Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 15, 2006

Links-extremisme monitor

door Keesjemaduraatje
Voor de zevende keer brengt de Anne Frank Stichting de "Monitor Racisme" uit, deze keer met het thema "Rechtsextremisme". Interessant is de wetenschappelijke beschrijving van het begrip " Islamofobie"  in het rapport, uitgelegd door de befaamde en zeer bekwame cultureel antropoloog Frank Bovenkerk. Hij schrijft daarin heel eerlijk dat de term racisme de lading niet meer dekt, en dat daarom in Groot-Brittannie, reeds voor de aanslagen van 2001, de term Islamofobie is uitgevonden.   Dat is om twee redenen interessant, namelijk dat het racisme blijkbaar niet meer zulke ernstige verschijningsvormen aanneemt en dat daarom het islamisme omarmt wordt om eens flink van leer te trekken. Ten tweede, dat voor de aanslagen van 11 september blijkbaar reeds de afkeer van Islam zo groot was dat er een heel nieuwe term voor bedacht moest worden. Het is trouwens bekend dat Pim Fortuijn ook reeds voor 2001 over islamisering schreef.

Tegen Pim Fortuijn en Frits Bolkestein wordt in het rapport flink geageerd, als zijnde veroorzakers van een probleem, in plaats van de beschrijvers of bestrijders van een probleem. De geachte afgevaardigde Wilders komt natuurlijk niet in het stuk voor, want die zou zich nog kunnen verdedigen.
Interessant om te lezen is dat de moslim-terreurgroepen in dit land stelselmatig als slachtoffers worden voorgesteld, terwijl de neo-nazis het stempel van de te bestuderen slechterikken krijgen. In mijn visie moeten in zo'n rapport alle groepen beschreven worden die de democratische grondbeginselen met geweld willen afbreken. Dus ook de Internationale Socialisten, de SP, de Kafka, de Hofstadgroep, de Piranya-groep, het Transnational Institute etc.
Daarbij zou ik de moslimterroristen zeker niet als "slachtoffer" inschalen, omdat daar geen enkele wetenschappelijke grondslag voor is.

Intussen kunnen de geachte Senator voor Haat en Terreur en de Vredesjournalist s'avonds rustig naar huis lopen, zonder bescherming, terwijl er gekozen volksvertegenwoordigers zijn die steeds met vier bewakers rondlopen. Van wie gaat het geweld nu uit? Zo gewelddadig kunnen die neo-nazis nu ook weer niet zijn in Nederland. Als op de spreeksteen iemand gaat spreken die de extreem-linkse hordes niet goed gezind is, dan wordt het spreken onmogelijk gemaakt. Ik bedoel maar.

Wordt het niet eens tijd om deze gesubsidieerde geldsponzen eens de financiele consequenties te tonen van hun demagogische geblaat?

2 comments:

AVe said...

Dit stond eregisteren in de NRC. Voor de hele tekst, zie de reactie van de webmaster onder de tekst Lady Fit op hoeiboei.web-log.nl

"Uit onderzoek naar extreemrechtse jongeren blijkt dat velen na verloop van tijd „doorradicaliseren” en andere jongeren opzoeken om politieke groeperingen te beginnen. Een voorbeeld daarvan is het Soetermeer Skinhead Front dat tijdens Bevrijdingsdag in 2003 en 2004 OVERLAST veroorzaakte."

Overlast! Ik heb dagelijks last van kinderen/pubers die overlast bezorgen! Bij wijze van spreken.

Robert said...

Whatever happened to Extreem Links Racisme?

Je weet wel, van die muselmuslims...

Lijkt mij een veeeel groter probleem.