Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, June 07, 2006

Just be you

door Keesjemaduraatje

Gisteravond keek ik naar de NCRV en daar was een uitzending "De grote stilte"(Klik hier voor Uitzending gemist ) over stiltetherapie van Isaac Shapiro. Dat was geweldig. Het gaat om gewoon "stil zijn met jezelf". De Zuid-Afrikaanse Isaac Shapiro heeft stilt sessies over de hele wereld en één ervan , in Nederland , werd gefilmd. E'en van de deelnemers was een hele drukke vrouw die steeds alles met haar verstand wilde begrijpen en zelfs vragen begon te stellen aan de stilte therapeut. Die zei dan dingen als: wil je weten hoe ik dat ervaar of wil je zelf iets ervaren? Daarna kwamen vragen als "wie ben je?". Opmerkingen als : "just be a moment in this way?"

Isaac_aboutsf3b

Eén van de andere deelnemers was erg snel in het begrijpen van de stilte-in jezelf-methode en die gaf dus het antwoord: "My brain tells me to answer: I am I". Dat was al heel goed. maar dan kwam de stilteguru er over heen en zei "how is it to live from that?". "How are you living in this being?"

Nu blijkt er natuurlijk weer gewoon een één of andere indiase beweging achter te zitten, maar dat maakt niet uit. Ik vind het grandioos.

No comments: