Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, December 07, 2006

Hans Jan

door Keesjemaduraatje
het is ongelooflijk maar waar: er is weer een man dorgedrongen tot de website van de ijdele Anja "haatzaaier" Meulenbelt. Het recept is simpel. Zorg er voor dat je voor alles Anja's ijdelheid streelt. Laat haar voelen dat je haar een warm, lief en intellectueel mens vind. en daar gaat hij:

 1. Hetblijft genieten van je opmerkelijke commentaar.
  Met jouw intelligente redeneertrant had je zeker een academische of ander hogere beroepsopleiding kunnen volgen en een geweldige loopbaan kunnen opbouwen. Pech dat het feminisme toen nog in haar kinderschoenen stond!
  Sinterklaas heeft mij overgeslagen dit jaar (helaas, voegt ondergetekende 88-jarige deugniet hier aan toe) maar Uw commentaar is een fraaie pleister op de bittere wonde.

  Reactie door Hans Jan — woensdag 6 december 2006 @ 11.50

 2. Hahaha, Hans Jan. Ik ben een keurige academica, en velen gaan er van uit dat lid Eerste Kamer geen slechte carriere is. Verder ben ik in ‘geweldige loopbanen’ nooit erg geinteresseerd geweest, ondanks het feit dat het feminisme helemaal niet meer in de kinderschoenen stond. Ik ben 20 jaar stafdocente geweest aan een Hogere Beroepsopleiding en had directeur had kunnen worden, (wat ik niet interessant vond). Als schrijfster heb ik het met veertig titels ook niet slecht heb gedaan, en ik heb geen ‘hogere’ ambities dan wat ik nu doe. Hoger is niet per se interessanter, hoor. Als vrijwilliger werken in Gaza is vele malen interessanter dan een positie met status hier. Maar bedankt.

  Reactie door Anja — woensdag 6 december 2006 @ 12.52

 1. Beste Anja, Zo nu en dan bezoek ik je website om kennis te nemen van je standpunten en vooral nu met het generaal pardon. Met de bovenstaande complimenten aan jou over opleiding en loopbaan in gedachten, wil ik je het volgende verzoek doen. Ik heb ook de VO-opleiding gedaan aan de IVABO, helaas kan niemand mij vertellen wat het diploma in het engels waard is (voor een engelstalig CV). Sociale Academie kan ik wel vertalen (applied science) maar hoewel de IVABO naar ik dacht een erkende opleiding was, kan ik er geen vertaling van geven. Volgens mij mag je het ook geem masters noemen. De NUFFIC is niet van het bestaan van de VO op de hoogte (opleiding onbekend). De HBO Raad (kwaliteitsdomein) kent de VO ook niet. Is er geen enkele erkenning overgebleven? Graag je reactie, bij voorbaar dank. Vriendelijke groet, Marianne

 2. Reactie door Marianne Douma — woensdag 6 december 2006 @ 12.58

 3. Ik weet het echt niet, Marianne. Ik heb de VO niet gedaan, ik was er docent. Ik ben al een dikke tien jaar niet meer verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, de opvolger van het IVABO. Ik weet dat ze er mee bezig waren, je kunt dus daar gaan vragen.

  Reactie door Anja — woensdag 6 december 2006 @ 13.01

 4. Daar hoor ik van op Mevrouw! Ja, het is duizelingwekkend wat u allemaal kunt en weet. Maar dat U in Gaza woont dat is nieuw voor mij en verklaart veel zo niet alles: daarom bent U zeker nog niet op TV geweest.

  Ja ik had dus wel gelijk dat U potentieel tot veel in staat was en bent. Maar op de vraag van Mevrouw Douma zou ik persoonlijk het antwoord schuldig moeten blijven.
  U hoeft dit niet te plaatsen hoor!

  Reactie door Hans Jan — woensdag 6 december 2006 @ 13.15

Wil de echte Hans Jan zich op deze site bekend maken? Ik heb al een donker vermoeden wie het is. Marianne Douma is in ieder geval een bekende, de schrijfster van het boek "Meisjes van heinde en ver", tevens de voorzitster van de Commissie Buitenland van D66 die elke keer als ze me tegen kwam tegen me zei: "ik schrijf je emailadres op, dan wordt je uitgenodigd voor de volgende vergadering". NOT

2 comments:

AVe said...

Hier word ik heel erg vrolijk van! Ongelooflijk!

Frans Groenendijk said...

De reactie van mevrouw Meulenbelt doet me sterk denken aan het weblog van de president van Iran, Ahmadinejad. In zijn eerste bijdrage schreef hij onder andere dat hij bij het examen voor de middelbare school tot de top behoorde ondanks dat hij toen een bloedneus had!

"...en had directeur had kunnen worden, (wat ik niet interessant vond)". Godallemachtig.