2006

Linkse Knokploeg

De linkse knokploegen van de Indymedia

de Deense Cartoon Oorlog was op de Indymedia goed voor 5 bijdrages, waarbij de Deense Cartoonisten achteréénvolgens vergeleken werden met Hitler, racisten en neo-cons.

Daarna was er een demonstratie op de Dam tegen de Deense Cartoons en daar werd helemaal niet over geschreven. Geenstijl heeft nog meer propaganda voor de Islamitische zaak gemaakt dan Indymedia. Waarschijnlijk wilden de extreem-linksen zich niet blameren.

Maar nu is de Indymedia wakker geworden. Er wordt op 25 Februari om 13.00 uur, op de Dam in Amsterdam een demonstratie vóór Vrijheid van Meningsuiting gehouden. Dat kan natuurlijk niet volgens de linkse kerk. Nu moet er echt opgetreden worden. De Indymedia kopt dan ook onder de pakkende titel "Neo-Nazis willen demonstreren op de Dam"

Onmiddellijk daarna meldde Michiel Mans zich op Indymedia om uit te leggen dat het om een demonstratie voor vrijheid van meningsuiting gaat. Dat bericht werd meteen weggehaald.
Er wordt zelfs op Indymedia opgeroepen om geweld te gebruiken.

Dat is nu het "onafhankelijke nieuwsmedium".

32 comments:

Steady Freddy said...

Ik begin nu echt te twijfelen aan mijn broeder Keesje neem je het nu ook al op voor lui die zich identificeren met Geert Wilder, Michiel Smit, Vereniging Nederlandse Nationalisten, Nederlandse Volks Unie, Vlaamse nationalistische partij ( Laila N kan je daar meer over vertellen), Hilbrand Nawijn, Storm Front, Voorpost etc?

Je bent wel echt heeeel diep gezakt zeg, dat waren de zelfde soort lui waar je ooit voor op de barricades klom? En dan nog volhouden dat je geen rechtse rakker bent? Ontmasker jezelf eens inplaats van de Anja's en Groenliksers...

Steady Freddy said...

Oja vergeet niet de link te bekijken, haal nou dat uitgangspunt Links en Rechts bestaat niet meer weg man! Je maakt jezelf zo belachelijk als je jej met dit soort gatsen in laat.

http://democrates.net/islam.php?do=links

leuk wel, links op een rechts forum

Steady Freddy said...

Even voor de goede orde, Indymedia zijn stakkers!

PJORourke said...

Freddy, er is een groot verschil tussen Geert Wilders en Voorpost, om er maar twee te noemen. Je scheert toch niet alle rechtsen over een kam? :D

keesjemaduraatje said...

@Freddy Steady: de oproep tot demonstratie is gedaan op http://nekklachten.web-log.nl/ Michiel Mans.

Mijn punt was, dat de Indymedia fatsoensrakkers nauwelijks over de Deense Cartoons en al helemaal niet over de moslimdemonstratie op de dam hebben geschreven, maar nu wel wakker worden als er voor de vrijheid van meningsuiting gedemonstreerd wordt. Dan willen zedie demonstratie in elkaar slaan. Dan wordt duidelijk wat de Indymedia eigenlijk is: een oproepmedium voor geweldplegers.

Steady Freddy said...

@PJORourke
Ik zie niet veel verschil tussen Geert Wilders en Voorpost jij wellicht wel, dus leg het mij eens uit? Mij gaat het erom dat ik in de link die keesje plaatst na het lezen van de oproep even rond ben gaan neuzen en op de pagina met lins ( blijft leuk) al deze gezellig types tegenkom. Verder ben ik het wel eens met keesje dat als op indymedia opgeroepen wordt tot geweld dit niet kan. Dat ze geen stelling namen over de Deense cartoons is ook wat laf. Dat ze niet over de moslim demonstratie schreven lijkt mij niet van toepassing. Ik zie daar geen plicht toe. Er viel ook niet zoveel over te schrijven aangezien er 100 mensen waren en er wat kuttige kinderen aan het eind de boel moesten verpesten door wat rond te rennen en er wat ramen sneuvelden. Maar gaat keesje ook demonstreren?

Steady Freddy said...

@keesje als ik op die ene link klik op die indymedia pagina die jij hebt geplaatst kom ik bij de: White nationalist family,
we must secure the existence of our people and a future for White childeren...

Waarom zou je dat geen neo nazi's mogen noemen?
Maar als ik hun toekomst beeld zo lees zit bij hun een leuk blank gezinslevendje wel pluis. Dus kom op, ga demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting, straks kunnen die blanke stakkers dit niet meer op hun website zetten als die moslims aan de macht komen. Oja en wel eerst even naar de kapper, straks krijg je nog van je eigen makkers een pak slaag vanwege te lange haren. En koop op de terugweg even een bomber en kistjes.

Steady Freddy said...

P.S. Als ik zo doorlees wordt de demo gekaapt door extreem rechts, dus als de organisatie niet uit kijkt krijgt het een zelfde probleem als de moslim demonstratie. Het wordt dan verpest door een minderheid en de goed bedeolende meerderheid wordt niet gehoord. Ik zie de foto's van de kaalkoppen met bij behorende rood wit blauwe vlaggen als op de voorpagina's staan.

Michiel Mans said...

Steady Freddy,

Je kan niet lezen en je bent een eikel. Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

keesjemaduraatje said...

@Freddy: ik demonstreer elke dag op dit weblog. Dat is mijn vrijheid van meningsuiting. Ik ga om 26 Febr. naar Bombay, dus ik ga niet demonstreren op de Dam. Ik wil niet met door linkse geweldplegers gekneusde ribben mijn zegenvolle werk in India gaan doen.
Maar het is mij nog steeds niet duidelijk wat er links is aan het bedreigen van mensen die voor de vrijheid van meningsuiting demonstreren. Of beter gezegd, wat ben ik naief, ik begin te begrijpen dat dat juist de essentie van links is: een hele grote mond en anderen beletten hun mening uit te spreken.

Arie said...

Michiel Mans je bent een schoft. Doe Platform de Krijger de groeten. En Keesje je ben een haatzaaier.

keesjemaduraatje said...

Arie ik ben nu in Bombay en daar zijn net zulke gekken als jij. President Bush komt hier op bezoek en nu gan ze tegen het "imperialisme" demonstreren. Ik zeg nog "can you give me the emailadres and telephone number of this famous imperialisme, because they seem to be very successfull," maar dat viel niet in goede aarde.

Arie said...

Veel plezier daar. Je zult je als VVD-er vast wel als een vis in het water voelen in een kastesysteem. En het geeft vast het juiste signaal af naar Iran om kernwapen deals af te sluiten zonder een Non-Proliferatie verdrag. Geweldig hoor dat Amerikaanse imperialisme.

keesjemaduraatje said...

er is natuurlijk wel een verschil, want India is een democratie en Iran is een diktatuur. Maar dat laat weer duidelijk zien dat jij de diktatuur weer steunt en de democratie in de rug aanvalt. Mensen als jij zouden juist de democratie en het kapitalisme helemaal te gek moeten vinden, want nergens op de wereld is het zo dat als je niet werkt je toch geld krijgt.
Wat betreft dat kaste-systeem: jij hoort meer bij de upperclass dan je zelf wilt zien. In die zin ben je stekeblind. Niet werken en toch geld krijgen, dat is in India voorbehouden aan de priesterkaste

Arie said...

Lees m\'n post nog eens terug. Woorden in me mond leggen staat je niet zo goed. Over stekeblind gesproken.

Volgens mij is er ook nog nergens een referendum gehouden over de ontwikkeling van atoomwapens, en dat zal al helemaal niet gebeuren als deze weer eens gebruikt worden. Dus zo democratisch is het echt niet.
Democratie is trouwens volgens mijn woordenboek een staatsvorm die invloed van de regering aan het volk toe laat komen. Ik lees niets over politici die het voor het zeggen hebben in ieder geval. Mijn definitie van democratie is de jouwe niet en aangezien je nogal moeite hebt met afwijkende visie\'s komt me dat weer op verkapte beschuldigingen van fascisme te staan. Als je niet voor bent ben je immers tegen. Nee lekkere democraat ben je hoor.
En als je denkt dat democratie icm. met kapitalisme de ideale staatsvorm is ben je ook vrij blind volgens mij. Maar natuurlijk is het te verkiezen boven de dictatuur dat zijn we - for once - met elkaar eens.
Ik zie sowiso niet in welk belang massa vernietigings wapens hebben te bieden. En al helemaal niet in handen van zgn. democratische supermachten die niets met internationale afspraken te maken willen hebben onder het mom van staatsveiligheid.
Massavernietigings wapens in handen van een democratie zijn net zo dodelijk gebleken als die in handen van een dictatuur.

En deze kraker houdt niet z\'n handje op hoor ik leef al enkele jaren vrij zelfvoorzienend. Het geen - gelukkig - nog mogelijk is in Nederland. Je zult het niet voor mogelijk houden maar naast een te volgen studie heb ik zelfs werk in de IT.
En mijn \'kaste\' in Nederland is zeker niet die van de upperclass. Relativerend naar India zou ik me zelf ook niet tot deze rekenen. Maar als westerling in India zijn we natuurlijk wel upperclass aangezien wij met ons salaris daar de koning te rijk zijn.
Tenslotte: No war but class war.

BigPete said...

Ben jij ook lid van de AFA? Smerige fascisten zijn dat, en nog ontzettend laf ook. Te bang om hun gezicht te laten zien. Bah!

Arie said...

Als ik zo eens kijk naar je website krijg ik een idee wie hier de fascist is. Maar goed, Platform de Krijger lui met holocaust ontkenning spandoeken zijn natuurlijk te verkiezen boven de AFA. Wellicht dat je morgen naar Ysselsteyn gaat ook?

keesjemaduraatje said...

he geen ruzie in deze tent graag

BigPete said...

AFA is puur fascisme! Ze voldoen namelijk perfect aan de definitie:

"Fascisme is het verwerpelijke gedachtengoed, waarbij één groep zichzelf uitroept tot superieur, en op basis van die zogenaamde superioriteit zichzelf het recht toemeet om te beschikken over de rechten, de vrijheid, het bezit of zelfs het leven van degenen die zij als "inferieur" betitelen."

Arie said...

Zodra AFA zich schuldig maakt aan: Holocaust ontkenning (zoals Platform de Krijger bij jullie onzalig demo in Amsterdam laatst), rascisme, discriminatie, op geloof ofwel islamofobie (waar je vast over mee kan praten), oorlogmisdadigers verheerlijkig (zoals morgen in Ysselsteyn), moskeeen in de fik zetten (zoals Ben van de Kooi van de NA), met swastika\'s gaat pronken (zoals we van jou gewent zijn Big Pete).
Dan heb je het recht om AFA FA te noemen. Maar als je nog steeds (geestelijk) trauma hebt over gehouden aan de Februauri staking onteering van Mr. Mans mag ik je er dan aan herinneren wat voor fout volk daar op afgekomen is? Holocaust ontkenners, neo-nazi\'s, anti-semieten en islamofoben zijn niet welkom op die dag. En zelfs de heer Mans moest toegeven en ik citeer uit het Parool: \"liet weten dat hij achteraf bezien voor de demonstratie misschien beter een andere datum had kunnen kiezen. \" Ook had Mans uitzichtzelf wel (dus zonder gemeentelijk verzoek) kunnen oproepen dat extremisten en swastika\'s niet welkom waren. een dag voor de demo dit pas afkondigen (met veel tegenzin) is rijkelijk laat! En ja ik betreur dat er geweld is gebruikt. Maar ik betreur nog meer dat er een herdenking besmeurd is door jullie onzalige optreden. Tenslotte mijn definitie van fascisme: Link

BigPete said...

Heb jij wel op school gezeten Arie? Als je iemand van racisme beschuldigd is het misschien wel handig als je weet hoe je het schrijft...

De rest van je argumenten zijn de gebruikelijke ultralinkse lariekoek. De Dam is openbare weg. Zolang mensen zich niet misdragen (zoals jij en je fascistische vriendjes, die intimideren en bedreigen en zich schuldig maken aan geweldpleging) kun je ze niet verbieden daar te staan. Dat jij en jouw fascistenvrienden denken dat iedereen een knokploeg paraat heeft om elke niet welgevallige de bek dicht te timmeren bewijst alleen maar des te meer dat jij een fascist bent.

Arie said...

Kommentaar op spelfouten kan je jezelf wel besparen en ook de opmerking over mijn niveau van opleiding geeft weer dat je argumentatie redelijk te kort schiet. Dat bewijst ook wel het woorden in mijn mond leggen.

Dat zelfs de heer Mans moest toegeven dat hij een hoop mensen op hun ziel had getrapt heeft en beter een andere datum had kunnen uitkiezen geeft wel aardig weer dat het niet zo gepast was om juist op die dag te demonstreren. Het doet me in ieder geval goed dat er nog altijd tegen over elke extreem rechtse twee AFA demonstranten staan.
Maar goed ga vooral door met jezelf achter anti-semieten en islamofoben plaatsen ik kan me geen betere manier (naast de inhoud en symbolen op je website) wensen om aan te tonen wie hier de fascist is. En de Dam mag dan openbare weg zijn, dat neemt niet weg dat discriminatie nog steeds niet toegestaan is.

keesjemaduraatje said...

het probleem is, dat zodra je iemand als fascist beschrijft, de discussie eigenlijk al onmogelijk wordt. In feite is iemand voor fascist uitschelden al een dreiging met moord, want tegen een fascist mag je immers geweld gebruiken. Dus even terug graag naar een ander niveau van discussie. Laten we het liever hebben over de dubbele standaards die voortdurend toegepast worden. Waarom mag iemand wel op de dam een deense vlag verbranden, zonder dat de politie ingrijpt en mag je niet op de dam een bord vasthouden met "platvorm Krijger"?
Waar haalt iemand het recht vandaan om mensen lastig te vallen die op de dam staan en voor vrijheid van meningsuiting te demonstreren? Op het moment dat iemand daar met een hakenkruis zou gaan staan, kan de politie toch ingrijpen? Ook interessant dat Job Cohen plotseling blijkt over een morele component te beschikken toen hij vroeg aan Michiel Mans om bij zijn oproep tot demonstratie te zeggen dat geen fascistische symbolen meegdragen mochten worden. daarmee maakt Cohen zich tot verlengstuk van de AFA.

BigPete said...

Je hebt helemaal gelijk Keesje, maar fascisten zoals de AFA houden er nu eenmaal kromme denkbeelden op na.

FEIT is dat de AFA de enige groepering was afgelopen zaterdag die geweld heeft gebruikt, en andersdenkenden probeerde het spreken onmogelijk te maken. PUUR FASCISME!!!

Waarom noem je mij een anti semiet Arie? Dat slaat echt helemaal nergens op. Ik ben wel anti islamist, en daar ben ik trots op. De islam is een achterlijke fascistische ideologie en daar strijd ik tegen. Niks mis mee.

Arie said...

Het gevoerde (en inbeslag genomen) spandoek las \"revionisme is geen misdaad\" en sloeg dus (waar platform de krijger om bekend staat) op holocaust ontkenning. Ik hoop niet dat ik je moet uitleggen waarom uitgerekend op die dag anti-semitische en fascistische symbolen niet welkom waren in Amsterdam. En ik hoop ook niet dat ik je moet uitleggen wat de aanleiding is geweest van de Februari staking. Opkomen voor vrijheid van meningsuiting is niets mis mee maar dient niet te worden verwart met discriminatie. En zodra een op het eerste gezicht nobele demonstratie gekaapt word door extreem rechts mag daar ook zeker tegenstand tegen plaatsvinden. Ook dit past prima in het plaatje vrijheid van meningsuiting. Door dat Michiel Mans aanvankelijk weigerde te verklaren dat extreem rechts en fascistische symbolen niet welkom waren toen hij al wist dat er door zijn - op het eerste gezicht nobele - demonstratie gekaapt zou worden door extreem rechts, liet hij duidelijk zien in welk kamp hij zich bevond.
Overigens zijn op de demonstratie op de Dam white power leuzen en symbolen niet in beslag genomen, dat betreur ik en heeft de herdenking - naar mijn mening - onnodig besmeurt. En nogmaals ook de heer Mans moest achteraf verklaren dat het niet de beste datum was voor zo\'n beladen gezelschap. Wat AFA al bij voorbaat verklaarde toen op diverse extreem rechtse forums opgeroepen werd hiervoor.

In mijn ogen had Job Cohen pas echt afgedaan als hij uitgerekend op die dag swastika\'s en discriminatie had gedoogt. Gelukkig was de tegendemonstratie en herdenking een stuk beter bezocht dan de demo op de Dam, maar dat terzijde.

Overigens word er op dit moment in Nijmegen een sneeuwballen gevecht gehouden tussen NVU symphatisanten (verkiesbare neo-nazi\'s) en tegenstanders hiervan en is er vandaag door de burgemeester een SS herdenking door de neo-nazi band Blood & Honour en achterban verboden door de burgemeester van Venray. Mede door toedoen van AFA symphatisanten, die hierbij - zoals het hoort geen geweld - gebruiken. Op het gooien van sneeuwballen na past dit ook prima in het recht op meningsuiting. En ik hoop dan ook niet dat je de burgemeester van Venray of Nijmegen die beiden een verordening in hebben gesteld nu ook AFA verlengstuk gaat noemen, zo simpel licht het gewoon niet. Naar mijn mening is er deze dag goed werk verricht door AFA.

Natuurlijk hebben deze mensen recht op een mening maar discriminatie en holocaust ontkenning is nog altijd niet toegestaan in dit land.

keesjemaduraatje said...

even een tussenvraag: vind dit debat ook op de website van Bigpete plaats?

en een vraag aan Arie: waarom ben je aan het webloggen en niet NVU demonstratnten aan het in elkaar slaan? Ben je soms een salon-socialist?

en nog een vraag aan Arie: waarom denk je dat dit goed is voor de linkse zaak als 60 mensen bezig zijn 12 mensen in een hoek te drijven? Denk je dat een anti-fascistische houding zou versterken of zou verzwakken?

Arie said...

En door wederom enkele miljoenen mensen fascistisch en achterlijk te noemen geef je aardig toe wie hier nu discrimineert of fascist is. Het goedbedoelde advies van Keesje lijkt ook aan je voorbij te gaan, je maakt liever discussie onmogelijk met je uitspraken, verwensingen en beschuldigingen.
Tenslotte het verbranden van vlaggen juich ik natuurlijk per definitie toe en is gelukkig in tegenstelling tot minder vrije landen nog altijd toegestaan.

Arie said...

Deze discussie zul je mij niet zien voeren op BigPete\'s website, deze vind ik daarvoor iets te misselijk.

Ik bevind me momenteel aan de andere kant van het land, sociale verplichtingen zorgen ervoor dat ik even niet mee kan doen de kaalkopjes van de NVU uit te joelen, en ik denk ook niet dat ik nodig ben daar deze zich zelf wel belachelijk maken. Dat gezegd wil ik nog toevoegen dat discussie op internet (of het salon-socialsime waar je jezelf ook schuldig aan maakt) ook niet onnodig is.

Of de Kusters en zijn kaalkopjes werkelijk in de hoek gedreven zijn weet ik niet, maar het lijkt me zeker geen overbodige luxe dat hun de weg verspert word aangezien het allerminst verdraagzaamheid is waar de NVU voor staat. Als je nog internet tikken over heb moet je maar eens wat antisemitische of andere onverdraagzame stripjes gaan lezen op de NVU website.

keesjemaduraatje said...

hoezo heb jij sociale verplichtingen? Ben je aan het werk ofzo?

Arie said...

Nee werken zie ik niet als een sociale verplichting, het helpen met woonruimte creeeren en vanavond een verjaardag vieren wel maar dit alles lijkt me niet erg relevant hierbij.

BigPete said...

Lezen is niet je sterkste punt hè Arie. Wie discrimineer ik? Wie noem ik achterlijk? Ik bestrijd een ideologie, geen individuen.

PS is woonruimte creeëren een eufemistiscvhe uitdrukking voor kraken? ;)

Arie said...

Naar mijn mening beledig je een groep mensen aan de hand van hun geloof maar goed dit is duidelijk een grijs gebied. Je zou beter kunnen definieren wat er dan achterlijk is ipv. enkele miljoenen volgelingen hiervan indirect zo te noemen. Dan zouden we het misschien nog - for once - eens kunnen worden. Maar het is duidelijk dat het MDI geen onbekende is van je. En ja, kraken staat vaak synoniem aan woonruimte creeeren.