Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, March 27, 2007

Tennistoernooi

door Keesjemaduraatje
"Zou het mogelijk zijn , als je beperktetijdsplanning het toelaat, om vanmiddag nog een begin te maken met het messaging upgrade project, dat eigenlijk als einddatum overmorgen heeft, maar dat door omstandigheden die geheel buiten ons bereik liggen, pas over twee weken af kan zijn?"

Dat zou een zin zijn die weliswaar niet letterlijk uitgesproken wordt, want dan gaan ze helemaal aan je verstandelijke vermogens twijfelen, maar die toch weergeeft, hoe er in de ICT sector  met elkaar omgegaan wordt. Alles gaat voor, behalve het werk. Dat is de belangrijkste boodschap. Ik heb al meegemaakt dat mensen niet aan een vergadering deel konden nemen, omdat hun vriendin wat vroeger  kwam of omdat hun moeder verjaardag vierde. Laatst werd een belangrijk migratietraject van een hele grote gloeilampenfabriek met twee weken uitgesteld, omdat de projectmedewerker een tennistoernooi had op de afgesproken dag. Er zijn al gecrashde servers blijven liggen, omdat iemand zijn nagels moest lakken. Mensen die drie keer per jaar op wintersport gaan klagen over oververmoeidheid. Naast mij staan mensen enthousiast driekwartier over vrijetijdsbesteding te praten, terwijl ze het zogenaamd erg druk hebben.

We kunnen het wel heel erg vinden dat er werk naar India of China verdwijnt, maar intussen gaat het met ons gewoon te goed.

No comments: