Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 15, 2006

personalized video messages

De gepersonificeerde video boodschap van Jan Marijnissen
door Keesje Maduraatje

mijn goede vriendin de inmiddels 30-jarige ergotherapeute S. v. D. is lid van de SP. Daarom werd ze laatst om 11 uur zaterdags opgebeld, omdat ze mee moest plakaten te plakken voor de SP.
Dat vind ik goed, dat een partij ook aan de leden vraagt er iets voor te doen.
Ze wordt er wel voor beloond op een hele leuke manier. Eerst kreeg ze een email met een videoboodschap van Jan Marijnissen met haar naam in de film. Dat heet een gepersonificeerde videoboodschap. In de film stapt Jan in een auto om een brief weg te brenegn en daar staat dan haar naam op. Ik vind het geweldig.

Volgens mij heeft Jan Marijnissen veel geleerd van Bill Clinton, die ook door had dat als je een goeie campagne wil voeren, dat je dan een nauw contact met je medestanders moet houden. Die vertellen het weer door en dan bereik je 10 keer zoveel als de hoeveelheid leden die je hebt.

Zelfs ik als reactionair rechtse conservatief vind het een leuk idee.

Verder had ik nog mijn "islamitische" broer op de MSN die vond dat ik ook eens iets over Guantanamo moest schrijven en over de terroristen die in Marokko gemarteld worden.
Bij deze dus. Ik heb tegen hem gezegd dat de behandelinge van de gevangenen op Guantanamo een gevolg zijn en een reactie op de 11/9 aanval. Een wereldmacht laat niet met zich spotten.

10 comments:

Steady Freddy said...

Salaam Aleikum broeder.
Gisteren in het NRC van de 10 CIA vluchten genoemd door Human Right Watch hebben er acht Nederland aangedaan. Verder gisteren in de Volkskrant: Het ministerie van Defensie weigert informatie te geven over het lot van twee Afghanen die door Nederlandse militairen opgepakt zijn na een schietpartij. Wij zijn dus het kritiekloze schoodhondje van die wereldmacht die meehelpen aan het laten martelen van verdachten, die zonder proces en/of veroordeling gemarteld worden in meer landen dan alleen Marokko. Landen die zelfs tot de as van het kwaad behoren. Gevangene 063
woensdag 15 februari 2006
Mohammed al Kahtani zit al geruime tijd gevangen in Guantanamo, hij staat daar te boek als gevangene 063. Inmiddels heeft hij 160 dagen isoleercel achter de rug, werd 20 uur per dag achtereen ondervraagd, 48 dagen achter elkaar; het licht van zijn cel bleef dag en nacht aan, hij werd bedreigd met waakhonden en gedwongen om vrouwenslips te dragen. Hij kreeg een hondenriem om en moest een hond nadoen, moest naakt voor vrouwen rondlopen en kreeg te horen dat hij homo was. Kortom, de ondervragingsmethoden die later in Irak werden toegepast. Waar de westerse democratische waarden door de VS en de coalitie van de willozen werden gebracht. zie deze link: http://nationaljournal.com/about/njweekly/stories/2006/0203nj1.htm

Volgens de FBI lijdt al Kahtani inmiddels aan ernstige psychiatrische stoornissen. Maar ja, Mohammed is een terrorist, een vrijwel zeker bekende van Mohammed Atta. Dan gelden de gebruikelijke wetten niet, zeker niet in de VS van de Bushovieken. Of je waarde mag hechten aan uitspraken van iemand die zo gemarteld is, is maar de vraag. Niet voor het Pentagon... zijn verhoor leverde zeer waardevolle informatie op en zestig beschuldigingen aan het adres van medegevangenen. Zie: www.defenselink.mil/releases/2005/nr20050612-3661.html

Niet raar opkijken nu als een paar kut jochies uit A'dam West zich solidair voelen met deze broeders en een metro opblazen. Of dat er weer een aanslag komt waar ook ter wereld op Amerikaanse doelen. Blijkbaar laat niemand met zich spotten en houden we elkaar lekker bezig.

keesjemaduraatje said...

je hebt nog steeds niet begrepen dat Guantanamo een reactie op het toenemende moslim terrorisme is en met name een reactie op de 11/9 aanslag.
Door met bomaanslagen je doelen te willen bereiken, laat je alleen maar zien hoe intolerant de Islam is.

Steady Freddy said...

Ik snap prima waar jij staat. Je mag dus omdat een paar Saudisch in opdracht van broeder Osama twee vliegtuigen in twee torens vlogen. Willekeurig waar ook ter wereld, wie dan ook oppakken en er mee doen wat je wilt in het kader van het internationale terrorisme.
Ik ontwijk hier wederom de term moslimterrorisme omdat ik op de lijn sta van de Vlaamse terrorisme expert Rik Coolsaet, die bestaat niet. Terrorisme door moslims gepleegd echter wel. Ik heb net weer een rapport van Rik binnen waaruit wederom blijkt dat de meeste doden vallen door aanslagen in moslimlanden zelf van moslims onderling, ook erg. Als jij werkelijk dit allemaal goedkeurt wat de VS doet, dan mag je ook geen kritiek hebben op martelingen door de landen ( Egypte, Syrië, Tunesië Marokko, et cetera) waar de CIA mee samenwerkt op dissidenten en oppositieleden of wie dan ook die ze even lekker willen martelen, want de VS doet immers niet anders?

Wat jij zegt is dus dat iedere moslim verdachte is omdat andere, zogenaamde moslims de twin towers aanvielen? Maar je vindt het raar dat moslims dan iedere willekeurige westerling doden om wat Amerika doet. Dat is meten met twee maten. Ik zeg als Amerika stopt met het kolonialiseren en bezetten van landen, het vermoorden en martelen van mensen er geen aanleiding meer is voor mensen uit die landen Amerika te bestrijden. Het mes snijdt aan twee kanten. En denk nou alsjeblieft niet dat ik het ene goedkeur en enkel het andere niet, want dan kom je wat dommig over.

*News break* In de Telegraaf vandaag: Nieuwe rel om martel foto's uit de Abou Ghraib-gevangenis.

http://www9.sbs.com.au/theworldnews/region.php?id=127332&region=6

Opwindend niet Keesje?
Mag ik je even herinneren aan een paar van je eigen uitgangspunten?

De Uitgangspunten van Keesjemaduraatje
Vrijheid is ondeelbaar
Het leven is wél leuk !
Vrijheid is voor iedereen weggelegd
Tegen elke diktatuur

Die kun je beter maar veranderen niet?

keesjemaduraatje said...

Volgens mij draai je de feiten nu om, net als die Coolsaet. Als er moslimterrorisme wordt gepleegd, dan ontken je dat dat bestaat en noem je Osama zelfs "broeder" . Maar als er een paar terreurverdachten slecht behandeld worden, dan doe je of alle moslims slecht behandeld worden. Nee, niet alle moslims worden slecht behandeld, alleen die personen die aanslagen plegen of ervan verdacht worden.
Ik ga zeker niet mijn uitgangspunten veranderen. Ga jij maar eens erover nadenken wat jouw uitgangspunten eigenlijk zijn.

Steady Freddy said...

Ik draai geen feiten om en Coolsaet al helemaal niet. Zoals jij weet adviseerde hij zelfs het Pentagon. Je mag het best niet met hem eens zijn, maar noem jezelf geen expert zoals hij is. Ik zal je het laatste rapport van hem wel sturen volgende week. Als jij serieus denkt dat ik Osama als een broeder zie heb je geen humor. Ooit was Che Guevara een vrijheidsstrijder voor jou en nu heb je de kwalijke kanten van die icoon ingezien. Voor veel mensen is Osama Bin Laden dat ook. Door zijn aandeel in het verslaan van de Russen in Afghanistan b.v. met de directe steun van de CIA. Coolsaet heeft geschreven dat Osama en Al Qaida een 'Brand' zijn geworden, net als Che. Ik denk dat dit klopt.

Je zou de vierdelige serie: 'House of Saud' eens moeten zien die de NMO mede heeft geproduceerd over de relaties tussen de VS en het koningshuis van Saudi Arabië. Dan snap je wat beter wat er nu allemaal aan de hand is in de wereld. Kun je eindelijk die oogkleppen eens afdoen. Je eenrichtingsverkeer eens aanpassen.

Je schrijft namelijk: Nee, niet alle moslims worden slecht behandeld, alleen die personen die aanslagen plegen of ervan verdacht worden.

Nee niet alle moslims worden slecht behandeld, maar ze zijn wel tot paria's verworden. Maar dat het alleen mensen zijn die aanslagen plegen of ervan verdacht worden is 'bullshit' en jij weet dat ook. Waarom worden er dan meer en meer mensen weer stilletjes vrij gelaten? Gemarteld en niet interessant bevonden? Maar al zou dat zo zijn vertel mij waarom worden ze dan zonder berechting opgesloten, gemarteld, vervoerd naar landen waar die regimes het martelen mogen uitvoeren? Je gaat vast zeggen dat de aanslagen van 9-11 dit rechtvaardigen? Als je dat schrijft, wat je al eerder deed, hoe kan de VS zich dan nog een rechtstaat noemen? Sterker nog, die acties rechtvaardigen alle tegenactie er tegen want ze zijn onwettig.
Wat zo eng is de gedachte dat jij echt jezelf een democraat noemt en dit allemaal goedkeurt, vandaar dat ik denk dat je dan echt je uitgangspunten moet aanpassen. Je bent een aanhanger van een dictatuur terwijl je dictaturen bestrijd, alleen wat eenzijdig. Ik ben tegen alle vormen van dictatuur, dus de VS, Iran, Irak ( is gewoon een nieuwe door de VS gecreëerde regime net als in Afghanistan) Egypte, Syrië ( wist je dat de dictators aldaar allemaal Alevieten zijn?), Cuba, Iran en ga zomaar even door. Ik ben ook van mening dat jij met je stelling dat zomaar iedere zogenaamde verdachte ( volgens de VS) gemarteld mag worden je jezelf geen Christen mag noemen, als je dat wel doet geef je dus toe bezig te zijn aan een kruistocht tegen de islam. Probeer nou eens het geloof los te koppelen van al die politieke, macht en economisch terreur heen en weer. Wellicht kan je je dan echt een liberaal voelen.

Salaam Aleikum broeder ( wat gelijk mijn enige uitgangspunt is, vrede zij met U)

Laila N said...

Amerika wat ooit de landen van de nazis heeft bevrijd volgt nu het zelfde beleid.Amerika lijkt op het Duitsland van jaren 30.
Er zijn weer concentratie kampen voor VERMEENDE tegenstanders van het regime.
Meer dan 83.000 sinds 9-11 en 14.000 zitten er nog vast.
Het geweld van de Nieuwe Staat is als het geweld van het Reich wat men omver heeft geworpen.
Zij die de kampen bevrijd hebben vullen deze weer met ideologische tegenstanders.

De invasie ,de bezetting,de vernietiging van Irak was onnodig,zinloos,barbaars en immoreel.
De 28.293 omgekomen Iraakse burgers die in het oorlogsgeweld zijn omgekomen en de 2.247 Amerikaanse soldaten die hun leven gaven voor een politieke leugen zijn geen waardig monument voor de burgerslachtoffers van het World Trade Centre.

Dit gedrag rechtvaardigt het gedrag van "gestoorde gekken" die zich opblazen.

Waarom heeft Amerika de conventie van Geneve ooit ondertekend omzich daar vervolgens x op x aan te ontrekken.

Ik heb Amerikaanse advocaten horen verklaren dat zij bij het verlaten van Guantanamo hun paperassen vrijwillig moesten afgeven ter controle in Washington die ze overigens nooit terug kregen.

Ja ja 9-11 rechtvaardigt dit gedrag roep je nu het ismaar waar jij de geschiedenis laat beginnen (zei Elzenga)voor de ander het conflict tussen Palestina en Israel.
Amerika is goed !Vergeet niet dat zij altijd dictators heeft gesteund;El salvador,doodseskaders in Guatamala,lichtend pad in Peru ,het argentijnse dictatuur en niet te vergeten de Arabische dictaturen gesteund heeft.
Amerika is heel vredelievend

keesjemaduraatje said...

het is natuurlijk een schandalige vergelijking die je maakt, omdat de vernietigingskampen van de nazis bedoeld waren voor volkerenmoord en Guatanamo is een gevangenis.
Bovendien vergeet je te vertellen dat veel van de Iraakse slachtofers gevallen zijn door zelfmoordbommen van door terroristen en dat er in Irak wel een begin van democrtie is, terwijl Sadam een diktatuur in stand hield. Maar waarschijnlijk heb je daar niet tegen geprotesteerd, net zoals de Moslimomroep nooit tegen moslimdiktatuur heeft geprotesteerd maar nu wel een grote mond heeft.

Steady Freddy said...

@keesjemaduraatje
Als Guatanamo een gevangenis is waarom staat die gevangenis dan op Cuba en niet in de VS?
Als martelen volgens jou gevangen houden is blijkt maar weer hoe zwak Amerika ervoor staat dat ze dat middel nodig hebben. Dat jij echt in de waan leeft dat er in Irak een begin is van democratie komt doordat je eenzijdige informatie tot je neemt. Misschien moet je eens kijken naar mijn interview met Robert Fisk die stelde dat Irak een totale chaos en anarchie is en niemand meer weet wie er werkelijk de macht heeft. Dat de Amerikanen en de Iraakse regering veilig in hun groene zone in Bagdad zitten te dromen over democratie. Saddam Houssein en zijn Baath partij waren een door de Amerikanen gecreëerd regime. Die dictatuur werd in stand gehouden door de VS zolang ze hem nodig hadden b.v. in de strijd tegen Iran. Zo werd de slachting van de Koerden oogluikend toegestaan. Bij de opstand door de Sjiieten die papa Bush opriep in het zuiden na de eerste golfoorlog werd niet de beloofde steun gegeven. Hierdoor konden Saddam zijn mannen moorden en martelen voor de ogen van de camera's. Ik snap waarom je de NMO er steeds bij haalt maar als je eens wat vaker keek zou je weten dat dit soort onderwerpen wel degelijk behandeld zijn door de NMO en ook door mij. Verder ook items en programma's over het regime in Iran: http://nmo.omroep.nl/cgi/nmo/index.php?s=4&id=10&e=489

Over de onderdrukking van personen binnen de Moedjahedin en zo kan ik nog wel even doorgaan. Gebruik niet zo gemakkelijk het woord 'nooit' als je het eigenlijk niet weet en goedkoop een punt wil scoren. Daarnaast al zou je al gelijk hebben, heeft de EO ooit maar een kritisch programma gemaakt over de onderdrukking van de Palestijnen door Israël?

Steady Freddy said...

Als we het over concentratiekampen hebben moeten we het niet enkel over Guatanamo hebben want er is natuurlijk veel meer. In het debat over terrorisme en terreurbestrijding wordt niet al te veel aandacht besteed aan de oorzaken. Voor zover bekend heeft de "War on Terror" inmiddels zo'n 10.000 gevangenen (beter gezegd 'verdachten') opgeleverd. Verdacht van lidmaatschap van de een of andere islamitische terreurorganisatie. Het aantal gevangenissen en/of verhoorcentra waar ze worden ondervraagd is geheim. Bekend is 'Abu Grhaib' in Irak, maar er zijn daar nog tenminste 9 andere gevangenissen. In Afghanistan zijn er gevangenissen in Bagram en Kandahar, daarnaast 'runt' de CIA een eigen complex in Kabul (met als bijnaam 'the pit') en dan is er nog de door ons besproken Guantanamo op Cuba. Maar dit is het topje van de ijsberg; bezien op wereldschaal bestaat er een archipel aan gevangenissen en verhoorcentra (zeg maar Gulag's), gericht op het 'verwerken' van verdachten in de oorlog tegen het terrorisme. Precieze aantallen gevangenen zijn onbekend; hoe ze in Amerikaanse handen vallen ook. Zo heeft de Sudanese veiligheidsdienst verklaard dat zij in twee jaar tijd zo'n 200 gevangenen heeft overgedragen aan de Verenigde Staten. In de "War on Terror" heeft de coalitie, waartoe ook Nederland behoort, een voorkeur voor bondgenoten waar de mensenrechten met scheepsladingen zout worden genomen (hier ligt nog eens een klus voor JP en Donner wat betreft het normen en waarden debat ). Zo transporteerde de CIA een verdachte naar Jordanië vanwaar hij werd doorgeleverd aan een ondervragingscentrum in Syrië, gerund door de Syrische veiligheidsdienst. Blijkbaar zaten daar ook mensen uit Spanje en Duitsland. Andere centra zijn de basis op het eiland Diego Garcia in de Indische Oceaan, maar er is ook een verhoorcentrum op een amerikaans schip, en het zogenaamde Hotel California, gerund door de CIA op een onbekende locatie.

Sinds 9/11 zijn er duizenden gevangenen vervoerd door de Special Collection Service, zoiets als Air America in de jaren '60 en '70 in Vietnam. Voor de meer gewone gevangenen worden militaire transportvliegtuigen ingezet, maar voor de bijzondere gevangenen en de wat gevoelige vluchten kleinere luxe zakenvliegtuigen. Bekende bondgenoten zijn Egypte, Syrië (het Far'Falastin centrum), Pakistan, Egypte (Schorpioengevangenis en het hoofdkantoor van de veiligheidsdienst op Midan Lazoghly, beiden in Cairo).

De betrokkenheid van de CIA bij arrestaties van verdachten is zo goed als routine geworden. In 1998 werd door de Albanese geheime politie een aantal verdachten gearresteerd, waarbij CIA agenten aanwezig waren. De verdachten werden snel op transport gezet naar Egypte. Bob Baer, voormalig medewerker van de CIA zegt: "Als je een echte ondervraging wil, stuur je een gevangene naar Jordanië, wil je folter, dan stuur je ze naar Syrië, wil je iemand laten verdwijnen dan stuur je hem naar Egypte." Inmiddels gaan geruchten dat Egypte naast de bekende gevangenissen ook een geheime gevangenis in de buurt van Assoean heeft.

Dus keesje als jij het over schandalig hebt dan vraag ik je neem jij afstand van de VN ( oproep tot het sluiten van Guatanamo Bay) neem je afstand van Amnesty Int.? Jou koningin namelijk niet! Neem je ook afstand van Human Rights Watch? Wat zijn dan nog jou normen en waarden?

Je keurt hiermee namelijk ook martelingen goed door landen die je steeds als dictatoriaal bestempeld en dus is er maar 1 conclusie. Je ondersteund zelf de dictators waarvan je zegt dat de NMO er nooit aandacht aan besteed.

keesjemaduraatje said...

http://www.eenbeternederlandbeginthier.nl/index.php?ID=156061&pwd=ZQALGF