Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, May 15, 2007

Gouden Doden

Door Keesjemaduraatje
Ik kan er ook niets aan doen, maar ik bekijk elke dag een vast aantal linkse websites, zoals Anja' s weblog, Indymedia Nederland en Indymedia Duitsland, Eurodusnie en nog een paar anderen. Dan vallen mij daar allerlei dingen op, zoals het in ere houden van martelaren. Martelaren zijn heel belangrijk in een beweging. Dat is niet typisch links. de Nationaal Socialisten hadden hun Horst Wessel en later Rudolf Hess. De moslims hebben ook hun martelaren. De socialisten hebben hun Salvador Allende, Che Guevara, Benno Ohnesorg en Rudi Dutschke, Ik noem er maar even een paar, voor degenen onder jullie die niet zo ingevoerd zijn in het socialistische gedachtengoed.
De krakers hebben Hans Kok en de anti-globalisten hebben binnenkort hun Mumia Abu-Jamal . Ga mij niet vragen wie dat is, want dan moet ik uitleggen dat ie een politieagent voor zijn kop geknald heeft en dat het een zwarte panter is en dan wordt ik weer voor racist uitgemaakt. Maar dat terzijde. In ieder geval wordt hij binnenkort ter dood gebracht en dat wordt wel eens tijd, want de moord was al in

Zo heeft iedereen zijn helden. Bij de rechtsen wil het nog niet lukken. Dat komt in de eerste plaats doordat de rechtsen zichzelf niet rechts noemen. Ik ken een groep mensen die zelfs helemaal niet aangeduid wenst te worden, omdat het geen groep is. Dat wordt dus nooit iets. De vrienden van Theo van Gogh wensen geen martelaar te vereren. Hans Teeuwen heeft laatst nog een poging gedaan , maar die is ook nog geen martelaar. Blijkbaar is de behoefte aan martelaren niet zo groot bij de Anti-Eurabisten (nou heb ik toch weer een naam genoemd).

Het probleem bij veel martelaren is, dat ze er niet geschikt voor zijn. Er duikt altijd wel iets in hun CV op, waardoor ze net iets anders zijn dan we ons hadden voorgesteld. Bijvoorbeeld was Horst Wessel geen overtuigde Nationaal Socialist, maar een souteneur. Misschien was hij ook beide, maar in ieder geval is hij niet geschikt als martelaar en voorbeeld. Salvador Allende is niet vermoord door de Pinochet-soldaten, maar heeft zichzelf omgebracht (minpuntje) en hij blijkt ook in zijn jeugd nazi te zijn geweest. Sorry jongens en meisjes socialisten die dit lezen, ik heb het niet zelf bedacht Che Guevara was een notoire killer die het liefst de gehele familie van de te executeren gevangenen gedwongen liet toekijken bij de moord. We schieten op. Hans Kok was een heroine junk en is hoogstwaarschijnlijk gewoon door een longontsteking gestorven. Ja, het schiet niet op.

En toch maakt het allemaal niet uit voor de populariteit van de martelaren. Ze vervullen hun rol. Vooral als ze jonggestorven zijn. Ze geven zin aan ons bestaan. En de leiders van de beweging hebben weer de gelegenheid nog meer jonge mensen op te hitsen en de dood in te jagen. Een kind kan de was doen.

5 comments:

Floyd said...

Wat een racistische boel hier. Eén en al haatzaaierij. Nu niet gaan janken wanneer je moet oogsten wat je hier zaait...!

arend said...

@Floyd,

Vraag gewoon eerst eens aan je leraar wat 'racisme' precies inhoudt.

Bluh! said...

Ik vraag me sterk af waarom je Martin Luther King en Mohammed Ali op je webpagina hebt staan. Vergissing is menselijk, zullen we maar zeggen. Da's dan mooi, ben je toch nog mens ondanks alle bullshit you're talking.

arend said...

@Bluh,

Als ik zo naar je reactie kijk heb je alleen maar naar de plaatjes gekeken.

Mocht ik mij vergissen, kun je dan aangeven welke stelling op dit log volgens jou 'bull shit' is, en waarom?

Keesjemaduraatje said...

Mohammed Ali staat erop, omdat hij de beste sportsman allerltijden is en omdat hij tegen de Vietnamoorlog durfde te protesteren, hoewel hij wist dat hij erdoor in de gevangenis zou komen. Dat is meer getoonde moed dan de gratuite demos van vandaag de dag.
Dr. Martin Luther King staat erop omdat hij geweldloos tegen racisme ging demonstreren. Erg moedig ook.
Is dat een beetje duidelijk, Dylan?