Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, February 02, 2009

Krakers tegen Moslimfundamentalisme

Door Keesjemaduraatje

Het kan wél! Extreem-links zijn en toch het moslimfundamentalisme afwijzen. De krakers van het pand Eurodusnie in Leiden bewijzen het. Deze maand is een nieuw nummer van hun reeks Gebladerte-pamfletten verschenen, waarin het moslimfundamentalisme wordt geanalyseerd en afgewezen.

Linksom 
De schrijvers Kirmaci en Krebbers tonen aan dat de autoritaire, seksistische en homovijandige ideologie en idealen van het moslimfundamentalisme volkomen tegengesteld zijn aan het wereldbeeld van links. Ze roepen op tot een actieve strijd tegen het islamitische fundamentalisme, als onderdeel van een sterkere linkse oriëntatie op “allochtone” jongeren die - geconfronteerd met racisme, islamofobie en uitsluiting - alle reden hebben om op zoek te gaan naar politieke alternatieven. De auteurs zien progressieve moslims nadrukkelijk als bondgenoten.

De brochure telt 68 pagina’s en bevat 11 artikelen. Hij kan besteld worden door 3 euro over te maken op giro 95225 t.n.v. Stichting Gebladerte te Leiden o.v.v. “G32 Moslimfundamentalisme”.

Websites: Gebladerte en Doorbraak
(Let niet op de anti-Wilders retoriek. We kunnen niet verwachten dat de jongens en meisjes krakers meteen helemaal pro-Wilders worden.)

6 comments:

Peter Siebelt said...

"De auteurs zien progressieve moslims nadrukkelijk als bondgenoten."

Daar ben ik het helemaal mee eens.

Dusnie! said...

Beetje last van een grote duim? Stichting Gebladerte heeft niets van doen met EuroDusnie!

keesjemaduraatje said...

@Dusnie!: in dier voege, dat Gebladerte en de Fabel van de Illigaal resideren in het kraakpand Koppenhinksteeg 2 te Leiden en dat er op de website van Eurodusnie een video te zien is waarin de Fabel van de Illegaal zich presenteert met het onderschrift: Eurodusnie. Heeft er helemaal niets mee te maken, maar wonen in hetzelfde pand. OK
http://www.dailymotion.com/video/k9EW5bGtQvlEeoPDyM

Peter Siebelt said...

Kees,

Het is verspilde moeite om op selectieve dove en blinden als @ Dusnie! te reageren. Laat ze lekker in hun simpele informatievervuilende soep gaar koken.

Onderzoekert said...

Ben eigenlijk wel geinteresseerd in krakers die voor het moslimfundamentalisme zijn. Noem eens een voorbeeld.

keesjemaduraatje said...

@Onderzoekert: goed zoeken. Daar ben je Onderzoekert voor. En als je ze niet vindt. des te beter.