Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, May 04, 2006

Hedendaags Feminisme

door Keesjemaduraatje

In mijn Middle Class woonplaats aan de Noordzee had ik natuurlijk wel een met feminisme te maken gehad, maar die vrouwen gingen na hun feministische avondje klagen toch weer mooi de boodschappen voor hun gezin doen, terwijl de man in Amsterdam op kantoor het geld verdiende. Feminisme betekende voor die vrouwen volgens mij wat het voor Ciska Dresselhuis nu nog betekend, dat vrouwen af en toe eens een grote mond openzette en als dat niet te vaak gebeurde kon elke man daar mee leven.

Toen kwam ik op de Communistische Universiteit in Amstelveen en daar ging het pas goed los meteen al in de inroductieweek. Bepaalde "Vrouwentheatergroepen" wilden niet voor mannen optreden. Mannen dat was het meest foute weerzinwekkende volk dat er bestond. Toen kreeg ik al meteen de schurft aan radicale feministen. Het ging nog verder. We gingen kraken en er moesten waterleiding aangelegd worden. Wij stonden geheel tegen onze gewoonte om 8 uur op om te beginnen met solderen en toen we bij de etage van de platselijke radicale feminste aangekomen waren, vroegen we of ze water nodig had. Je bent een galante man tenslotte. Nee, dat was niet de bedoeling en eigenlijk had ze de gehele waterleiding met de "Vrouwenklusgroep" willen leggen en dat wij echte macho's waren dat we dat werk

No comments: