Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 25, 2009

Sla maar!! Wat voel je nu??

Door Keesjemaduraatje
Als Anja-Watcher en kenner van het reilen en zeilen van de politieke elite die de Gazanen en Hamas omarmt heeft, stoot ik toch steeds weer op hele merkwaardige gebruiken, die een Cultureel Antropologe als Margareth Mead in haar graf zouden doen omdraaien. Dat we onze Mannenpraatgroepen naar de Palestijnse Jan_andreae Bezette Gebieden hebben geëxporteerd, dat heb ik jullie al eens verteld. Jan Andreae, dat is niet de corrupte AH-Manager, maar wel de uitvinder van de Knuffelman, geeft co-counseling trainingen in de Gazastrook, waarbij hij de Palestijnen leert om hun woede te uiten en hun agressie de vrije loop te laten. De geremde Nederlandse Blanke Middenklasse Man heeft zijn hele leven zijn agressie moeten onderdrukken en loopt daardoor heel veel emotionele schade op. Daarom moet hij een cursus co-counseling bij Jan Andreae doen en daarbij op een kussen slaan. Dat helpt. Dan raak je heel veel kwijt.

Na de bombardementen op Gaza ging Senator Anja Meulenbelt weer met Jan Andreae mee en het spreekt voor zich dat er weer heel wat agressie af te reageren is. De Palestijnse vrouwen, die ook hun hele leven agressie moeten onderdrukken en stil en bedeesd achterin de hut moeten zitten, slaan in de cursus ook netjes óp het kussen. Maar de Palestijnse man (mijn haantjes noemt Anje ze liefkozend) zijn intussen zo opgefokt, dat ze dreigden Jan op zijn bek te slaan. Goed idee zeggen wij dan, maar dat vindt hij niet.

Voor de Palestijnse mannen heeft hij een ander spelletje en dat is: Gevangenisje spelen. Dan gaan er vier mannen om je heen staan en jij moet dan proberen je uit de gevangenis te vechten. Tranen en emoties. Het is zo geniaal van Jan Andreae, dat je al weer een beetje medelijden met de Palestijnse Man krijgt.

5 comments:

Peter Siebelt said...

En wie betaald die nonsens?

roel said...

Op de site van Andreae staat wie zijn klanten zijn:

de Nederlandse politie
Nederlandse Veiligheidsregio's
United Services Group (USG) People
Greenpeace Nederland en Greenpeace International
Oxfam Novib International
Dichterbij
ACS Audiovisual Solutions

Ik denk dat Oxfam Novib (met belastinggeld uiteraard) hiervoor betaald heeft.

Peter Siebelt said...

@Roel, bedankt voor de info. Ik ga er mee an de slag.

Lancelot said...

Bah, ik dacht dat dit soort psychologisch schadelijke methoden iets van therapeutische gemeenschappen uit de jaren '70 was.

Maar de Politie en Veiligheidsdiensten worden ermee vergiftigd !

Dan is het niet zo gek, dat die niet meer effectief optreden en geen respect afdwingen.

Bovendien zijn dit soort methoden 'vrouwelijk', en politie/veiligheidsdiensten dienen mannelijkheid tentoon te spreiden. En vooral effectief op te treden ipv zich met 'gevoelens' bezig te houden !

GortVoorDeDommen !

pazz said...

Hier in de Schilderswijk (bezet gebied aan de Noordzee) heb ik als Blanke Middenklasse Man geen problemen met het uiten van mijn agressie. Een verkeerde blik is voldoende voor een scheldpartij of fysiek geweld. Mensen buiten de Randstad weten niet waarover je het hebt.