Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, February 16, 2009

Ja, sorry, sorry, sorry

Door Keesjemaduraatje
Nu moet ik ook eens iets rectificeren. Op 27 januari schreef ik een grappig bedoel stukje over de kleding van antifascisten en maakte grapjes over de angst van de Indymedia-adepten om in zwarte kleren op een Raststätte te gaan tanken. Leuk naief van mij weer. Want nu is het toch gebeurd.

Op de terugtocht van de grote nazi-demonstratie ter herdenking van de bombardementen op Dresden in 1945, kwamen drie bussen tegelijkertijd bij een tankstation in Jena aan. Twee bussen met tegendemonstranten van een vakbond en één bus met nazis, waaronder Zweedse. Bij het gevecht dat daarna ontstond is een man door drie Zweedse nazis bewusteloos geslagen. Hij heeft hersenletsel. Ja, shit.

Dresden
Toch niet zo ongevaarlijk dat demonstreren tegen nazis in Duitsland. De bereidheid geweld uit te oefenen en solidair te zijn, is toch ontzettend belangrijk. In dit geval waren het 80 antifascisten die door 40 nazis in elkaar werden bedreigd en aangevallen.

1 comment:

Katje Borgesius said...

Wat jammer dat ze niet alle 120 het loodje hebben gelegd...