Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, March 18, 2008

En we hebben beeld...

Door Keesjemaduraatje

Afgelopen zondag was ik bij een hele interessante discussie over "Het linkse antwoord op de rechtse hetze", in Rotterdam. Zie ook mijn uiterst kritische en controversiele artikel op Het Vrije Volk.
Nu heb ik de beelden ook online gezet.We zien een aantal leden van de SP en de Internationale Socialisten, die in verwarring zijn, omdat Geert Wilders hun favoriete thema's , zijnde homorechten en vrouwenrechten, heeft afgepakt. Wat nu te doen?

10 comments:

Eric said...

Interessant. Niet slechts extreem links maar geheel links is in verwarring. Ik zie het vertrouwde maar hopeloze Islamofobie=racisme geluid (zoals nu de Winter) tegen mensen die dit als nep links bestempelen (Terstall & co), en ik zie de twijfelaars als Bos en Halsema, en de zwijgzame Marijnissen als het om Islam gaat (heeft zich ooit in verleden gebrand aan de Islam, kijkt nu sluw de kat uit de boom). Het lijkt ook op een generatieconflict (kijk naar de deelnemerslijst van BNers aan de demonstratie zaterdag, vooral ouderen uit de multiculti tijd). En ik zie een conflict broeien tussen allochtoon en autochtoon in de PvdA. Dijsselbloem die Ayaan op een voetstuk plaatst, dat zal niet goed vallen bij veel moslims. Die SPer op het laatst wil dat moslims zelf met vrouwen en homo emancipatie aan de slag gaan, maar met een gemeenschap die nog in SGP sferen leeft lijkt me dit bijna onmogelijk. Tenzij je natuurlijk zoals Meulenbelt vindt dat een vrouw in boerka ook geemancipeerd kan zijn. En verder zie ik atheistisch Nederland dat zich begint te roeren op websites en genoeg lijkt te hebben van al dat religieuze gekrakeel. Maar wel steeds beter geinformeerd is over de Islam. Volgens mij is het CDA bang dat deze anti-religie stemming zich net als in het verleden tegen hen zal keren, zie het getouwtrek met het godslastering artikel. Boeiende tijden, ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

roelf said...

De linkse kronkel die ik hoor van mijn marxistiese vrienden gaat zo: Ten aanzien van homo's: Het Westen heeft de homo in 'n hokje geplaatst als uitsluitend 'homo'. In islamitische landen kent men dat onderscheid niet, velen praktiseren homoseksualiteit en dat is geen enkel probleem, zolang je het maar niet in het vakje 'homo' stopt. Die Westerse belemmering is een aanranding van de vrijheid. De islamitische omgang met seks is veel vrijer want kent de beperking door het plaatsen in hokjes niet. Echt waar, zo wordt geredeneerd. Het lijkt op de wijze waarop de burka draagster tot feministe verklaard wordt. Ik word misselijk van die kronkels. Maar als je daarover in debat gaat word je zeeziek van de waterige redeneringen. Het gaat de marxisten cs ook echt niet om wat waar of onwaar is. Het gaat alleen en uitsluitend om het kwaad toebrengen aan het verwerpelijke Westen en kapitalisme. Konden we al die types maar uitsluiten van de zegeningen van het Westen en het kapitalisme, dan piepten zij wel anders.

Peter Siebelt said...

Leo de Klein (SP), hoe durft hij het over zijn lippen te krijgen?: 'Links is de kampioen van de vrije meningsuiting'.

Een grove belediging voor iedereen die een beetje met de geschiedenis van zijn gedachtegoed bekend is.

Is deze 'vernieuwde communist' vergeten hoe zijn religie de vrije meningsuiting van miljoenen burgers de mond heeft gesnoerd? zoals 22 miljoen burgers vermoord in de Goelagkampen van de voormalige Sovjetunie en 50 miljoen door het lichtend voorbeeld van zijn partij, de voormalige Chinese partijleider Mao Tsetoeng.

Peter Siebelt said...

Ach, laat de linkse kerk maar leuteren en Geert Wilders hebben we ook niet meer nodig om het fundamentalisme te bestrijden.

Yes … today we like to launch the most deadly weapon against the radical islam

Shakira-Ojos asi http://www.youtube.com/watch?v=EpDgBUKnxMQ&feature=related

Nancy Ajram http://www.youtube.com/watch?v=wEZKYSTDVTU

Elissa Ayshalak http://www.youtube.com/watch?v=xNMwT-oJSWI of

Hayfa Wehbe http://www.youtube.com/watch?v=h5bts0M6wMA

filantroop said...

Je kunt veel kritiek hebben op links, maar gevoel voor humor is er ruimschoot voorhanden. De eerste paar minuten van het filmpje zie je de zweethandjes zich aan de microfoon vastgrijpen, en jongeheren moeizaam hun ingestudeerde stereotiepen stamelen.
Maar het allerleukste is toch dat de enige luisteraars de eigen doelgroep is.
Het zal wel gesubsidieerd zijn. De enige domper, zou ik zeggen.
Maar voor het overige is het een aardige gedachte dat de mensen toch een zinnige vrijetijdsbesteding gevonden hebben. Stel je voor dat dat allemaal de straat op ging.
Eigenlijk heeft het wel iets weg van een les in origami. Alleen was het papier al op.

Peter Siebelt said...

@filantroop 'Stel je voor dat dat allemaal de straat op ging.'

Je wordt op je wenken bedient: http://www.nederlandbekentkleur.nl/comitevanaanbeveling.html

Eric said...

@PS: je bedoelt het nieuwe geheime wapen om ons te bekeren, nu hoofddoekjes niet gewerkt hebben.

Peter Siebelt said...

@Eric

In plaats van alle moslims op een hoop te vegen dient verandering van of verzet tegen de fundamentalistische islam zoveel mogelijk vanuit de eigen islamitische gelederen te komen. Deze aanpak verdient onze steun.

Overigens maakte ik dit type dames en bijna hetzelfde soort muziek en dans al in de eind jaren zestig mee. Bijvoorbeeld in Amsterdam. Maar dan gezongen en gedanst door prachtige Joodse (Jemenitische) vrouwen.

En behalve intens genot hebben zij mij niet kunnen bekeren.

philippine said...

Keesjemaduraatje, wat een prachtige informatie. Mijn dank is groot, ook aan bovenstaande 'reageerders'.

Wim Nusselder said...

Interessant en vermakelijk artikel, inderdaad.