Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, February 16, 2007

Nog wat tieten

Ik vroeg vorige week aan de ergotherapeute van Kleurrijk Woensel-West, hoe ik nou meer bezoekers op mijn site kon krijgen. "Zet er een paar blote vrouwen op", zei ze. Ik dacht eerst nog dat het een grapje was, want het gaat toch om inhoud en het verdedigen van de democratie tegen aanvallen van dictatoriale krachten. Maar ik keek eens op Onestat.com om te zien welke bladzijde nou het best bekeken wordt en daar bleek uit dat 21,14% van de bezoekers van mijn weblog, naar dat ene plaatje met tieten op mijn weblog zit te kijken. Welkom!

Tieten

Dat komt namelijk zo: als je bij google "tieten" intikt, dan krijg je maar 505 hits en mijn site staat vrij ver bovenaan. Zo zie je maar weer. Ik zet er meteen een bloot plaatje bij en als je d'r op klikt kom je bij de bekende sexsite Frontaalnaakt

Veel plezier!

P.S.
Tegen de geachte bezoekers van Eurodusnie zeg ik: "De hartelijke groeten aan Krijtje"

5 comments:

iris said...

lekkere tieten man

Krijtje v.d. Stoep said...

ik zou het leuk gevonden hebben als de discussie er niet over gaat over het feit of mijn tieten mooi of lelijk zijn, maar over het volgende:
waarom wordt het altijd maar gewoon gevonden als mannen in hun blote tieten door een drukke winkelstraat lopen op elk gewenst moment dat het hen belieft.
en waarom word ik als vrouw gearresteerd als ik een inhoudelijk bedoelde act doe, met uitleg op een flyer erbij? o.k. ik doe die act in mijn blote tieten, maar als het gewoon is als een kerel in zijn blote tieten loopt, waarom dan niet als ik dat doe?
we zijn allemaal mensen, toch, en we hebben allemaal menselijke tieten?

ook vind ik het zielig als vervolgens de hele discussie die op mijn actie volgt erover gaat dat de heren zo geschokt zijn dat een vrouw van boven de veertig haar borsten laat zien. dan moeten er onmiddelijk en langdurig denigrerende opmerkingen gemaakt worden, en eenzijdige stukjes geplaatst worden, zoals dit stuk van Keesje.

de relevante vragen die mijn actie van september vorig jaar zou kunnen oproepen:
*was het een goede tegenactie tegen de schreeuw om leven en de sgp jongeren die wilden dat Donner Madonna zou vervolgen wegens godslastering?
*draagt het bij aan het opkomen voor de vrijheid van cultuur-en meningsuiting?
*stelt het een feministisch discussiepunt aan de orde, zoals ik boven omschreef dat ik bedoelde.

maar aan de reakties van de meeste mannen (en het uitblijven van veel reakties van vrouwen) kan ik alleen maar concluderen dat veel mannen niet in staat zijn een zinnige discussie te voeren zodra een vrouw ervoor kiest zich een beetje controversieel te gedragen. ik heb er namelijk heel weinig zinnige en iets voevoegende reakties op gehad, terwijl ik erbij blijf dat het een goede relevante actie was op die plek en in die context.

arend said...

@Krijtje,

Over de hypocriete houding als het om mannelijke of vrouwelijke tieten gaat heb je gelijk. En ook het kinderachtige gedrag van sommigen als het om oudere tieten gaat.
Overigens kunnen kale, dikke mannen met een behaarde rug dezelfde reacties verwachten.

Maar nu de relevante vragen;
* Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, voor iedereen. Dus ook voor Madonna, die doet wat velen voor haar al hebben gedaan; spelen met christelijke symbolen.
Maar christenen hebben ook het recht daar vreedzaam tegen te demonstreren. En daar mogen jij en Groen Links dan weer tegen demonstreren.
* Zolang mensen geen geweld of dreigementen gebruiken komt er geen enkele vrijheid in gevaar.
* Als je dit discussiepunt zelf uitlokt, kun je dergelijke reacties verwachten. Als ik tegen de haatpreken van Fawaz ga demonstreren hou ik mijn T-shirt gewoon aan.

Toch zit me wat dwars; waar zijn al die salonsocialisten als antisemitische relschoppers vlaggen verbranden vanwege een Deense cartoon? Dan blijft het stil.
Sterker nog, het AFA (Anarchistisch Fascistische Aktie) komt pas relschoppen als er vóór de vrijheid van meningsuiting wordt gedemonstreerd. Dat bleek toen een vreedzame demonstratie voor solidariteit met de Denen door linkse nazi's werd verstoord, waarbij demonstranten werden geïntimideerd en geslagen.

Die hypocrisie is pijnlijk kenmerkend geworden voor links, of het nu om de PvdA of om de kraakbeweging gaat (en alles daar tussen in). Begin dan alsjeblieft niet meer over een zinnige discussie.

Links heeft alleen een grote muil naar mensen die ongevaarlijk zijn.
Een cabaretier krijgt een fatwa aan zijn broek, en wat doen de geëngageerde collega's? Ze houden (op Teeuwen na) allemaal hun bek.

Ariël Bruéns said...

Om te beginnen sluit ik me volledig aan bij hetgeen Arend hierboven opmerkt. Vrijheid lijkt steeds meer alleen voor hen weggelegd die claimen het morele patent op de enige juiste levensfilosofie te hebben en aan te hangen. En zoals Arend ook opmerkt is het met name de socialisten (en islamisten) en de spin-offs daarvan die andersdenkende bij gelegenheid het spreken, demonstreren en het uitdragen van hun boodschap beletten. Desnoods met geweld. Zeg daar eens wat zinnigs over Krijtje.

Daarbij ben ik van mening dat jouw tieten er best mogen zijn. Ik hang niet zo aan het dwingende ziekelijke modebeeld, en al helemaal niet als het om iemands fysiek gaat. Wat iemand denkt is vele malen belangrijker dan de verpakking. Dat gezegd hebbende moet ik ook vaststellen dat je natuurlijk niet voor niets in je blote tieten bent gaan demonstreren. Of ga je me nu vertellen dat je dit niet uit een zeker effectbejag hebt gedaan ? Goed, dat je daarop vooral stupide reacties krijgt was te voorzien. Immers, als ik de laatste verkiezingen in overweging neem dan blijkt wel dat de gemiddelde Nederlander bepaald niet voor de inhoudt gaat.

Ik denk dat zowel jouw act, zoals jij het noemt, alsook de act van de SGP jongeren bedraagt aan onze “culturele” diversiteit. Iedereen heeft, behoudens de wet (en ook daarin zit genoeg grijze gebieden, recht op zijn eigen mening evenals het recht deze te uiten. De manier om hiermee om te gaan is uiteraard middels een dialoog met andersdenkende. Alleen weigeren bepaalde elementen in deze samenleving om die dialoog aan te gaan en veeleer een bepaalde mening te willen verbieden of deze desnoods met (de dreiging van) geweld te willen onderdrukken.

Het frappante is natuurlijk dat mensen, met name ter linkerzijde van het politieke ideologische spectrum, tegenwoordig de voornaamste besrijders zijn van hen niet passende meningen. Beetje tegenstrijdig natuurlijk om enerzijds een boom op te zetten voor de vrijheid van menings- en “kunst”uitingen te zijn, en desnoods de volgende dag Michiel Smith het leven zuur te maken op een plek die JUIST bedoeld is om met andersdenkende een dialoog aan te gaan. Bovendien ben ik van mening dat er in bepaalde kringen behoorlijk veel te doen is inzake vrouwenemancipatie, maar dat de radicaalste feministes juist daar mijlen ver van weg blijven.

Jaren geleden stonden radicaal linkse feministes nog hun BH te verbranden omdat dit een verholen mannelijke methode zou zijn om vrouwen klein en beklemt te houden. Vrouwen die verklaarde geen probleem te hebben met een BH werden voor gek versleten. Tegenwoordig lenen dezelfde feministes zich voor een protest voor het recht op het dragen van een burqa. Als we het dan toch over een mannenuitvinding hebben die ertoe bedoeld is vrouwen achter te stellen en te beklemmen in hun ontwikkeling, dan zijn het wel een hoofddoek, niqaab en burqa(achtige) zaken. Misschien kun jij die niet te bevatten dubbelheid eens toelichten als links feministe.

Ariël Bruéns said...

Excuus voor het enorme aantal fouten. Als ik moe ben dan schrijf ik nog beroerder. Ik ga ver vanuit dat iedereen me wel verstaat.