Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 12, 2008

Namen Noemen

Door Keesjemaduraatje
Ik sta natuurlijk nergens meer van te kijken en mijn zoons ook niet. Zit ik naar het NOS-journaal te kijken en dan komt er een een of ander propagandaverhaal over laptops voor 100 dollar voor kinderen in de Derde Wereld. Is allemaal prima, maar waarom mag ik zo'n laptop niet voor mijn zoon kopen? Maar daar gaat het hier niet om. Dan komt er een type op TV die dat allemaal bedacht heeft en dat blijkt een oude bekende uit de kraakbeweging te zijn.
Of ik zoek in hele oude kraakkranten en vind een artikel dat ik nota bene zelf onder mijn eigen naam geschreven heb, waarin ik het drank- en drugsgebruik in de kraakbeweging aan de kaak stel. Maar daar staat dan de naam in van een vriendin die nu een hele hooggeplaatste professor blijkt te zijn. Niets onmenselijks is mij vreemd, zal ik maar zeggen. Dus elke maand komt het wel een keer voor dat ik zeg: "He, die ken ik, daar heb ik nog mee op de barricade gestaan"

De top van de kraakbeweging zit nu op het pluche van de Tweede Kamer en op de Universiteiten. Maar omdat ik gewoon security specialist bij een multi-national ben, zou ik niet goed bezig zijn. Kan ik mee leven, met die kritiek.

Vandaag zag ik dan een filmpje, waarin Peter Siebelt een ex-activist als geldkoerier van het Filipijnse verzet out. Een vriendje van Sison dus.  Klik hier als je het wil zien, helemaal op het einde. Nu blijkt de man een adviseur van het Ministerie van Onderwijs te zijn.

.Theodor Holman die Het Gesprek leidde, geloofde Peter Siebelt niet helemaal en wilde namen horen. "Dolf Hautvast" , is de naam en hier is zijn verhaal uit een documentaire uit 1998:

Dollars voor een goed doel

In februari 1990 wordt de 43-jarige Nederlander Dolf Hautvast in Genève gearresteerd omdat hij vals geld bij zich heeft. Hij ontkent iedere betrokkenheid bij de vervalsingen en verklaart al sinds enkele jaren geldtransporten te verzorgen voor Derde Wereldlanden. Ruim twee maanden zit hij opgesloten in de zwaarst beveiligde gevangenis van Zwitserland. In zijn dagboek schrijft hij : 'Je kunt in Zwitserland beter iemand doodslaan, dan vals geld invoeren'. Programmamaker Herbert Bitter praat met hem over zijn illegale leven in de jaren tachtig.
In de gevangenis heeft Dolf Hautvast voldoende tijd om zich af te vragen waar het valse geld vandaan is gekomen. Na zijn vrijlating wordt hem langzamerhand duidelijk welk spel er is gespeeld . Overrompeld door de aandacht in de media kiest hij na zijn vrijlating voor de anonimiteit. Pas acht jaar later is hij bereid te vertellen over zijn betrokkenheid bij de Fillipijnse vrijheidsstrijd, de geldtransporten en het laatste fatale transport.
Samenstelling: Herbert Bitter

Wat mij betreft hangt het er vanaf wat de goede man nu nastreeft en doet. Tenslotte heb ik zelf ook dingen op mijn kerfstok en nu werk ik voor een groot bedrijf. Dus waarom zou iemand zijn leven niet kunnen beteren?  Als je dan even verder googled, dan blijkt de man in ieder geval nog tot in 2003 een hooggeplaatste persoon in het Filipijnse solidariteitswezen te zijn geweest.

Amsterdam_2003_01
L-R: Mayan Villalba (Unlad Kabayan), Labor Attache Virgina Galvez, Ambassador Romeo Arguelles, Nonoy Hacbang (CFMW), Dolf Hautvast (CFMW & PSAP Board Chairman)

3 comments:

Bas said...

Lees altijd je verhalen met plezier.
Intussen was er op de side van je broer[het is toch je broer ?]F.N ook een verhaal.
Dat verhaal ging over corrupte en slechte Russen.
Putin voorop,Kasparov de schaker ,als het goede voorbeeld.
Jouw artikel bewijst dat ook in Nederland je met een grootte bek er wel kan komen.
Het medeleven van die grootte bekken van deze tijd is duidelijk aan de kant van Kasparov.
Niet verbazingwekkend, echte intelligentie
misbruikt of gebruikt altijd de Pseudo ,de
laatste word ,of kan altijd later beloont worden.
Wat weer blijkt uit jouw artikel.

Bas

roelf said...

Troost je, het is veeeeeel nobeler je geld te verdienen bij een multinational dan bij een universiteit of in het openbaar bestuur.

multidifficulti said...

http://www.pcij.org/imag/SpecialReport/comrade.html laat zien wie Sison is en wat zijn politieke holmaatjes(Meulenbelt en Co) in feite voorstaan.