Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, May 20, 2006

Extreem-Links

door Keesjemaduraatje

veel mensen weten het niet, maar Rita Verdonk is een kraakster en extreem-links. Ja, je leest het goed en ik bedenk het zoals gewoonlijk niet zelf, maar het staat deze week in Vrij Nederland, de krant van herrijzend Nederland. Rita Verdonk was lid van de "Bond van wetsovertreders", stemde PSP en stond op de barricades tijdens de Piersonstraatrellen in het begin van de tachtiger jaren. Op dit moment is er een herdenkingsfototentoonstelling en de journalisten vroegen aan vroegere vrienden van haar of de geachte Minister ook op bezoek zou komen. Rita zelf zou dat wel leuk vinden, maar de vrienden zeiden dat ze dan meteen weer een barrikade op zouden werpen.

Dus nu wordt mij meteen een hoop duidelijk. Rechtlijnig, kortzichtig en niet bijzonder intelligent. Oh, wacht ff, ik ben zelf ook kraker geweest. En in dezelfde Vrij Nederland stond ook dat de VVD gegijzeld wordt door ex-linkse mensen. Dat klopt. Zalm, Hirsi Ali, Verdonk, allemaal ex-linksen.

Zowel Hirsi Ali als Verdonk zijn buitenstaanders en hoogvliegers. Mensen zonder fundament in de samenleving. Mark Rutte is gewoon bij de JOVD begonnen en heeft veel vrienden in de partij. Nieuwkomers hebben dat niet en kunnen gemakkelijk weggebonjoured worden. Hoewel ik zie dat Rita het nog vrij lang volhoudt. In Duitsland kan een Bundeskanzler gewoon een minister uitwisselen. Kan dat hier niet? Ze kunnen toch gewoon zeggen dat Zalm dit ministerie er nog een jaar bijdoet?

Vanavond heb ik samen met mijn SP contactpersoon en goede vriendin de 30-jarige Ergotherapeute SvD en de popartiest Hans naar de documentaire "Ik ben Ayaan" gekeken. We waren het opeens met elkaar eens. Schandelijk zoals Ayaan hier behandeld wordt. Geweldige TV. Ontroerend om Theo weer te zien. Profetische ogenblikken als Ayaan voorleest uit het boek " 84 Machtsvragen". Ze las iets voor over dat je je moet hoeden voor vrienden en dat je als je geen vijanden hebt, ze moet zoeken. Dat haar vriend zegt dat ze ooit Secretaris Generaal van de VN wordt. Als je Theo over aanslagen en de dood hoort praten.

Dan heb ik weer het gevoel dat we door moeten gaan. Dit proces is nu nodig om er voor te zorgen dat Nederland en Europa vrij blijft, ook in de toekomst.

1 comment:

marjan said...

citaat;Of met medeweten van Ayaan, ze ging toch al naar de VS

Wat Ayaan ook doet, en wat haar ook overkomt; ze is altijd schuldig.Toch, steady Freddy?

En u beweert geen hekel aan haar te hebben?