Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 08, 2009

Opvallend weinig steun voor Hamas

Door Keesjemaduraatje
Vergelijk nou eens de oorlog in Gaza met het uitbrengen van de film Fitna of de cartoonrellen. Branden de straten van Beiroet? Zijn er dagelijks massa-demonstraties in de straten van Nablus of Jericho? Staat Djakarta weer op zijn kop? Protesteren de mensen in Islamabad? Niets van dat alles. De bevolking van de westelijke Jordaanoever blijft rustig. De demonstraties in Egypte zijn de kop ingedrukt. Verder is het ook opvallend stil. De oproep tot "Blijkbaar heeft Hamas niet zoveel vrienden.

Geen nood. De Europese Unie en de Verenigde Naties zijn nog altijd de beste vrienden van Hamas en verlenen nog genoeg steun. De beschieting van een VN school, met 40 doden tot gevolg, is een aanleiding geweest een dagelijkse corridor van drie uur, om hulpgoederen te brengen, in te stellen. 

No comments: