Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, February 17, 2009

Ja, sorry, sorry, sorry

Door Keesjemaduraatje
Nu moet ik ook eens iets rectificeren. Op 27 januari schreef ik een grappig bedoel stukje over de kleding van antifascisten en maakte grapjes over de angst van de Indymedia-adepten om in zwarte kleren op een Raststätte te gaan tanken. Leuk naief van mij weer. Want nu is het toch gebeurd.

Op de terugtocht van de grote nazi-demonstratie ter herdenking van de bombardementen op Dresden in 1945, kwamen drie bussen tegelijkertijd bij een tankstation in Jena aan. Twee bussen met tegendemonstranten van een vakbond en één bus met nazis, waaronder Zweedse. Bij het gevecht dat daarna ontstond is een man door drie Zweedse nazis bewusteloos geslagen. Hij heeft hersenletsel. Ja, shit.

Dresden
Toch niet zo ongevaarlijk dat demonstreren tegen nazis in Duitsland. De bereidheid geweld uit te oefenen en solidair te zijn, is toch ontzettend belangrijk. In dit geval waren het 80 antifascisten die door 40 nazis in elkaar werden bedreigd en aangevallen.

1 comment:

Katje Borgesius said...

Wat jammer dat ze niet alle 120 het loodje hebben gelegd...