Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 08, 2009

Luister nou eens naar Dana uit Sdrot

26 comments:

Ge said...

Kees wees een held en laat ook een persoonlijke getuigenis zien van de Gaza strook bewoners.
Dana is nog steeds in staat om haar boodschap de wereld in te sturen. Moet je gaan vertellen in de Gaza strook.

Ge said...

http://www.youtube.com/watch?v=3ebswF8Kly4&feature=related

Ewoud said...

Het commentaar van Ehud Barak:"If I had been born a Palestinian, I would have joined a terrorist organization and have fought from there."
http://allochtonen.web-log.nl/allochtonen/2009/01/fatwa-van-de-da.html

Louisa said...

Ge, wees een held en erken dat de bewoners van de GAZA-strook geen eigen mening mogen hebben van hun leiders.Maar mijn boodschap aan jou komt niet door, dat weet ik wel, je zult mij nu weer ongetwijfeld van repliek gaan dienen waaruit zou moeten blijken dat ik fout zit en jij goed.
Eigenlijk heb ik meelij met je: ongetwijfeld stel je je in het dagelijkse leven precies zo op als hier...
Hoe zit het met de relatie tot je collega's?
En wat ook zielig is: blijkbaar heb je naast je geklier bij Keesje ook geen andere bezigheden...sterkte !

Ge said...

@Louisa. Volgens mij zijn er, zelfs volgens westerse begrippen, vrije verkiezingen geweest in Gaza. Hou dus op met te zeggen dat de bewoners niets te vertellen hebben. Je doet weer een aantijging die niet met controleerbare feiten zijn ondersteund.
En als je het zat bent om mijn reacties te lezen dan doe je dat toch niet meer.
@Kees. Bedankt dat je je weblog beschikbaar stelt voor betweters zoals ik.

Louisa said...

Tja Ge, nog even je kletskoek goed nagelezen,je bent dus als katholiek opgevoed schrijf je, bent "links"geworden, want noemt "ons" rechtsers",tja, er wordt me veel duidelijk..ach gus...net zo iets als van Agt...je vraagt ook aan je vader hoe het nu zit met bijbelteksten...je moet gewoon hier je ei kwijt bij wijze van ouderprotest...tja, biechten gaat niet meer dus ...

Louisa said...

@Ge:Er waren vrije verkiezingen in GAZA, klopt.
Die arme mensen kozen voor Hamas omdat Hamas ziekenhuizen, zorg,scholen, eten beschikbaar stelde.(Via geld uit Iran, je weet wel, Iran wil Israël/Joden vernietigen en hangt tegenstanders uit eigen land op, maar dat wordt slechts mondjesmaat in de pers vermeld)
Toen Hamas gekozen was namen zij de bevolking in gijzeling tegen Israël.(Dat is ook een keihard volkje, dat fouten maakt, maar Joden biechten tenminste niet die houden lekker hun schuldgevoel)
En over al dan niet controleerbare feiten gesproken: geldt voor beide kanten !
Jij kijkt naar You tube: grotere onzin/niet controleerbaar bestaat niet.
Ik ben het inderdaad zat je reacties te lezen omdat ik de indruk heb te maken te hebben met een onvolwassen persoon die lekker aan het schoppen is tegen zijn eigen achtergrond.Puur ouderprotest.Jij bent geoloog, zeg je (valt er niks te graven tegenwoordig)ik heb psychologie gestudeerd en kan je inmiddels uittekenen.
Kees, bedankt voor de ruimte die je ook mij biedt en ook hier: Exit Louisa.
Shalom ...

Ge said...

@Louisa. Met mij in de tang nemen bewijs je jezelf geen dienst. Zeker niet als je zegt psychologie gestudeerd te hebben. Doe je daar verder nog iets anders mee dan alleen de mensen die het niet met je eens te kleineren? Over onverwerkt verleden gesproken……
Erger is dat je noch de Israeliers, noch de Palestijnen hier een dienst mee bewijst.
Op de man/vrouw spelen betekend een gebrek aan argumenten en stompzinnige blindheid net als schelden.
We zijn het trouwens ook eens met elkaar. "En over al dan niet controleerbare feiten gesproken: geldt voor beide kanten !"
Heb je hem door? Ik zet ze alleen niet als waarheid neer. De verwijzing naar het filmpje op You Tube hierboven doe ik zonder commentaar. Het is een aangesloten shot van ruim 9 minuten waarin niet is geknipt. Laat de beelden voor zich spreken. Dat is wat anders als de filmpjes op You Tube over het gebruik door Hamas van kinderen als schild. De zelfde shots kom je op tal van andere sites tegen als men het heeft over Hamas en hoe ze hun eigen kinderen misbruiken . Geen nieuwe of ander beelden. Iedereen zit elkaar dus gewoon na te wauwelen.
Dan hoor je eoa leger woordvoerder net in het RTL journaal zeggen dat ze journalisten niet toelaten in de Gaza strook omdat ze hun werk niet goed deoen. Volgens mij zijn heel veel journalisten uitstekend in staat om zelf te bepalen hoe ze hun werk moeten doen.
Ik kan je wel gelijk gaan geven over hoe slecht Hamas is voor de bewoners van de Gaza strook maar dan mis je gewoon de werkelijkheid waar het nu om draait. De bevolking rekent vroeg of laat zelf wel af met tirannen.
Overigens; misschien moet je koekenbakker Siebelt vragen of hij ook kletskoeken kan bakken.

Ge said...

@Louisa. Trouwens nog iets anders. Als het nou jou weblog is waar ik mijn commentaar op achter laat dan had je misschien recht van spreken. Ik vind je erg aanmatigend om voor Kees te bepalen of ik wel of niet mijn reactie achter mag laten en hoe dat er dan uit zou moeten zien.
Als Kees het zat is dan merk ik het vanzelf wel. Ik geloof alleen niet dat dit in de lijn van Kees ligt om mensen het zwijgen op te leggen.

keesjemaduraatje said...

er zijn een paar opmerkelijke kenmerken bij het Midden-Oostendebat wwar te nemen:
-Met feiten kan je de tegenstander niet overtuigen.
-Er is geen objectieve waarheid.
-Er bestaan verschillende waarheden naast elkaar.
Soms kan je door een leugen aan te tonen even een puntje scoren, maar het is maar de vraag of de tegenstander het geloofd.
Bijvoorbeeld het beschieten van de VN-vrachtwagen vandaag. De NOS wist al weer te melden dat de IDF het had gedaan. Maar in de Jeruzalem Post staat dat de Hamas geschoten heeft. We weten het nog niet zeker.
Het conflict is ook haast niet op te lossen. Nou kunnen we wel heel erg op elkaar gaan schelden, maar dat helpt niet.

Ge said...

@Kees. Maar het moet opgelost worden anders wordt echt een van de partijen vroeg of laat letterlijk de Middelandse Zee ingedouwd. En als je goed luistert en om je heen blijft kijken dat weet je dat ook Hamas zich realiseert of begint te realiseren dat een twee staten oplossing op dit moment het meest haalbaar is. Maar datzelfde inzicht moet ook door de machthebbers in Israel ingezien worden. Toen dit in 2000 heel dichtbij was is het door Sharon getorpedeerd..
Je weet hoe ik tegenover de Jeruzalem Post sta. Het is overigens niet alleen de NOS die het weet te melden. Ook RTL, CNN en ander grote buitenlandse nieuwszenders melden hetzelfde. Daarnaast wordt het door de Israelische overheid niet ontkend.

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Uitspraken van Hamasleiders.
Hamas parlementariër Fathi Hamad zei in 2008: ‘bij de gratie van Allah, één Jood doden staat gelijk aan het doden van 30 miljoen Joden’.
Hamas geestelijke Al-Zarad, zei in 2008: ‘onze bloedoffers zullen pas stoppen als zij zijn vernietigd’.
Hamasleider Mash’al zei in 2006: ‘vandaag staat de Arabische en islamitische natie op. Dood aan Israël’.
Hamas parlementariër Yunus Al-Astal zei in 2008: ‘Rome, de hoofdstad van de kruisvaarders zal onze eerste voorpost zijn van de islamitische verovering van Europa. En onze regering zal zich uitbreiden naar Europa, de beide Amerika’s en zelfs Oost-Europa’.
Hamas premier van Gaza Haniya zei in 2008:’ O Amerikanen, Allah zal jullie straffen. De tijd is gekomen dat Allah jullie woekeraars de oorlog verklaart’.
Zie: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2426

Ge said...

Khaled Mashaal heeft in april dit jaar in een gesprek met Jimmy Carter gezegd dat Hamas een Palestijnse staat zal accepteren gebaseerd op de grenzen van 1967.

Ge said...

Citaat uit een ingezonde brief van Jimmy Carter in de WashingtonPost van gistern 8 januari;

"The top Hamas leaders in Damascus, however, agreed to consider a cease-fire in Gaza only, provided Israel would not attack Gaza and would permit normal humanitarian supplies to be delivered to Palestinian citizens.
After extended discussions with those from Gaza, these Hamas leaders also agreed to ACCEPT any peace agreement that might be negotiated between the Israelis and Palestinian Authority President Mahmoud Abbas, who also heads the PLO, provided it was approved by a majority vote of Palestinians in a referendum or by an elected unity government"

keesjemaduraatje said...

@G: een tweestatenoplossing is op dit moment niet mogelijk, omdat Israel het zich niet kan veroorloven een mislukte staat (failing state) naast zich te hebben, waar vanuit voortdurend terreuraanvallen plaats vinden. Libanon is al een ramp en ook nog een Palestijnse staat erbij zou het einde betekenen.
De strijd tussen Hamas en Fatah laat al zien dat de zogenaamde Palestijnen het onder elkaar ook niet eens kunnen worden. Historisch en cultureel gezien vormen westbank en Gaza helemaal geen eenheid.
Daarom zou het beter zijn om Gaza terug te geven aan Egypte en Egypte ook de verantwoording voor de veiligheid te geven.
De Westbank zou eigenlijk geheel bij Israel getrokken moeten worden, waarbij de Arabische bevolking dezelfde rechten en plichten krijgt. Dan hoeven de settlements niet ontruimd te worden en kan Jeruzalem gewoon uitbreiden.

Ge said...

@Kees. Als dat laatste de oplossing zou zijn dan zal wel de Joodse identiteit van de staat Israel opgegeven moeten worden. Zie jij dat gebeuren?
Daarnaast de settlements niet ontruimen ........ lijkt me erg moeilijk. Daar zit ook grond tussen die niet gekocht is, gestolen dus, en die zullen teruggegeven moeten worden.

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

@Ge: een dergelijke toezegging van Hamasleiders is uitsluitend geloofwaardig als ze officieel - dus niet in een gesprek met zelfbenoemd bemiddelaar Carter - hun handvest veranderen.
In het Handvest staan zinnen als: 'Israël zal opkomen en overeind blijven tot de islam het elimineert' en 'De Islamitische Verzetsbeweging is haar trouw aan God verschuldigd, ontleent haar levenswijze aan de islam en streeft ernaar het vaandel van God over iedere centimeter van Palestina te doen wapperen'.

keesjemaduraatje said...

@Ge: elke staat heeft wel een bepaalde identiteit. Op grond waarvan ben jij Nederlander? Tenminste ik neem even aan dat je Nederlander bent. Als de Arabische Israelis een inkomen hebbn dat twee keer hoger is dat dat van de gemiddelde Syrier of Jordanier en ze hebben een Israelische pas, zodat ze naar het buitenland kunnen, dan moet je eens kijken hoe blij de meesten daarmee zijn.
Je moet de mensen ook een beetje perspectief bieden.

Robbert said...

"Khaled Mashaal heeft in april dit jaar in een gesprek met Jimmy Carter gezegd dat Hamas een Palestijnse staat zal accepteren gebaseerd op de grenzen van 1967."

Dat werd beweerd door Carter zelf ja, maar toen die dat enthousiast in de media vertelde werd hij meteen door Hamas gecorrigeerd; Israel zal nooit erkend worden. Zie:
http://edition.cnn.com/2008/WORLD/meast/04/21/carter.hamas/index.html

Ge, je lijd aan ernstig wensdenken. Hamas is een religieus-ideologische organisatie die gefundeerd is op islamitische beginselen. Het is een grondregel binnen de Islam dat een land dat ooit islamitisch is geweest dat altijd moet blijven. Artikel 11 uit handvest van Hamas: "De islamitische verzetsbeweging gaat er vanuit dat Palestina een islamitische waqf is voor de toekomstige moslimgeneraties tot de Dag des oordeels."
Een Hamas dat Israel erkent is hetzelfde als de Paus die erkent dat Maria geen maagd was.

Carel said...

@Gé,

Hier kun je uit voor jou onverdachte hoek lezen over het moslimfundamentalisme,

http://www.doorbraak.eu/content/view/73/4/

Ge said...

@Kees. De identiteit van Israel is zo verweven met het Joodse volk dat er geen ruimte lijkt te zijn voor iets of iemand anders denkt of gelooft. Hiermee verwijs ik naar het verdrijven van de Palestijnen van hun grond.
Welvaart en uitzicht op welvaart is een belangrijke drijfveer voor samenwerking en samen leven. Tegelijkertijd is de claim die mensen leggen op anderen, grondgebied en andere resources om die welvaart te verkrijgen of te behouden een reden tot oorlog.
Ik ben geen nederlander. Ik heb wel een nederlands paspoort als je dat bedoeld.
Het ligt ook aan mensen zelf waarmee ze zich willen identificeren. Vrije keus daarin is heel belangrijk. Ik hoef alleen maar even te kijken in jou uitgangspunten om te zien dat voor jou hetzelfde geld.
Er zijn mensen die zich niet eens willen identificeren met hun eigen ouders of broers en zusters. Zelfs zonder dat ze daarvoor in staat van oorlog leven met elkaar.
Maar vrije keuzes maken kan je alleen als je je vrij voelt.
In Israel zijn ook een hele hoop mensen die aleen een Israelisch paspoort hebben mar zich niet identificeren met de staat Israel laat staan met de Joodse identitet.

@Robert. De wens is de moeder van de gedachte. Overigens haal ik heel duidelijk de bron aan. En het klopt dat het mijn vurige wens is dat de Palestijnen gaan praten met de Israeliers. Maar andersom is het minstens zo belangrijk. Israel is de machthebber en de onderdrukker.
Maar het lijkt wel alsof het jouw wens is dat er niet gepraat gaat worden? Overigens klopt het dat er niet over de erkenning van de Staat Israel iets is gezegd door Carter of Khaled Mashaal. Maar dat wordt ook door mij niet beweerd. Je kan natuurlijk van je tegenstander eisen dat hij/zij de uitspraak die het meest gevoelig ligt eerst intrekt voordat er gepraat wordt. Ik kan je een ding verzekeren; dan gaat het nog heel lang duren. Waar je naar moet zoeken is de openingen en kijken waar beweging zit. Een Palestijnse staat accepteren op grond van de grenzen zoals die in 1967 waren is een begin.

Helen Turin said...

Ik heb hier een paar reacties gelezen en ik moet zeggen Gé....... je overdrijft..... de pot verwijt de ketel tot ie zwart ziet....
Ik bedoel hiermee dat jouw Linkse, zogenaamde pasifistische, vrede-nu opinie op zo'n aggressieve wijze wordt geuit..... de manier waarop jij de mening van anderen en voornamelijk van mensen die IN de situatie zitten hier in Israel, de mond snoert gewoon te erg om los te lopen is....

Je hebt het over de Israëlische agressie maar weigert te luisteren naar pro-Israëlische meningen, naar mensen die in Israël de raketten over zich heen krijgen, en snoert iedereen hier de bek met een agressie van heb ik jou daar.......

Heb nu heel even de tijd, dus ik zal nog enkele dingen schrijven en eerlijk, probeer te luisteren naar een ander... misschien leer je er nog iets van... want echt.... je overdrijft royally!

Ge said...

@Helen. De pro Israëlische propaganda is mij met de paplepel ingegoten. Gelukkig leef ik een land waar ik mijn eigen mening mag ontwikkelen. Ik geef uiting aan mijn mening met respect voor anderen.
Ik snoer niemand de mond. De enige die dat kan doen is Kees want het is zijn weblog en niet de mijne. Ik gebruik Kees zijn weblog om juist bij de pro Israel aanhang de kritiek op Israel en waarom de kritiek op Israel er is onder de aandacht te brengen en tegenwicht te bieden aan de bijna kritiekloze steun van Kees aan Israel.
Ik heb geen zin om voor eigen parochie te preken. Ik ben misschien fanatiek, vasthoudend, betweterig maar ik vind niet dat ik agressief ben.

De angst waaronder de Israeliers in het zuiden moeten leven valt totaal in het niet tegen de slachtoffers die door Israel gemaakt worden in de Gaza strook. Veruit de meeste raketten missen doel en de kans dat je geraakt wordt is kleiner als het winnen van de staatloterij.
Ik heb Kees gevraagd een getuige verklaring van een Palestijn op zijn website te plaatsen. Dat heet hij (nog) niet gedaan. Daarom de volgende link; http://www.btselem.org/english/Testimonies/20090108_Soldiers_kill_and_wound_members_of_a_Samuni_family.asp

Nog 10 dagen en dan zal er eindelijk een einde komen aan de ramp Bush. Tot die tijd zal Israel zeker doorgaan met het uitmoorden van burgers. Israel speelt een gevaarlijk spel.
Uit het kamp van Obama zijn gelukkig al geluiden te horen dat er contact gezocht gaat worden met Hamas.

Paardestaart said...

Hihhihihihihi...Lamaarlulle Helen!
De wereld is er vol van en er valt niets aan te doen. Ik hoop dat de stakkers die hun oren laten hangen naar de groteske, vergezochte idiote en van alle normale mensenverstand losgezongen argumenten van de moderne antisemiet ook in Israel zolangzamerhand gaan begrijpen dat woorden hier te kort schieten.
Er valt echt niks meer te praten...Alles op deze aarde heeft zijn eigen tijd - en de tijd voor praten is al zestig jaar verkeken

Ham and eggs dus inderdaad - wat een ontiegelijk subtiele bijdrage Keesje!

Ge said...

@Paardestaart. Het was even zoeken he.......het daar praten we niet mee hokje van “de moderne antisemiet". Je had er wel veel woorden voor nodig.
Het is wel precies wat Israel samen met de VS hadden uitgedokterd:
we vragen Hamas om aan de verkiezingen deel te nemen. Vervolgens winnen ze die. O ja, en met Hamas praten we niet. Met 1,5 miljoen Palestijnen op de Gaza strook wordt sindsdien niet meer gepraat.
Er is nog nooit een conflict of oorlog beëindigd zonder dat de gezworen vijanden zijn gaan praten.
Nog even een stukje geschiedenis; Tijdens het bewind van Carter in VS komen de Camp David akkoorden tot stand. Tijdens het bewind van Clinton komen de Oslo akkoorden tot stand. Steeds als er een republikein in de VS aan de macht is gaat het niet de goeie kant op in Israel en het Midden Oosten. Tijdens Reagan Libanon platgelopen, ondersteuning van Irak in de oorlog tegen Iran, tijdens de beide Bush bewinden verregaande conflicten met Irak. Clinton was nog net niet weg en Sharon helpt het prille begin van wat een 2 staten oplossing zou kunnen worden om zeep.

Nog 9 dagen en dan kunnen we weer “Bacon and Eggs” voor het ontbijt bestellen.

keesjemaduraatje said...

@Ge: jij krijgt "hemanegs" voor ontbijt.