Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, May 23, 2006

Lousewies

door Keesjemaduraatje

Vandaag heeft eindelijk Lousewies van der Laan zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van D66. Ik steun haar en wel hierom:
Alexander Pechtol heeft bij herhaling gezegd dat we de moslims erbij moeten houden en dat het WRR- rapport "Islamitisch Activisme" serieus genomen moet worden. Dat zijn twee stellingen die me wantrouwig maken. Het lijkt me te veel op pappen en nathouden, zoals dat te lang gebeurd is. Natuurlijk moet elke geloofsrichting in Nederland de kans krijgen zich te ontplooien, maar het gevaar bestaat dat we de moslims "een beetje gelijk gaan geven"om de lieve vrede te bewaren.

Lousewies zei vanavond weer dat Islamitische scholen slecht zijn voor integratie, omdat de themas gelijkberechtiging van man en vrouw, homosexualiteit en sexualiteit in het algemeen, te weinig aan bod komen. Ik vind het goed dat ze dat durft te zeggen en ik steun haar in haar opvatting.

7 comments:

Dave said...

pechtold heeft last van het Stockholm syndroom.

Marij van Eck said...

Ik denk er ook over om op Lousewies te stemmen Nog nooit heb ik op D 66 gestemd. Natuurlijk niet als Pechtold het wordt. Die man staat me helemaal niet aan. Lousewies is om goede redenen tegen Islamitische scholen. Ik vind het van lef getuigen dat ze dit durft te zeggen in Nederland.die scholen staan nl. alles in de weg. Voor mij mogen trouwens alle scholen op godsdienstige leest gesloten worden. Dan worden kinderen niet van jongs af aan in een ,door de ouders en omgeving, bepaalde richting geduwd.

keesjemaduraatje said...

@Freddy: nee die Joodse, Katholiek, gereformeerd, Montessorie, vrije school, dalton, etc etc...scholen moeten wel open blijven.
Alleen de Islamitische scholen moeten gesloten worden. DISCRIMINATIE

keesjemaduraatje said...

je moet niet mijn geloof beledigen, want anders spreken we een Fathwa over je uit

keesjemaduraatje said...

gisteren had jouw vader het gepresteerd om zowel zijn achternaam als straat te noemen op dit weblog.
Het huisnummer ontbrak er nog maar aan.
Zijn vaardigheden als verzetsstrijder zijn sterk afgeneomen de laatste 60 jaar

pascalle said...

ik vind lousewies een belachellijk product van mediatraining, en ik mag toch heel sterk hopen dat ze in haar prive leven niet ook zo'n vreselijke stijve gecontroleerde trut is, want dan is ze dus weer zo'n typisch geval van iemand die zichzelf voordoet zoals ze denkt dat mensen een volwassene willen zien. En nee dit is geen inhoudelijke kritiek, maar daarom kan ik toch niet op d'r stemmen, wat ik sowieso niet zou doen aangezien ze niet tot een partij behoort waar ik nu op zou stemmen. soms kom je gewoon mensen tegen waarvan je denkt, nee jij zou nooit en te nimmer kunnen vertegenwoordigen waar ik voor sta, en dat is lousewies van der laan.

keesjemaduraatje said...

ze heeft wel wat vind ik. Ze durft wel voor haar seculaire standpunt uit te komen