Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, February 15, 2009

Links blijven staan

Door Keesjemaduraatje
Beste jongens en meisjes. Morgen demonstratie tegen de PVV. Verzamelen om 18.15 uur voor treinstation Waddinxveen.

"Door de beperkte ruimte en de hoge veiligheidseisen rondom de PVV-bijeenkomst mag het protest niet direct voor de zaal plaatsvinden, maar op enige afstand ervan in een aangewezen gebied, direct tegenover het treinstation. Vanaf daar is er wel zicht op de zaal en zullen aanwezigen zeker notie van het protest kunnen nemen. Buiten het gebied zullen actievoerders folders uitdelen, ook bij het treinstation waar de nodige forensen langs zullen komen.

Omdat het protest in een woonwijk plaatsvindt heeft de gemeente ook beperkingen opgelegd aan het maken van lawaai. Dat kan van 18:30 tot 20:30 uur. En van 20:30 tot 21:00 uur kan er alleen nog gebruik worden gemaakt van de megafoon. Voor de duidelijkheid, de zaal gaat open om 18.45 uur en de PVV-bijeenkomst begint om 19.30 uur. Er is dus genoeg ruimte om het protest ten gehore te brengen."

Hamers en sikkels, als ook halve-maan-symbolen zijn ten strengste verboden. Wel toegestaan zijn de volgende leuzen: Lang leve het internationale arbeidersproletariaat van alle landen!!; Weg met het neo-liberalisme; Islamisering van Nederland nu!!

Trefpunt_waddinxveen_2

3 comments:

Peter V. said...

De gekozen locatie doet ergens aan denken.

Na het uitbrengen van Fitna had Wilders beloofd om in debat te gaan met tegenstanders. Hij zou daarvoor een soort toernee houden door het land en in verschillende plaatsen debatavonden houden. De eerste van die serie debatavonden zou precies tien maanden eerder, op 16 april 2008, plaatsvinden op dezelfde locatie, Zalencentrum Het Trefpunt in Waddinxveen.

Wilders heeft met als reden gebrek aan belangstelling die debatavond, en daarmee ook de hele toernee, afgelast. Naderhand bleek dat er van islamitische zijde wel degelijk belangstelling was voor die debatavonden. De moslims stelden wel twee, naar mijn mening, heel redelijke voorwaarden: ze wilden een neutrale voorzitter en ze wilden van tevoren weten welke onderwerpen op de agenda stonden. Wilders ging daar niet mee akkoord.

Keer op keer blijkt weer dat Wilders geen debat wil met tegenstanders van zijn visie. Zoals nu ook weer bljkt, gaat hij alleen in discussie met mensen die zijn visie delen.

shooter said...

grappig wat je stelt Peter V,

ze wilden, ze wilden.....
misschien moeten ze daar eens mee stoppen dat gelul vooraf,
keer op keer blijkt weer...dat is er ook zo eentje hahaha, heeft het zin om met mensen te discussieren die hem en zijn aanhang (kiezers)constant in het facisten hoekje plaatsen, nee zeg ik.
Vind wel dat jullie daar mee door moeten gaan want zoals de peilingen nu al zeggen is het 1 op de 6 kiezers die voor de PVV stemt, dus ga lekker naar Waddinxveen maak er een zooitje van en geef de PVV weer extra gratis PR, dank namens zijn achterban.

Peter V. said...

Hoezo gelul vooraf? Als je met iemand in debat gaat vind ik de eis van een neutrale voorzitter en dat de onderwerpen van tevoren bekend zijn, heel terecht. Anders heeft de een al bij voorbaat een voorsprong in het debat. Vergelijk het maar eens met een voetbalwedstrijd. Dan zijn de regels bij beide ploegen bekend en is er een neutrale scheidsrechter.

En je kunt je natuurlijk afvragen of het zin heeft om in debat te gaan met iemand die je voortdurend voor fascist en nog meer uitmaakt. Wilders maakt de islam ook voortdurend voor fascistisch uit en vergelijkt de Koran met Mein Kampf. De moslims kunnen zich op hun beurt ook afvragen of het zin heeft om met Wilders in debat te gaan.

Overigens is het niet zonder reden dat Wilders voor fascistisch wordt uitgemaakt. Hij zegt wel dat hij opkomt voor vrijheid, maar is ondertussen wel een voorstander van het inperken van allerlei vrijheden en van het vergroten van de bevoegdheden van justitie om mensen lange tijd zonder vorm van proces vast te houden, zoals Israel doet met duizenden Palestijnse gevangenen en zoals de Verenigde Staten hebben gedaan op Guantánamo. Dergelijke fascistische methoden wil Wilders ook in Nederland invoeren.

En ik behoor niet tot degenen die tegen Wilders protesteren. Van mij mag hij zijn mening zeggen. Ik erger me er wel kapot aan dat hij zo enorm veel aandacht in de media krijgt, terwijl hij zelden met iets nieuws komt.