Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 23, 2007

P and L

door Keesjemaduraatje
vandaag waren we bij de quarterly meeting van onze afdeling en daar werden we weer om de oren geslagen met allerlei termen die heel belangrijk zijn, maar waar we echt niet meteen de betekenis van weten. De afdeling wordt helemaal opgesplitst. De technici, die vooral met operations bezig zijn gaan allemaal naar de OC. De consultants, architecten en projectleiders worden overgeplaatst naar de PU. Tot zover alles duidelijk. Maar wat gebeurd er nu met de SDM-ers? Grote vraag die beantwoord werd door een hele mooie jonge dame, die ongetwijfeld een sociale studie ergotherapie, andragogie of gewoon sociale academie heeft gedaan en die dus bij HRM werkt. De SDM-ers worden samen met de managers en een dame van HRM in een hok geroepen, waar dan gekeken wordt wat de capaciteiten, ervaring en vooral de voorkeur van de SDM-er is, zodat gekeken kan worden wat voor rol hij dan in de toekomst in de nieuwe "advanced operations" kan hebben. Dat klonk al heel bedreigend. Dat betekend dus dat de SDM-er opnieuw moet solliciteren en dan CSD-er of op zijn best COM-er kan worden. Geen aanlokkelijk vooruitzicht.
Ik boog naar Mark en vroeg: "Wat gebeurd er met de Application Owners? Moeten die ook met zo'n HRM tante in een hok of worden die meteen naar de OC verbannen? " Hij wist het ook niet.

Er is ook nog zoiets opgericht dat OU heet. Ook wel in de volksmond "Kraamkamer" of "Incubatieruimte" genoemd. Daar worden alle nieuw ingesourcede medewerkers ingestopt en die krijgen dan 1 jaar de tijd zich aan de normen van het bedrijf aan te passen en dan moeten er van hun afdeling volwassen services gemaakt zijn. Daar zou ik wel willen werken. Dat is toch steeds weer iets nieuws. Misschien krijg ik zelfs een auto.
Een andere interessante discussie ging over de vraag wie de "P and L" moest dragen en welke afdeling Costcenter zou zijn. Nou dat was niet moeilijk natuurlijk. Als je OC-er bent, dan ben je toch al de lul, dus je afdeling is dan Costcenter en niet verantwoordelijk voor "P and L". Een hele opluchting.

We liepen naar het Grand Cafe. Er werden rondjes van de zaak gegeven, dus dat is altijd goed. "Op de PU, de CU en de OU" proostte ik. Daar kwamen de bitterballen al.

No comments: