Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 30, 2008

Het Heilige Boek

Door Keesjemaduraatje
Geert Wilders toont in zijn prachtige film "Fitna" het heilige boek der moslims en neemt daaruit enkele heilige teksten. Bij elke tekst toont hij recente beelden van geweld, in naam van de islam gepleegd. Hij probeert aan te tonen, dat de teksten in de Koran uiteindelijk leiden tot geweld.

Ik ben sinds vandaag een veel betere film aan het maken. De film zal op 1 juli ( de sterfdag van Bakunin) worden uitgezonden. Ik ben nog in onderhandeling met verschillende TeeVee-zenders. Mijn voorwaarde is, dat de film in zijn geheel wordt uitgezonden en dat er niet vooraf censuur wordt gepleegd.

In de film worden alle heilige boeken uit mijn kast gehaald en op een bureau gegooid. Ik heb een heleboel Heilige Boeken in mijn kast, zoals daar zijn: de Bijbel, Het communistisch Manifest, De Koran, De Rode Boekje van Mao, Institutio van Calvijn, "Mijn Vrijheid" van Ayaan Hirsi Ali, de biografie van Nelson Mandela en ga zo maar door. Van elk boek zal aangetoond worden welke gruweldaden er in naam van dit boek worden gepleegd of juist niet. Volgens mij heeft nog niemand zichzelf opgeblazen omdat hij een aanwijzing daartoe had gelezen in de biografie van Elvis Presley, maar je weet maar nooit.

Het Westen, de Westerse cultuur en de Westerse samenleving heeft vele boeken en het leuke ervan is dat je ze allemaal mag lezen. De boodschap van de film zal dan ook zijn:

Onderzoek alles en behoud het goede

Hier zien jullie alvast de introductie van de film.

3 comments:

Tarak said...

U beseft wel dat "onderzoek alles en behoud het goede" een citaat uit de Bijbel is? En dus van een levensinstelling getuigt die in ieder geval indirect op de Bijbel is gebaseerd?

1 Thessalonica 5: 21 om precis te zijn.

Als het gaat om "helige boeken" mis ik nog iets van de nieuwe religies: Het milieu en de EU. Ook religies waarvan de aanhangers niet met kritiek kunnen omgaan. Rapport van Rome en een kopie van het verdrag van Lissabon (wat geen grondwet mag heten!)?

keesjemaduraatje said...

@Tarak: ik ben inderdaad Synodaal Gereformeerd opgevoed, dus dat Bijbelcitaat komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Wim Nusselder said...

En vergeet A Course in Miracles, My Experiments with Truth, Quaker Faith & Practice, Small is Beautiful, The Aquarian Conspiracy etc. etc. etc. niet.
Als je alles wilt onderzoeken houdt dat je vanzelf lang genoeg van de straat om geen bommen te kunnen gooien...