Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 11, 2009

Burgerlijke Pers over Vrankrijk

Door Keesjemaduraatje
Op dit moment moeten jullie mij dat niet kwalijk nemen. Steeds weer over Vrankrijk. Het hele verhaal is nog niet verteld. Nog elke dag komen er nieuwe inzichten en informatie naar boven. Dat gaat nog even door en daarna ga ik weer over IT en zeilen schrijven. En af en toe over achterbuurten in Eindhoven. Je moet toch wat.

KrakengaatdoorDe burgerlijke pers kan nu ook even een gedetaileerd en goed gedocumenteerd en evenwichtig artikel plaatsen. Want een goede achtergrondsjournalist onderzoekt de feiten natuurlijk eerst en wikt en weegt en plaatst dan pas het gedegen artikel. Zo hoort het. Zo is het altijd geweest.

Toch jammer dat Natasha niet meer bij Vrij Nederland werkt, want dan hadden ze echt een inside artikel uit Vrankrijk gehad. Natasha heeft daar namelijk wel eens gelogeerd. Wat ook wel weer heel spannend is. Nu moet Vrij Nederland het deze week doen met de officiele verklaringen van de krakers en een proces verbaal dat ze in handen hebben gekregen. Weliswaar levert dat niet veel op, maar het artikel wordt toch geschreven. Alex van Ravage is in Vrij Nederland geciteerd om het tegengeluid te geven.

Het is zo jammer, dat de journalisten, die toch zeker ingangen bij de gemeente hebben, er niet in slagen de officiele Drank- en Horecavergunning op te duikelen en te kijken wie er nou als officiele beheerder op staat, want die moet weten wie die avond bij de deur stond. We wilen het zo graag weten.

Deze week werd ik ook door de Volkskrant geciteerd en ik kan jullie op de kop af zeggen hoeveel gelinkte bezoekers dat oplevert: 57 per dag. Terwijl 208 mensen mij direct aanklikken. Als je op Geenstijl genoemd wordt, dan kan dat wel eens 6000 bezoekers op één dag opleveren. Even voor jullie documentatie.

Dat is allemaal mooi en aardig, maar het echte verhaal over Vrankrijk is nog niet verteld. De kraakkroeg is nu dicht. De daders zijn nog niet bekend en de motieven zijn onvoldoende uitgezocht. 

5 comments:

Onderzoekert said...

Toch vind ik dat verhaal over die verschillen in de politierapporten in VN wel interessant en vreemd. Hoe zou dat komen?

Dr.D said...

De daders zijn wel degelijk bekend maar niemand wil de verrader zijn. En jezelf aangeven staat gelijk aan 'van het geloof afvallen'...

Paardestaart said...

Dat gelóof ja..die malle subcultuur van het na-oorlogs verzet - moet die niet eens flink doorgespoeld worden?! En er komt nog alsmaar nieuwe aanwas, van van die punkachtige jongens en meisjes met pali-sjaals, 'van die rokkige rukkertjes en anorectische snijdertjes, die menen te 'strijden' tegen een nietsontziende vijand nog maar liefst, en dus Cohen flink aanpakken als 'ie weer gehoorzaam komt opdraven om zich voor het oog van de camera te laten grillen door een onaangenaam jongmens van AT5, pubers die van niks weten of van alles het verkeerde; die helemaal niet in de peiling hebben dat de fascisten gewoon aan hùn kant staan, net als het 'groot-kapitaal' waar ze zich zo over kunnen opwinden..Alsof ze van de lopende band komen! Ze lijken precies op hun ouders, zelfs - of toch tenminste op een oom of tante, die óok al Che Guevara shirtjes en palisjaals droegen, èn doodtrapschoenen
Ach ja - het was een plat, maar geweldig idee om het onderwijs in het westen naar de ratsmodee te helpen.
De simpelste oplossing is eigenlijk altijd de effectiefste; dat zou je weleens vergeten met al die argumenten en dat gepraat..
Zo is moord nog steeds het ultieme argument als je je tegenstander de mond wilt snoeren - gewoon een klap d'rop, en geen mens doet zijn mond meer open..

Paardestaart said...

Dat gelóof ja..die malle subcultuur van het na-oorlogs verzet - moet die niet eens flink doorgespoeld worden?! En er komt nog alsmaar nieuwe aanwas, van van die punkachtige jongens en meisjes met pali-sjaals, 'van die wrokkige rukkertjes en anorectische snijdertjes, die menen te 'strijden' tegen een nietsontziende vijand nog maar liefst, en dus Cohen flink aanpakken als 'ie weer gehoorzaam komt opdraven om zich voor het oog van de camera te laten grillen door een onaangenaam jongmens van AT5, pubers die van niks weten of van alles het verkeerde; die helemaal niet in de peiling hebben dat de fascisten gewoon aan hùn kant staan, net als het 'groot-kapitaal' waar ze zich zo over kunnen opwinden..Alsof ze van de lopende band komen! Ze lijken precies op hun ouders, zelfs - of toch tenminste op een oom of tante, die óok al Che Guevara shirtjes en palisjaals droegen, èn doodtrapschoenen
Ach ja - het was een plat, maar geweldig idee om het onderwijs in het westen naar de ratsmodee te helpen.
De simpelste oplossing is eigenlijk altijd de effectiefste; dat zou je weleens vergeten met al die argumenten en dat gepraat..
Zo is moord nog steeds het ultieme argument als je je tegenstander de mond wilt snoeren - gewoon een klap d'rop, en geen mens doet zijn mond meer open..

Dr. Oetker said...

Mooi verhaal man, Paardetaart.