Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, October 17, 2008

Wijnand en Jolanthe, een real life soap

Door Keesjemaduraatje
Jolanthe_2 Geweldige en grootste TV op de vrijdagmorgen. Goedemorgen Nederland van de KRO. Wijnand Duijvendak mag even voor de zoveelste maal zichzelf als slachtoffer presenteren, want hij bedoelt het zo goed en hij is voor het klimaat. Nou dat gaat erin als koek, bij de Nederlanders die vlak voor ze het huis verlaten om op weg naar het werk te gaan, waar ze de gehele dag een bijdrage leveren aan de in stand houding van het Brutto Sociaal Produkt, waar Wijnand nog nooit van gehoord heeft, maar dat terzijde, nog even bij het strijken van het verse overhemd, naar de KRO TeeVee staan te kijken. Klimaat, dat vinden we allemaal heel erg belangrijk.

Tegenover de grote Anti-Impi-Strijder zit Jolanthe Cabau van Kasbergen en die vind het juist "hartstikke leuk" om voortdurend in het nieuws te zijn. Voordat ze verliefd werd op de grote volkszanger Jan Smit, had hij al een contract voor een real life soap bij de Tros getekend, en daarom wordt Jolanthe nu automatisch meegefilmd en staat ze de pers te woord over haar verhuizing naar een nieuw huis in Volendam. "Hoeveel verhuisdozen had je nodig?", was één van de meeste interessante en intelligente vragen.

Blijft aan ons de keuze wie we liever op de OchtendTeeVee zien, een afgetakelde Milieuactivist die de praatjes van Al Gore nawauwelt en zonodig weer de mensen in het land wil voorschrijven wat ze wel en niet mogen, of een mooie talentvolle Soapster. Wat mij betreft zijn het twee kanten van één medaille. Ze hebben allebei niets zinvols te vertellen, maar Jolanthe ziet er leuker uit en ze brengt het allemaal wat vrolijker.

   

No comments: