Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, January 08, 2009

Opvallend weinig steun voor Hamas

Door Keesjemaduraatje
Vergelijk nou eens de oorlog in Gaza met het uitbrengen van de film Fitna of de cartoonrellen. Branden de straten van Beiroet? Zijn er dagelijks massa-demonstraties in de straten van Nablus of Jericho? Staat Djakarta weer op zijn kop? Protesteren de mensen in Islamabad? Niets van dat alles. De bevolking van de westelijke Jordaanoever blijft rustig. De demonstraties in Egypte zijn de kop ingedrukt. Verder is het ook opvallend stil. De oproep tot "Blijkbaar heeft Hamas niet zoveel vrienden.

Geen nood. De Europese Unie en de Verenigde Naties zijn nog altijd de beste vrienden van Hamas en verlenen nog genoeg steun. De beschieting van een VN school, met 40 doden tot gevolg, is een aanleiding geweest een dagelijkse corridor van drie uur, om hulpgoederen te brengen, in te stellen. 

No comments: