Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 21, 2008

Queer ook tegen Geert

Door Keesjemaduraatje
Het kan altijd nog gekker. Dat zei ik een paar dagen geleden toch al ! Nu gaan er geen twee, maar drie demonstraties naar de Dam. De AFA-knokploegen vertrekken vanaf de Dokwerker, de Queer-troela's lopen vanaf het Latijns-Amerika Centrum  en de Trotzkisten onder leiding van Oerang Oetang Rene Danen, blijven gewoon, samen met Hedy D'Ancona, de corrupte Ruben Severina en Hans Dijkstal op de Dam zelf staan. Het wordt een groot feest.
Muslim_gay_300x225_3 De oproep tot het vormen van een apart Queer-blok in de Nederland Bekent Kleur demonstratie, wordt als volgt gemotiveerd:

"Als queers zijn wij ons bewust van, en verzetten wij ons tegen, de verschillende manieren waarop de heersende norm mensen en gemeenschappen marginaliseert, hen tot stereotypen maakt en hen onderdrukt.

QueerNL wil aandacht vragen voor de verschillende manieren waarop seksisme, racisme, heterosexisme/homofobie, islamofobie en neoliberale economische structuren elkaar versterken.

QueerNL gelooft niet in de mythe dat homofobie en seksisme alleen is voorbehouden aan migranten gemeenschappen, en verzet zich tegen politici die de discussie over homorechten gebruiken om hun islamofobie te rechtvaardigen."

Zoals ik al tijdens de discussie in Rotterdam gehoord heb, wordt nu de "Stok om Mee te Slaan"-theorie in stelling gebracht. Pim Fortuyn wees niet op homorechten omdat hij dat echt meende. Nee, hij deed dat om de moslims mee te discrimineren. Je moet er maar op komen.

Intussen brokkelt de steun voor de demonstratie steeds meer af. Aanvankelijk was Nederland Bekent Kleur een brede linkse organisatie, met zelfs steun van CDA-pipo Doekle Terpstra, maar nu trekken de Tweede Kamer politici hun steun terug. De Trotzkistische Mantelorganisatie Doorbraak schrijft er dit over:

"Terwijl de steun van buiten de Tweede Kamer voor de manifestatie van 22 maart groeit als kool, hebben nu alle parlementsleden die eerder hun medewerking hadden toegezegd alweer afgebeld. De manifestatie zou “ophitserig” zijn (Khadija Arib, PvdA) en “tegen een persoon, en niet over ideeën gaan” (Agnes Kant, SP). Waarom een protest tegen een film die nog door niemand gezien is (Femke Halsema, GroenLinks)? Allemaal goedkope uitvluchten. De manifestatie is niet alleen tegen Wilders en zijn film, maar tegen racisme in het algemeen. En daar is Wilders momenteel inderdaad de belangrijkste exponent van."

De Moeder der Anti-Racisten, Joke Kaviaar, schrijft er dit over:
Kleur bekennen: Aftocht politici uit ‘Nederland Bekent Kleur’ is een ‘blessing in disguise’!

Dus de politici uit Den Haag doen niet mee aan de manifestatie op de Dam op 22 maart 2008.

Waarom zouden we verontwaardigd moeten zijn? Als het aan mij lag, hadden we allang een ‘cordon sanitaire’ gelegd rond het Binnenhof, rond de ministeries, rond de polder politiek van pappen en nat houden.

Het is goed dat onafhankelijke mensen reeds oproepen tot een Queer demo en een Radicalen demo, omdat zij niet alleen de meest opvallende uitingsvorm van racisme en vreemdelingenhaat, namelijk de zo gemakkelijke kop-van-Jut-Wilders, en van discriminatie en repressie als doelwit van hun protest en verzet zien. Het protest van Nederland Bekent Kleur zal namelijk veel meer moeten zijn dan de door de Haagse politiek subtiel aangestuurde en zorgvuldig geplande bliksemafleiding, waaruit zij zich zelf nu tactisch terugtrekken. Een aanklacht zal het moeten zijn, tegen precies die héle politieke kliek.
 

Dat opent dus weer vele perspectieven. Als zelfs de krakers al in gaan zien dat ze voor een parlementair karretje worden gespannen, dan kan het debat eindelijk een keer op een normale manier gevoerd worden

3 comments:

Eric said...

Ze gebruiken nu zelf de 'stok om mee te slaan' door homorechten in te zetten tegen Wilders. En ook nog tegen neoliberale structuren, toe maar.
Ik zou bija willen dat rechts gaat meedoen aan deze demonstratie, en gaat demonstreren tegen bijvoorbeeld 'cultureel racisme' van de Islam. Kan Sioe Nederland niet meelopen? En bestaat er geen rechtse homogroep tegen 'maoistische economische strucuturen' of zo? Dan zou de poppenkast compleet zijn.

peter said...

Hahahahaha, leuk stukkie. Waar heb je dat curieuze plaatje vandaan gevist keesje?

keesjemaduraatje said...

http://www.bbc.co.uk/london/content/image_galleries/gay_pride_gallery.shtml?28