Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, February 03, 2009

Hoe gaat het met Yoghurt?

Door Keesjemaduraatje
Jullie willen natuurlijk weten hoe het met kraker Yoghurt gaat, die op 13 september 2008 in en bij het kraakcafé Vrankrijk zwaar mishandeld werd. Hij wordt deze week aan zijn schedel geopereerd. Zijn evenwichtsorganen worden niet geopereerd, omdat het risico op doofheid te groot is. Yoghurt kan nog steeds niet lopen.

Autonomous_spaces3_jakob

Intussen uit Stoethaspel vanuit het buitenland zware verwijten richting twee bezoekers van Vrankrijk, namelijk Jeroen en Carlo:

"Dus als Jeroentje denkt weg te komen door zijn huis in Krommenie te verkopen, als Carlo denkt dat ie lekker op de Oudezijds Voorburgwal kan blijven zitten en als toeschouwer Walter P5 werkelijk de illusie heeft buiten deze tragedie te kunnen blijven, wel, dan heeft stoethaspel kennelijk nog wat werk voorhanden."

Buiten deze twee bezoekers wordt er nog een derde genoemd en dat is Jakob, een kraker met Deense nationaliteit. Zowel Carlo (Spanjaard) als Jakob (Deen) waren even weg uit Nederland, maar de kust is blijkbaar weer veilig. Misschien heeft de advocaat even gechecked of er een opsporing loopt. Nee. Was niet het geval. Kom maar weer terug. Jakob staat op de foto hierboven links achter het spandoek. Hebben we niet veel aan, want onherkenbaar. Maar toch even leuk voor de picture.

Toch blijft mijn slechte gevoel bij deze hele zaak. Als je dan zo zeker weet wie of dat het gedaan hebben. Doe dan aangifte!

11 comments:

Dr.D said...

Carlo is geen spanjaard maar gewoon een gast uit Amstelveen met een ongewone voorliefde voor alles wat militair is. In het verleden ging al een groot deel van zijn uitkering op aan (kostbare)magazines over wapens, military, soldiers of fortune, etc.
Zeer merkwaardig in de jaren `80 voor iemand die in kraakpanden woonde.

Dr.D said...

Overigens sprak ik Carlo voor de 13e september op straat waar hij mij vertelde hoofd deurploeg te zijn.
Van persoonsverwisseling is geen sprake..

krullie said...

De mishandeling van yoghurt vind ik vreselijk.Laat dit voorop staan. Maar het op deze manier publiceren van namen van eventuele verdachten geeft deze site een buitengewoon vies geurtje.

Tarak said...

Waarom heet Walter, Walter P5?

@Krullie, waarom zouden de namen van vermoedelijk betrokkenen niet genoemd mogen worden?
Weet je wat een vies geurtje geeft? Politieke correctheid die als doel heeft onwelriekende waarheden te verbloemen, of mensen te beschermen die juist daders zijn en geen enkele bescherming behoeven.

En demonstreren met internationale actiedagen voor autonome ruimtes door mensen die nog nooit ene flikker voor de samenleving betekent hebben, is een gotspe. Door wie moeten dat betaald worden? Door dezelfde klasse waar krakers zo op neer kijken? Mensen zoals ik, uit het volk, uit het plebs, uit de getatoeëerde klasse zoals de testeronloze Jos de Beus (PvdA) dat noemt? Rot toch op!

Tarak said...

Correctie: "testosteronloze" ...

keesjemaduraatje said...

@Krullie: Je moet goed lezen. Ik schrijf "zware verwijten" en "wordt genoemd".
Bovendien citeer ik een stuk tekst dat al op andere websites heeft gestaan. Dat allemaal maakt mijn manier van publiceren buitengewoon voorzichtig. Geheel in tegenstelling tot de actiemethodes van de kraakbeweging, die wel altijd direct recht op de man zijn.

Dr.D said...

Verdachten of daders? Is krullie dan zo ontzettend korrekt in het land van kliklijnen?
Straks zijn we vierenhalve maand verder en de daders LOPEN! gewoon rond in hun vertrouwde kringetje...
Zolang zij zichzelf gedragen als personen die zoiets ongestrafd kunnen doen wordt het de hoogste tijd voor NAW.
Dat je er zelf kan gaan wonen bijvoorbeeld.
(is opvraagbaar)


(En geurende site`s? Misschien in de toekomst)

Steady Freddy said...

http://images.google.nl/images?q=walter+p5&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=image_result_group&resnum=1&ct=title

Tarak said...

@Steady Freddy

Ik weet wat een Walther P5 is, daarom vraag ik juist waarom Walter zo genoemd wordt.

keesjemaduraatje said...

Walter wordt zo genoemd, omdat hij Walter heet en voor "de grap" reeds in de beruchte jaren '90 deze krakersnaam heeft aangenomen. Zoals bekend draagt de politie het wapen Walter P5, dus vandaar.
Het leverde een pijnlijk moment op, toen Walter op Indymedia, onder de naam Walter P5, opriep de daders van de moord op Louis Seveke te straffen. Gevoelige krakers vonden dat toen ongepast.
Walter wist toen nog niet dat de dader uit hetzelfde krakerscircuit kwam. Net als nu, bij de Vrankrijk affaire, was het een afrekening binnen eigen kring.

stoethaspel said...

Krul,

Ik snap je punt volledig maar wil je desalniettemin graag op het volgende wijzen:

Wie een dergelijke mishandeling begaat zadelt zichzelf op met een enorme verantwoordelijkheid.

Wie bovendien anoniem wil blijven vergroot daarmee de verantwoordelijkheid de zaak naar ieders tevredenheid af te handelen nog eens aanzienlijk.

Anarchisme, wat in de grond van de zaak helemaal geen slecht idee is, vereist het nemen van die verantwoordelijkheid. Immers, als er geen heerser is, komt het reilen en zeilen pas tot stand op basis van zelfredzaamheid. Die zelfredzaamheid ontbreekt bij Vrankrijk kennelijk volledig.

Sterker nog: Vrankrijk doet er alles aan de verantwoordelijkheid bij de slachtoffers te leggen. Daarmee wordt het welhaast een morele plicht voor alle betrokkenen zich ermee te bemoeien en te zorgen dat er schot in de zaak komt.

Voor wat betreft het publiceren van namen: Geen van de hier genoemde namen werd niet al gepubliceerd in de brief van Yoghurt toen hij zijn teleurstelling uitte over het uitblijven van welke ontwikkeling dan ook, behalve het nog eens uitgieten van wat stront over Yoghurt.

Concluderend: Wat er nu plaats vindt is volledig op het conto van Vrankrijk zelf te schrijven.