Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 30, 2007

Anja's Gaza

Door Keesjemaduraatje
Jullie weten misschien, dat Kifaia/NCCR, de gehandicaptenorganisatie van Anja op de Gazastrook, aanvankelijk is opgericht als steun aan de slachtoffers van de Intifada. Na de machtsovername door Hamas komen er steeds meer slachtoffers van de onderlinge gevechten tussen Fatah en Hamas, zoals in het volgende citaat van het weblog van Anja duidelijk te lezen is:

"Er zijn trouwens meer doden gevallen bij de grote Fatah demonstratie vanwege de sterfdag van Arafat. Minstens 15, maar Hamas heeft mensen omgekocht om niet alle doden aan te geven. En 150 gewonden, NCCR heeft de handen vol. Maar er zijn ook berichten over Hamasmensen die zich diep schamen, ze zijn niet gelukkig, zegt Sana die in de keuken de shisha voor ons heeft klaargemaakt, en er zijn gematigde Hamasleden opgesloten."

Schijn-echtgenoot Khaled Abu Zaïd, naast Jan Andreae (oprichter van eerste Nederlandse Mannenpraatgroep, maar dat geheel terzijde)

Genoeg redenen om de hand in eigen boezem te steken, lijkt me. Maar dan ken je Anja niet. Waar de Palestijnen zelf al lang inzien dat de onderlinge strijd een struikelblok voor de Palestijnse ontwikkeling vormt, ziet Anja nog steeds het spook van Israël boven elke gebeurtenis die in het gebied plaats vindt:

Er is ook een tunnel van Haniye zijn huis naar het strand. Dan kan iedereen die aan zee woont zien dat er een bootje gaat van het strand naar een groter Israelisch schip dat voor de kust ligt. Hamas en Israel praten samen, al mag niemand dat weten.

Jammer dat het fototoestel van Anja het opeens niet meer doet. Ik zou wel eens een foto van dat Israëlische schip voor de kust van Gaza, waar zogenaamd onderhandelingen plaatsvinden, willen zien. Dat zou wereldnieuws zijn. Maar Anja heeft genoeg aan geruchten rondstrooien, die haar welwillende fangemeente voor zoete koek slikken.

10 comments:

J.J. v.d. Gulik said...

Er staan wel opvallend veel items over Palestine/Israel op je site Keesje. En gezien je stellingnames ben je zo ongeveer de andere kant van dezelfde medaille als die van je geliefde dikzak Anja.

roelf said...

Alweer een interessant en verrassend en -op een tragische manier- grappig verhaal. Hoe doet Meulenbelt dat toch, dat vasthouden aan de waanzin?

Pineut said...

@roelf Simpel Anja is verblind door het licht van ins'allah zoals ze op haar blog schrijft. Ze is gewoon één van de Velen naamchristenen die vrolijk zwalkt op de bekende Brede weg die tot het eeuwige verderf leid.
En al haar verderf komt op één dag, de dag waarop ze roepen nu is het vrede en zekerheid zal het verderf hen overvallen als het barenswee van een zwangere vrouw.
(1 Thessalonicenzen 5:3)
P.

Lancelot said...

De lichaamstaal van die nederiglandse man op die foto is zo veelzeggend !

Ene been over het andere been, slap handje houdt het scholteltje vast, ander slap handje houdt het kopje vast, en een semi-geinteresseerd smoelwerk dat interesse veinst.

Inderdaad een type dat een 'mannenpraatgroep' opricht.

Wat een waanzin. Wat doet zo'n 'man' aan het front ?

Ik denk dat hij model staat voor honderdduizenden mannen van de hippie-generatie

roelf said...

Pineut, Het is nog veel gekker, de man verleent zijn (halfbakken) diensten aan leden van een club die hem dood wensen, omdat hij homo is. Ben wel benieuwd naar de financiering van de club van de malle homo. Het zal toch, God verhoede niet om overheidsgeld gaan?

Jan Hamer said...

Ik heb met verbazing het verhaal van Anja op haar weblog gelezen:
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2008/08/09/herinneringen-aan-een-verdwenen-vaderland/
Ik heb daar als volgt op gereageerd:
Toch heeft de heer Michaël Jacobs gelijk. Palestina was de naam van een stuk grond, niet van een natie. Net zoals bv wij de Veluwe hebben. De naam Palestina (land van de Filistijnen, Filistea) kreeg deze strook grond van de Romeinse bezetter in 135 na Christus, met de bedoeling dat mensen de namen Israël en Judea zouden vergeten. Het geeft blijk van grote onkunde wanneer men meent dat er altijd een Palestijnse staat geweest is. Wanneer men zich eens goed in deze materie zou willen verdiepen dan zal men er achter komen dat het juist de Palestijnen zijn die verantwoordelijk zijn voor de misère in die regio en niet de Israëli’s. Lange tijd onder leiding van een in Caïro geboren Egyptenaar, ene Arafat, die Egypte uitgetrapt is wegens subversieve praktijken en nadien beweerde een in Jeruzalem geboren Palestijn te zijn.
Maar mijn reactie was onze Anja blijkbaar niet welgevallig want even later was mijn reactie van haar weblog verdwenen, evenals mijn tweede reactie hierop. Anja accepteert duidelijk alleen reacties die haar welgevallig zijn, een democrate pur sang nietwaar? Maar niet heus, het deed me een beetje denken aan de Nazi's, alleen gingen die nog wat verder, die liquideerden mensen die kritische geluiden lieten horen.

Tarak said...

@Jan Hamer,

De praktijken van mevrouw Meulenbelt op haar weblog, zijn op het internet behoorlijk bekend. Dit heeft zelfs tot het werkwoord "meulenbelten" geleid: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=meulenbelten

Het werkwoord betekent inderdaad het verwijderen van alle internetreacties waar je het niet mee eens bent en / of die niet in je straatje passen.

Arend said...

@Tarak,

Helaas is het werkwoord "meulenbelten" op wikipedia verdwenen (schijnt er wel te hebben gestaan). Ook de vanDale online geeft "geen resultaat".

Derk said...

Inderdaad heeft het weinig zin om te reageren op het "proza" van Meulenbelt. Je reactie wordt vrij snel verwijderd of belachelijk gemaakt. En vervolgens kun je niet meer reageren. Het beste is in het geheel niet meer reageren. Er komt een dag dat ook Meulenbelt wakker wordt. Maar dan is het echt telaat.

David said...

Van horen zeggen!
Meulenbelt weigert in hoedanigheid van senator, de ter dood veroordeelde Iraanse vrouw Sakineh Ashtiani door steniging, te helpen. Liever gaat deze dame
op vakantie naar Gaza. De Nederlandse belastings-plichtigen betalen de uitstap naar dit terrorisme-vakantieoord. Kostprijs voor twee personen: 2500 euro.
Misschien kan de Mossad wat diareepillen in haar couscous
doen, 'vliegend schijt van Meulenbelt bedekt Gaza' en
Hamas kleurt bruin.
David