Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, May 21, 2007

Zelf Schrijver Worden

door Keesjemaduraatje
Een groot landelijk dagblad vroeg mij laatst een artikel over een heel maatschappelijk thema te schrijven. Het ging niet over de islam, wat ik wel weer jammer vond, maar over een ander thema. Daar kan je weer aan zien dat ik ook geen Islamoloog ben. Op een gegeven moment komt dan de twijfel over de vraag wat dan wel mijn specialiteit is. Ik ben geen arts, geen advocaat en zelfs geen ingenieur, maar waar weet ik wel wat over? Over alles een beetje eigenlijk en dus niets. Of is dat dan weer te depressief gedacht? Mijn doctoraalscriptie ging over de lokale politieke veranderingen in een Tunesisch bergdorp tussen 1956 en 1983. Ik weet niet of er nog iemand is in Nederland of pakweg Europa die op dat soort wetenschappelijke informatie zit te wachten.

Het is me ook opgevallen, dat in wat voor soort vereniging je ook bent, of het nou de kanoclub, de camperclub, de antropologische vereniging of de anti-islamclub is, er altijd mensen er naar streven heel veel en extreem veel over een thema te weten en dat er zelfs een soort wedstrijd ontstaat wie nu de grootste specialist is van de vereniging. Het blijft toch een soort baas boven baas. We waren een tijd lid van de Eindhovense kanoclub en dan zijn er mensen die gaan niet alleen zeekanovaren, maar die gaan zelfs midden in de winter in een kano naar Terschelling peddelen. Krankzinnig natuurlijk, maar je bent wel meteen de grootste en gevaarlijkste kanovaarder van de kanoclub. Maar dat geheel terzijde.


Geert van Oorschot, Josine Meyer en Gerard Reve

Zo is het dus ook in de anti-islambeweging, dat er weer mensen de gehele Koran uit hun hoofd gaan leren en precies weten wie Mohammed nu wel of niet vermoord heeft kort nadat hij Medina verliet en Mekka binnentrok of andersom natuurlijk. En of  er u wel of niet in de Koran staat dat je je vrouw mag slaan. Dat zou mij als Synodaal Gereformeerde natuurlijk wel moeten interesseren, want tenslotte werd er vroeger ook over gediscussieerd of Lazarus wel echt uit den dode was opgestaan. Maar ik vind het toch allemaal maar een beetje oeverloos gezeik.
Dus ben ik wel nog op zoek naar het thema dat alle andere thema's overbodig gaat maken en waarvan ik de absolute topper ga worden. Ik dacht aan het thema "Outsourcing en Offshoring" en dan de sociale- en organisationele aspecten ervan. Dus ik ging vanavond welgemoed aan mijn PC zitten om het artikel over offshoring, dat alle andere artikelen over offshoring in de schaduw zou doen staan, te schrijven, maar er kwam niets uit mijn pen.

Ik denk dat het artikel in het grote landelijk dagblad er wel uiteindelijk gaat komen. In ieder geval heeft het tot gevolg gehad dat ik me nu heb voor genomen wat vaker iets serieus op te schrijven. Dat ik dus zelf schrijver wil worden.

No comments: