Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 30, 2007

Fatah al Islam

door Keesjemaduraatje
intussen sheeft het Libanese leger nog steeds het Nahr Al Bared vluchtelingenkamp in Noord-Libanon omsingeld. Duizenden Palestijnen zijn op de vlucht. Volgens Connie Mus zijn ze al 60 jaar op de vlucht. Weliswaar zijn de meeste vluchtelingen nog geen 60 jaar oud, maar het is in ieder geval een treffende verwijzing naar de schuld van Israël in dit conflict. Daarmee zijn we al meteen bij het thema, want de vraag blijft ons bezighouden: Waarom wordt er zo weinig bericht over dit nieuwe lijden van het Palestijnse Volk? Er zijn geen petities, geen demonstraties, geen items op het Staatsjournaal. Het Palestijnse Volk in Noord-Libanon wordt weer eens doodgezwegen. Waarom?
Het antwoord is eenduidiger en banaler dan ik zelf dacht: Omdat niemand Israël of de Verenigde staten van amerika er de schuld van kan geven. Maar, daar heet Dyab Abou Jahjah wel een oplossing voor. In een artikel op Indymedia geeft hij gewoon alsnog de VS de schuld van het hele conflict in het Midden Oosten en Irak. En doordat de VS de hele regio onder controle wil brengen, zijn ze ook verantwoordelijk voor de aanval op het Nahr Al Bared vluchtelingenkamp in Noord-Libanon. Dat is net zo gemakkelijk. De VS hebben tenslotte ook net wapens gegeven aan het leger van Libanon, dus willen ze de boel alleen maar opstoken.

Er is nog een tweede reden, waarom de linkse beweging zich stil houdt: Er wordt vermoed dat Syrië achter deze nieuwe terreurgroep Fatah Al Islam zit. Zoals bekend doet de linkse beweging niets als er een Islamitisch, communistisch of anderszins dictatoriaal land een conflict of genocide veroorzaakt. Sudan, Venezuela, Cuba. You name it. Allemaal conflicten waar geen demonstraties voor georganiseerd hoeven te worden.

1 comment:

Gianni30 said...

Fatah Al Islam is geen actiegroep van de Syriërs omdat deze soennietische moslims uit diverse landen ook in Syrië aanslagen hebben gepleegd. Eveneens schoten de Syrische autoriteiten twee leden van Fatah Al Islam dood, die de grens met Irak wouden oversteken om daar aanslagen te gaan plegen.