Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, August 03, 2008

Ik kom zo...

Door Keesjemaduraatje
op zo'n zondagochtend zijn er toch tientallen mensen die even gaan kijken of Keesjemaduraatje weer iets geschreven heeft op zijn weblog. Het is namelijk nogal lauw allemaal in de Dutch Blogosphere. Veel Grafreve bloggers zijn op vakantie. Er woedt een klein eenzijdig oorlogje tussen grote islamkenner Peter Breedveld en de inmiddels landelijk bekende blogster Hoeiboei. Het is allemaal erg benepen en bovendien jaren te laat. We hadden in 2005 al een vuist moeten maken en in plaats daarvan maken we elkaar in 2008 af, terwijl de overheid de één na de andere blogger op "het bureau ontbiedt". Ik heb trouwens ook gehoord dat er schrijvers op Het Vrije Volk zijn die zeggen: "Ik wil ook wel eens ontboden worden, want ik kan wel een beetje publiciteit gebruiken". Dus zo kan je het ook zien.

Intussen heb ik weinig tijd om iets nieuws te bedenken, want ik ben bezig "De Muur" te voegen en dat kost veel tijd. "De Muur" inderdaad die reeds op dit politiek incorrecte weblog werd "erwähnt" ten tijde van de begravenis van Grote Volks Schrijver (hoeveel hoofdletters heb ik nodig) Gerard Reve. In die tijd vroeg Mevrouw Hoeiboei mij nog mee te rijden en mocht ze nog "je en jij" tegen mij en zichzelf zeggen. Nu is het al "Uw Webmaster" geworden. Wat kan een mens toch heel erg hoog en onbereikbaar stijgen op de ladder van de mediale- en elitaire roem.

Intussen vragen jullie je natuurlijk af, waarom Hamas en Fatah op elkaar schieten en elkaars kinderen beginnen op te blazen. Daar kan je natuurlijk allemaal Israël de schuld van geven, hetgeen een zeer eenvoudige verklaring zou zijn. Je kan natuurlijk de "co-counselings" theoriën van Jan Andreae erop loslaten, namelijk dat geweld zichzelf oppot er er altijd op de één of andere manier "uitmoet".

Maar in het hierbij gelinkte artikel in de Jerusalem Post, daar komt een geheel andere verklaring naar voren. Fatah streeft naar nationale onafhankelijkheid en Hamas streeft naar algehele suprematie van de islam. Daarom zijn dat tegengestelde belangen, die pas naar voren komt als de strijd met Israël even op de achtergrond komt.

Ik ga even door met voegen en dan kom ik er zo nog even op terug.
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull&cid=1215330923447 
 

3 comments:

Anno Zijlstra said...

Ik las in de VK dit art:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1051573.ece/Obama_laveert_om_rassenkwestie_heen
wordt de rassennkaart toch gespeeld in de USA president campagne ?
Natuurlijk, als een van de kandidaten er voordeel aan kan hebben gebeurd dat.
Ras is nog een issue in de VS en ook in NL denk ik .

Ellen said...

Heftig stukje van Peter Breedveld. Jammergenoeg herken ik er wel wat in.
"Wat kan een mens toch heel erg hoog en onbereikbaar stijgen op de ladder van de mediale- en elitaire roem."
Ik noem dat omhoog vallen.

jelle said...

Breedveld is inderdaad een aardig eindje op weg zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken.
Het stuk "Vader en dochter, islam en Europa" van Jona Lendering is op z'n minst al van twijfelachtig gehalte, maar Peter Breedveld bakt ze nog bruiner.
Hij vindt dat de Europese cultuur schatplichtig is aan de islamitische.
En degenen die het niet met die stellingen eens zijn, of daar kritische kanttekeningen bij willen plaatsen worden bij voorbaat al weggezet als bruinhemden.
Met volledige instemming van Peter Breedveld.
Oh, oh, wat wentelt ie zichzelf graag in het zelfbeklag van de Onbegrepene.
Hij begint steeds meer trekjes v/e Bekeerde te vertonen.
"Mevrouw" Hoeiboei past inderdaad censuur toe.
Op Hoeiboei wordt, sinds lang al, iedere korzelige reactie over Breedveld verwijderd.
Breedveld en sommige van zijn fans daarentegen lusten er wel pap van, Annelies en haar reaguurders allerlei geestelijke of seksuele tekortkomingen toe te schrijven.

God is not dead, he just smells funny.
Toch niet slecht, voor de Bekeerde.
Dat ie het in mijn ogen tot 'n vergaand Opperwezen heeft geschopt.