Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, February 13, 2009

Deïslamisering van de Brabantse Misdaad

Door Keesjemaduraatje
Hoera! Sinds enkele maanden worden de misdaden in Brabant alleen nog maar door witte Nederlanders gepleegd. Dat is goed nieuws. Weg met de stigmatiserende en kwetsende oproepen op de Brabantse TeeVee, waarin wordt uitgekeken naar "Twee jongen mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk". Dat is nu voorbij. Nu wordt er alleen nog maar gezocht naar "Een blanke man" of er wordt helemaal niet meer gezocht.

Dit zijn de eerste 7 zaken op Bureau Brabant:
Overval bedrijf Eindhoven (geen kenmerken genoemd)
Overval woning Veghel  (blank)
Overval juwelier Eindhoven  ("getint")
Poging overval benzinestation Oisterwijk (blank)
Overvallen in Eindhoven (geen kenmerken)
Beroving bejaarde vrouw in Tilburg (geen kenmerken genoemd)
Poging vrijheidsbeneming/gijzelingWaalwijk (blank)
Overval A.H Uden (geen kenmerken genoemd)

Blanke_man Rene Danen is u dankbaar, voor deze uitermate neutrale opsporingsmethodes.

In de rest van Nederland is dat helaas nog geen trend aan het worden. Check dan de buitengewoon racistische oproep van Opsporing Verzocht: "Volgens getuigen zijn alle drie de mannen van Marokkaanse komaf en tussen de 18 en 23 jaar oud. En ook qua lengte verschillen ze niet heel erg van elkaar, namelijk zo rond de 1.70 meter. Verder droegen ze een bivakmuts om hun gezicht te bedekken. "Blanke man van de poging tot gijzeling Waalwijk

3 comments:

roelz said...

Steeds meer 'newspeak' verschijnt in Nederland.

Ewoud said...

Ik vraag me af of de omschrijving 'Marokkaans uiterlijk' wel zo efficient is. Een goede vriend van me, vierde generatie Amsterdammer, heeft de pech dat hij, waarschijnlijk vanwege Spaanse voorouders, een getinte huid heeft en vaak als Marokkaan wordt gezien. Hetzelfde geldt voor een Spaanse vriend en een buurman uit Maleisie.
Overigens is de geloofsovertuiging van criminelen zelden relevant. Integendeel, over het algemeen geldt hoe geloviger, hoe minder crimineel. Hebben die religies toch nog voordelige kanten. Ook de Marokkaanse criminelen zijn zelden (streng) islamitisch. Het zijn volgens criminoloog Bovenkerk juist de cultureel best geintegreerde jongeren die het meest crimineel zijn.
Zie het dossier allochtonen, criminaliteit en cultuur op het allochtonenweblog: http://allochtonen.web-log.nl/allochtonen/dossier-allochtonen-crimi.html

keesjemaduraatje said...

het gaat er om dat Bureau Brabant bewust en uit verkeerde motieven, meent dat een politiek correcte kenschetsing van de daders moet worden toegepast, waardoor de opsporing wordt bemoeilijkt.
Nu zetten ze er wel bij "blank", maar bij de andere categorien zetten ze er maar liever helemaal niets meer bij.
Te gek voor woorden.