Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Saturday, May 26, 2007

Dubbele standaarden

door Keesjemaduraatje
dat er met dubbele standaarden gemeten wordt, als het gaat over het "Lijden van het Palestijnse Volk", dat wordt nu wel steeds duidelijker.  In het Noord-Libanese Tripoli woedt een gevecht tussen radicale Palestijnen en het Libanese leger en een heel vluchtelingenkamp wordt daarbij in puin geschoten. Burgerslachtoffers vallen. Genoeg redenen dacht ik, om eens een flinke demonstratie te organiseren of tenminste op de daartoe geeigende websites commentaren te schrijven. Niets van dat alles.
Conny Mus doet zelfs op het RTL4-nieuws alsof het allemaal de schuld van Israel is. Hij had het over " Mensen die al 60 jaar op de vlucht zijn". Zielig ja. Maar dat Palestijnen in Libanon geen burgerrechten krijgen is toch echt een probleem van Libanon.   
Er heerste een opmerkelijke mediastilte wat betreft de afslachting van een groep radicale strijders van de Fatah Al Islam. Geen wonder eigenlijk, want ze zijn gelieerd aan Al Quaida en er zijn een aantal strijders van andere arabische landen bij. Een van hen wordt zelfs verdacht van het beramen van een bomaanslag in Duitsland tijdens de WK. Raar eigenlijk dat die daar gewoon rond kan lopen.
Eigenlijk is het lijden en sterven van Palestijnen alleen interessant als Israel er meteen de schuld van is. Alle andere geweld tegen Palestijnen, zoals de Zwarte September  en de Kampenoorlog, wordt niet herdacht, berouwd en gewroken.

No comments: