Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 01, 2006

Toch niet zo erg?

Is de winst van Hamas bij de Palestijnse verkiezingen toch niet zo erg?
door KeesjeMaduraatje

ik las op de website Faitfreedom een artikel van Ali Sina die betoogde dat de winst van Hamas misschien toch niet zo erg is als iedereen aanvankelijk dacht. Volgens Ali kunnen er nu twee dingen gebeuren en allebei zijn ze niet zo erg.

Als Hamas aan de eisen van de EU en de VS voldoet, namelijk erkenning van Israel en het afzweren van geweld, dan is dat goed voor Israel, omdat de Hamas iets kan garanteren dat de Fatah niet kon: handhaven van een staakt het vuren. Bovendien is nu veel duidelijker geworden wie de vijand is. Als er nu zelfmoordaanslagen gepleegd gaan worden, kan de Palestijnse Autoriteit meteen aansprakelijk gesteld worden. De terroristen kunnen zich niet meer laf verschuilen.

Als de Hamas Israel niet erkent en doorgaat met aanslagen, dan is dat ook goed voor Israel, want dan stopt de hulp aan de Palestijnse Authoriteit en wordt de situatie meteen een hoop duidelijker. De salarissen van de ambtenaren kunnen niet meer betaald worden en de corruptie wordt een stuk moeilijker te handhaven. Iran kan geen miljoen dollar per jaar betalen aan de PA, want Iran kan zijn eigen buschauffeurs nauwelijks betalen.

2 comments:

pele said...

je linkje naar je buschaffeurs werkt niet, niet dat ik je niet geloof, maar ik was benieuwd naar het artikel.

keesjemaduraatje said...

probeer hier nog ff