Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, February 14, 2009

Rene Danen fittie

Door Keesjemaduraatje
De extreem-linkse krakers rollen weer vechtend de tent uit! Op de website van het weekblad Ravage verschijnt een geheim "Dagboek van René Danen", waarin de voorman van de Nederland Bekent Kleur-beweging zich van zijn meest gefrustreerde kant laat zien. Insiders beweren dat het dagboek van begin tot einde, bij elkaar gelogen is. Zo zou Rene Danen helemaal niet, zoals in het dagboek staat, op Schiphol gestaan hebben om Geert Wilders te verwelkomen. Wat is de achtergrond van deze interne strijd?

ToestandklIn 2004 schrijft Alex van Veen een Ravage-artikel waarin hij een analyse maakt van Nederland na de moord op Theo van Gogh. Daarin wordt ondubbelzinnig afstand genomen van radicaal-linkse roudouwers die menen de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh te moeten verdedigen of bagatalliseren. 

"Dat bepaalde schrijvers en columnisten, met het miezerige burgermannetje Remco Campert voorop, de vraag opwierpen of we in dit land wel alles mogen zeggen, is ronduit schandalig. We maken zelf wel uit of we woorden als geitenneukers of kaaskoppen, lieftallige geuzennamen, openlijk uitspreken. Blijf daar met je tengels vanaf! Toegeven aan terreur is de eerste stap naar een dictatuur."

Dat schiet geheel in het verkeerde keelschat van iemand als Rene Danen, die iedere kritiek op islam of afkeer van geweld door fundamentalisten beschouwt als fascisme. Rene Danen roept in december 2004 op tot boycot van het blad Ravage.

,,Vroeger was Ravage een links blad en waren de redacteuren vooraan te vinden bij antiracisme acties tegen Janmaat en andere dubieuze types. Tegenwoordig huilt Ravage mee met de wolven in het bos en verdedigt het extreem-rechtse types als Fortuyn en schildert het blad door de rechter veroordeelde anti-semieten zoals Van Gogh af als aardige mensen waarmee je op de koffie gaat'',

Sindsdien borrelt de discussie over islamfundamentalisme en geweld steeds weer op. Zelfs de AFA-diehards van kraakpand Vrankrijk hebben een half jaar geleden een geheime vergadering gehouden, omdat sommige activisten geen zin meer hadden in het gewelddadig uit elkaar slaan van tegenstanders van de islam. Ook de activisten van de Fabel van de Illegaal nemen ondubbelzinnig afstand van de "fundamentalistische islam". Ook al voeren ze tegelijkertijd samen met Doorbraak actie tegen Geert Wilders. Nou ja, dan zit je altijd goed, als je gewoon tegen alles bent.

Is er dan niemand meer in activistisch Amsterdam die Alex van Ravage steunt? Jawel. Natasha, die op dit weblog onder de naam Sanspareille furore maakt en op Geenstijl als Campion haar licht over de dingen van de dag laat schijnen, schrijft sinds kort een column op Ravage onder de pakkende titel: Genadeloze Feeks. Ora et Labora. 

18 comments:

Peter Siebelt said...

Natsha ... Ravage...mmmmm ... wat moet ik daar nou van denken?

Natasha said...

Denken? Ik zou zeggen, kijk es in je goedgedocumenteerde en overbeveilidgde archief, ik schrijf sinds 1996 voor Ravage. Niets nieuws onder de zon.

piet stok said...

Ik las zojuist op de site van Ravage dat niet René Danen maar René Drol het dagboek heeft geschreven. Er staat ook geen achternaam onder, enkel 'René D.', itt hetgeen keesje hierboven beweert. Hoe zit dat nou?

peter siebelt said...

Natasha,

In mijn archief ben ik je inderdaad meerdere malen tegengekomen, ook bij Ravage. Maar daar gaat het mij niet om. De toonzetting bij zowel Ravage als bij jou is aan het veranderen, in mijn ogen positiever, iets meer naar de realistisch kant.

GorilaZz said...

hier bloeit wat moois..

Natasha said...

Misschien is er niks veranderd, maar zakken je oogkleppen es wat af. Het zal je nog verbazen. Bijna niemand is de karikatuur die jij er in je schrijfsels van probeert te maken.

Peter Siebelt said...

@Natasha,

Nee, bijna niemand, want de hele werkelijkheid is nog veel erger.

En oogkleppen, nee die heb ik niet nodig want ik ruik ze al op een afstand.

Ernst said...

Ik heb het dagboek gelezen, en dat kan toch niet anders dan een parodie zijn, of zie ik het te positief?

Dr, Oetker said...

Misschien een leuke titel voor je nieuwe boek: 'de geroken oogklep'.

Natasha said...

Haha, 'De Geroken Oogklep' klinkt erg Kamagurka!

nn said...

Hoezo insiders beweren? Dat dagboek is gewoon helemaal niet van Rene D. maar geschreven door Alex van Veen van Ravage. Een zieke grap dus en Keesje tuint erin?

keesjemaduraatje said...

een goede grap dus

Natasha said...

Ja, hoezo zieke grap? Zoiets heet een pastiche en sinds mensheugenis een beproefd stijlmiddel. De enige reden dat er verwarring kon ontstaan is dat het moeilijk zeloten te persifleren. René Danen is ook moeilijk aandikken. Hij HAD het zo geschreven kunnen hebben.

Hetzelfde had ik een tijdje geleden met een persiflage op Peter Siebelt op een jubileum. Er waren mensen in de zaal die zich erover verbaasden dat hij uitgenodigd was en daar op in was gegaan. Ik vond dat ik het allemaal erg had overdreven maar ze zeiden 'Hij zegt ook altijd hetzelfde'.

Tja...

keesjemaduraatje said...

@Natasha: Maar je had beloofd, dat het filmpje met de Siebelt persiflage op Youtube zou komen en dat heb je niet gedaan. Wij willen ook wel eens lachen.

Natasha said...

Nee, die gelegenheid is niet gefilmd, helaas. Filmpje is in de maak. We denken nog over je suggestie van een musical. Dan moet het iig duidelijk zijn dat het een persiflage betreft, hoewel in this day en age er dan vermoedelijk zelfs nog mensen zijn die zeggen: 'We wisten niet dat die Siebelt kon grunten! Hij klinkt als die gozer van die lolpunkband...' :)

keesjemaduraatje said...

@Natasha: heddegewatgedronke meiske?

Natasha said...

Nee ik was gewoon melig.

Dr.D said...

En schreef daar over een boek............