Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Wednesday, February 04, 2009

Krakerscafé Vrankrijk moet binnen drie dagen leeg zijn

Bron: Volkskrant

Van onze verslaggever Willem Beusekamp
gepubliceerd op 04 februari 2009 22:15, bijgewerkt op 4 februari 2009 22:35

AMSTERDAM - Krakerscafé Vrankrijk aan de Amsterdamse Spuistraat gaat definitief dicht. Vandaag krijgen de uitbaters een brief van burgemeester Cohen, waarin hij hen sommeert binnen drie dagen de bar te ontmantelen.

Krakersbolwerk Vrankrijk in de Spuistraat, Amsterdam. ( Foto ANP) De politie controleert komend weekeinde of alle glazen en drank zijn verwijderd. Als de bar nog steeds in bedrijf is, wordt het autonome bolwerk dichtgespijkerd.

Beerpunk_squatter Cohen laat weten niet onder de indruk te zijn van het verweer van de krakers. Zij konden de afgelopen twee weken stelling nemen tegen de politierapportage over de vechtpartij in en buiten Vrankrijk, waar kraker ‘Yoghurt’ vorig jaar september door vier leden van ‘de bargroep’ invalide werd geslagen.

In tegenstelling tot wat de uitbaters beweren, staat volgens Cohen vast dat de krakers hun slachtoffer hulpeloos op straat hebben achtergelaten. Tevens hebben zij geweigerd de politie binnen te laten voor technisch onderzoek. Pas nadat alle sporen waren uitgewist en de gasten een voor een naar buiten kwamen, mocht een agent Vrankrijk betreden.

Verantwoordelijk voor de ‘ernstige mishandeling’ waren volgens Cohen bovendien ‘bestuursleden en leidinggevenden’ van Vrankrijk. Allen hebben zij tot nu toe geweigerd de namen vrij te geven van degenen die ‘Yoghurt’ met ondermeer een ijzeren staaf te lijf zijn gegaan.

Vrankrijk is sinds begin jaren negentig eigendom van de krakers. De bar geldt als ‘autonome ruimte.’

3 comments:

shooter said...

zo dat is lekker wakker worden...

Dr.D said...

Dat is dan de straf die Cohen uitdeelt maar het lost het probleem niet op...

stoethaspel said...

Wat is de diagnose, dokter?