Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 23, 2008

Bij Alkmaar begint de Victorie

Door Keesjemaduraatje
Kijk, daar ligt de oude stadsgracht van Alkmaar. De mensen vroeger wilden zich nog opofferen en vechten voor hun vrijheid. In 1573 begon in Alkmaar de victorie in de strijd tegen de Spaanse overheersing.
Alkmaar1

Als we naar Alkmaar fietsten, dan bezochten we eerst de muziekwinkel en dan de legerdump van Sietsma. Hier aan het einde van de markt rechts, daar is het. Eens even kijken of die dumpzaak daar nog is. Inderdaad, hij is er nog. Hier kocht ik mijn eerste rugzak. Mijn neef heeft zijn legertent hier vandaan. Daar zaten de kogelgaten van de Vietnamoorlog nog in. Ze hebben nog steeds vlaggen te koop. Jammer dat ze de Afghaanse vlag niet hebben. Maar de Nederlandse vlag hangt er gelukkig nog wel. Voor 90 Euro kan je een UNO legerhelm kopen.
Ik had 100 gulden kleedgeld. Maar doordat ik alleen af en toe wat kleren uit deze dump haalde, hield ik heel wat geld over.
Sietsma 

Laten we even doorlopen, dan kan ik je de rest van Alkmaar ook laten zien.

Dit is de Kaasmarkt waar alle toeristen naar toe komen. Op maandag gooien ze hier met kazen en doen ze de kaasmarkt na. Nu is het veel te koud. Wat een weer.  Ik ben blij dat ik nu niet op de Dam in Amsterdam sta.

Kaasmarkt

Hier zie je toch weer, waarin een klein land heel erg groots kan zijn. Waar zie je in de rest van de wereld zo'n mooi plein? En dan is het nu nog slecht weer. In de zomer zit het hier vol met mensen die genieten van de mooie architectuur en de gezellige Nood-Hollandse sfeer.

Vroeger was ik bezorger voor een handel in bloembinderijbenodigdheden. In één van de zijstraatjes hier vlakbij bezorgde ik altijd spullen voor een klein winkeltje. Daardoor weet ik ook precies waar je hier kan keren en parkeren.
Bloemenwinkel

Verrek, hier is die winkel nog. Met een betegeld podium , waar de bloemen opstaan. Niets veranderd.

2 comments:

Ellen t. Br. said...

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik dit stukje lees en de foto's zie. Zoonlief werd in deze prachtige stad geboren en mijn roots (van vaders kant)liggen in West-Friesland. Winkelen met oma t. Br. (vanuit Egmond met de bus) in de Langestraat en koffie drinken bij V&D. Later hadden we feesten en partijen in 't Gulden Vlies.

Take care,
Ellen

Kaas said...

Haha ik kocht vroeger in die dumpwinkel ook vannalles met die heerlijke muffe geur daar! Leuk verhaal ook alleen kunnen er natuurlijk nooit genoeg foto van Alkmaar op!