Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 20, 2006

Klein Mannetje

door Keesjemaduraatje
Hij doet het weer! Jan Andreae reisde naar de Gaza-strook om aan Hamas- en PLO-kader leiderschapstraining te geven. De geachte dames en heren terroristen mochten gedurende de cursus niet met elkaar ruzie maken, maar moesten van Jan alles met elkaar "sharen". Een Palestijnse Gazastrip_leadershipmevrouw klaagde erover, dat ze zo verlegen was en moest van Jan prompt op een stoel plaats nemen om aan te horen wat voor een geweldige Palestijnse leidster ze is. Deze scene deed me denken aan een training die Koot en Bie ooit moesten ondergaan omdat er problemen waren binnen het "Simplistisch Verbond". Koot moest op een stoel gaan staan en riep de gehele tijd:"Ik ben geen klein mannetje"
Dat is allemaal nog tot daar aan toe, dat Jan Andeae workshops uit de zeventiger jaren aan de Palestijnse bevolking tracht te slijten. wat erger is, dat hij nu ook zulke cursussen aan het Israëlische Volk gaat proberen aan te bieden. Dat moet ten allen tijde worden voorkomen! Beste Zionistische contactpersonen en lezers: "Waarschuw alsjeblieft de Israëlische Minister van Binnenlandse Zaken dat er gevaar dreigt"
Jan Andreae komt eraan en gaat jullie volksverzet breken met slappe praatjes en workshops.

3 comments:

Ratna said...

Dit heb je geloof ik van Anja Meulenbelt's weblog, nietwaar? Het ergste vond ik dat Palestijnen bevestigd worden in hun slachtofferrol en hun visie dat alles ligt aan die gemene Zionisten, die zij uiteraard met alle mogelijke middelen mogen bestrijden, terwijl de Israeli's vooral geleerd moet worden dat zij daders zijn, en verantwoordelijkheid moeten nemen voor al het leed dat zij veroorzaken. Zo brengen Anja en Jan vrede geen stap dichterbij, maar versterken aan Palestijnse kant de haat, en zullen aan de Israelische kant slechts een heel klein deel van de bevolking kunnen bereiken, om hun vervolgens misplaatste schuldgevoelens aan te praten. Ik vind het bovendien nogal dubieus dat Europeanen de Joden nu komen vertellen hoe fout zij wel niet zijn. Er zijn genoeg kritische organisaties in Israel, wat mist is juist wat meer kritiek op het eigen handelen in de Palestijnse gebieden. Ik las zojuist dat de Hamas er erg blij mee is dat Israelische burgers uit Sderot wegvluchten vanwege de vele Kassam raketten, en dat het niet lang meer zal duren voordat zij ook uit Ashkelon en andere steden moeten vluchten. Maar dat kan Anja natuurlijk niet schelen, want zij vindt dat dat allemaal bezet Palestijns gebied is.

Anja said...

Leer Nederlands:

"ten allen tijde"?!

Ariël Bruéns said...

Leer liever inhoudelijk reageren Anja.