Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 26, 2006

Keukentafel

door Keesjemaduraatje

Een ander onderwerp dat we wel eens aan de keukentafel bespreken is, of Verdonk dom is of alles heeft gepland. "Sowohl als auch" (allebei) zegt mijn vrouw dan. Ze heeft misschien uit berekening en politiek winstbejag Ayaan het land uit gewerkt, maar ze had niet gerekend op de reacties. Nu staat ze wel in de peilingen beter dan voor de affaire Ayaan, maar ze heeft de steun van alle partijen verloren. Zelfs als de VVD de grootste partij wordt, moeten ze toch met iemand regeren. De kans is groot dat niemand met deze vrouw in een kabinet wil zitten.

De kans op een linkse meerderheid in de Tweede Kamer wordt steeds kleiner, omdat het economisch weer beter gaat met Nederland. Het voortbestaan van het kabinet Balkenende wordt steeds twijfelachtiger en na de verkiezingen zal het ook niet meer lukken. Kortomo, de toekomst is duister en onzeker.

Nadat Verdonk het paspoort van Ayaan had ingetrokken schreef ik hier dat dit het einde van de Fortuynistische revolutie zou zijn. Nu ziet het er toch weer anders uit, want er wordt over geschreven dat Rita Verdonk de Fortuynistische beweging wil aanvoeren, met behulp van enkele "nieuw geld"-rijken en stemmen van mensen die het "regels zijn regels" principe aanhangen.
Dat zou betekenen dat er het wegpesten van Ayaan meer gezien moet worden als het wegwerken van een bedreiging in de beweging. Zeg maar dat je Ayaan kan zien als de Trotski van de Fortuynistische revolutie. Een complot van Verdonk dus, in plaats van een complot van de Zembla-Nova-NOS-Journaal guerilla.

Dan kom je toch weer op de vraag uit of Rita Verdonk in staat moet worden geacht dit allemaal van te voren te bedenken of dat ze gewoon helemaal niet verder denkt en het staatsrecht helemaal niet in overweging genomen heeft.

In ieder geval brengt dit verhaal heel veel dingen door de war. Piet Grijs van Vrij Nederland is nu zelfs voor Ayaan. Dat had je anders ook niet kunnen bedenken.


6 comments:

AGS said...

Bij de volgende kamerverkiezingen zal de PvdA de grootste partij worden. De PvdA zal vervolgens, na de verkiezingsoverwinning, proberen een regering te vormen met het CDA (en misschien GroenLinks). Het CDA heeft al laten weten dat het best wil regeren met de PvdA dus.... die kamerverkiezingen van 2007 worden oersaai en voorspelbaar.

pascalle said...

een ander onderwerp wat wij wel eens aan de keukentafel bespreken is, of ayaan dom is of alles heeft gepland...

Wim said...

Ayaan zegt: een ander onderwerp Dat ik wil bespreken. Ik denk niet dat ze dom is maar om dan te zeggen dat ze alles gepland heeft, lijkt me nogal kort door de bocht en oneerlijk.
Ayaan Hirsi Ali is een intelligente vrouw, zeg maar gerust een vrouw met zielenadel. Zij wilde de derde emancipatiegolf hier in gang zetten maar baardmannetjes en 'hoofddoeken' , en in hun kielzog heel veel Nederlandse 'kerkgangers' hebben haar gedwarsboomd. Je kunt het ook het cultuurrelatisme noemen. Dat mag ook.

Wim said...

cultuurrelativisme, bedoel ik.

keesjemaduraatje said...

Ayaan is heel erg moedig

pascalle said...

Mee eens, maar ik denk dat als je zo kort door de bocht over verdonk (en zeker niet mijn favoriete politica, daar niet van ) kan zijn, die niet meer was dan een pion in het gebeuren rond ayaan denk ik dan je hetzelfde af kan vragen van ayaan. dat is alles wat ik duidelijk wilde maken. Ayaan is een enorm slimme vrouw die denk ik zeker wel rekening heeft gehouden dat deze hetze tegen haar ooit zou kunnen beginnen. En Ayaan zou Ayaan niet zijn als ze niet dan ook al had nagedacht over haar te ondernemen stappen mocht dit gebeuren. Liever had ze het misschien anders gezien, maar wees nu eerlijk: met het grote doel wat zij voor ogen heeft komt het toch helemaal niet slecht uit als ze verbannen wordt naar het buitenland met een enorme persaandacht zodat zij een nog veel groter publiek kan bereiken? Dus nee gepland is inderdaad teveel gezegd, maar er rekening mee gehouden en een plan B bedacht.. nou lijkt me zeer plausibel.